Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Кутия за ПЦ - прeпоръки?
Автор: Kanonir   
Дата:   19-09-08 05:59

Ако може препоръка+лични впечатления за кутия за ПЦ, че скоро ще трябва да се купува. Изходните параметри са:

- да събира комфортно, дъно с "CEB form factor, 12" x 10.5" ( 30.5cm x 26.7 cm )";
- без захранване (вече е налично);
- изчистен класически дизай - разбирай обикновен паралелепипед без шарении, прозрачни стени и други геймърски изгъзици;
- материал - нещо >= дебело/здраво от 1.5мм алуминий;
- бюджет - 200$

Засега съм набелязал няколко кандидата, но то е само по спецификации от производителя, а друго си е няколко думи от човек дето му бръмчи до него [smile] Гледам напоследък в хубавите кутии мястото на захранването е слезнало до пода, което ме притеснява от гледна точка вкарването на повече прахоляци вътре - за това също ще са ми интересни лични бележки.

Благодаря предварително за отговорите! [thankyou] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Кутия за ПЦ - прeпоръки?
Автор: GenaDP   
Дата:   19-09-08 08:06

Вентилатора на захранването духа, не смуче. Поне това не го ли научи досега?

Автор: n1x0n   
Дата:   19-09-08 10:29

Отиди до Мост, там имаше една алуминиева полирана кутия със ултра-минималистичен дизайн. Мязаше на сребърните Мак-ове. Не беше евтина, но по спомен - ще се събере в бюджета ти.
Принципно там имат изложени едно 50-тина кутии различни.

Автор: asahi   
Дата:   19-09-08 11:22

Ако се чудиш м/у 2 кутии избери по-тежката.

Автор: svilen66   
Дата:   19-09-08 12:21

http://vali.bg/?manufacturer=1&group=184&content=/group_content.php&orderby=name_up

Автор: NeDDRaG   
Дата:   19-09-08 13:43

Когато се избира кутия се взимат в редвид следните неща:
1. Тип на процесора и неговото натоварване. Има "топли" и "студени" процесори. Топлите - нормална работна температура над 50 градуса в натоварен режим, студените при същите условия са до 40- 45.
Новите вече спадат повече към студените.
2. Ще има ли овърклок.
3. Брой и видове допълнителни карти и устройства - например едно и също дъно с един и същи процесор ако е с две видеокарти SLI или CrossFire или пък едното е с една записвачка и един хард, другия с повече, винаги за втория случай се препоръчва ппо-голяма кутия или поне допълнителни вентилатори. Освен това, ако има повече карти и устройства, свързващите кабели към устройствата и картите увеличават температурата в компютъра и нарушават циркулацията на въздуха.
4. Мястото на което ще е поставен компютъра.
От тук: Ако размера на кутията не е критичен, за препоръчване е по-голямата. Асахи е прав и за по-тежката. Тя пък обира вибрациите, които най-малко са неприятни и да кажем опасни за хард дисковете.
А, и последно, хубаво е да има крачета.

Автор: Tekumze   
Дата:   19-09-08 13:59

Какво захранване е налично???

Дата:   19-09-08 16:50

Благодаря за отговорите на всички![thankyou]
Никсън не съм в Бг, но ще разровя по каталога им за справка. Асахи - да, за по тежката и аз го гледам тоя параметър когато сравнявам и не са споменали материала за изработката.
Гена, по принцип си прав, ама ме Фърли в съмнения за конкретния случай та пак пробвах захранването[smilie5], щото като го пущах първия път останах с впечатление че смуче от вън и вкарва въздуха към кутията. Правилно съм запомнил - един голям вентилатор е и духа навътре към кутията т.е. смуче от вън.
Ей за това захранване става дума (750 ватовото):

http://www.corsair.com/products/tx.aspx

Пак да кажа благодаря за отговорите![thankyou] [beer]

Автор: джъмбо   
Дата:   19-09-08 17:06

те тва е кутия

https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/tbwo0703.JPG
http://i.fosfor.se/i08/1/080108_2.jpg

Дата:   19-09-08 17:34

Джъмбо добра е знам, но съотношението цена/качество само заради едната нагриза ябълка е [smilie23] има и други неща дето не ми се вързват с изискванията...

Автор: джъмбо   
Дата:   19-09-08 17:50

а пробла ли си някога че го казваш.... щото аз доста [smilie7]

Дата:   19-09-08 18:19

джъмбо ми казвам го щот съм ги пробвал - към месец имах възможност да поработя на един макпро (мисля беше на 2.66 куад) + един 30" синема. Ами хубува машинка ама за половината пари дето е ябълката, в тая кутия дето не съм я избрал още ще набутам поне два пъти по бърза на ПЦ платформа, а и ако си мислиш че ябълските кутии ги правят на по-различно място от другите в заблуда си.
[beer]

Re:
Автор: IvcheTo   
Дата:   19-09-08 18:30

http://www.coolermaster.com/products/product.php?act=detail&id=2584

ползвам тази - страшна кутия е

Дата:   19-09-08 18:31

http://www.kagami.bg/catalog/element.php?IBLOCK_ID=41&SECTION_ID=504&ELEMENT_ID=19506

има място и джъмбо да влезе вътре[smilie25]
не ,че ще го пусна да щъка вътре с нахапаните ябълки де [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (19-09-08 18:32)

Дата:   19-09-08 18:36

IvcheTo много мерси и аз ги гледах тия на "охлаждащия спец"[smilie5]. Кажи някое лично наблюдение по разположението на захранването плс.
[beer]

Re:
Дата:   19-09-08 18:37

чакай да я отворя да видя къде беше [smilie8]

долу е захранването

Публикацията е редактирана (19-09-08 18:40)

Re:
Дата:   19-09-08 18:41

за 200 усд - взимай я тази - мен много ме радва
и много хдд събира и платки събира и място за вентилиране има ... и долу има вентилатори и горе и отзад
- ама май се купуваха отделно [smilie8] [smile] [smile] [smile]

Дата:   19-09-08 18:42

а и като му мушнеш едно 850 Вт захранване и заспива [smile]

Дата:   19-09-08 19:00

да, ясно че е долу, аз питах дали ти вкарва повече прах от обикновено, то зависи и къде ти е кутията де и дали духа или смуче, както отбеляза Гената.... За вентилаторите пише че са включени, само дето захранването ми е 750Вт, но е сериозно и пишат по разни нетски тестове, че може да го товариш до 900 и само реве повечко, ма аз нямам намерения да го зоря чак така де, просто ми хареса че има такъв резерв.

Дата:   19-09-08 19:09

аз не я държа на пода и не ми смуче прах

Дата:   19-09-08 19:18

благодарско [beer]

Автор: Pulsar   
Дата:   19-09-08 21:06

джъмбо/
и как точно пипаш някъде из тая кутия, че аз съм виждал доста зор дорде сменя 2 слота рам. За пипане на захранвания, видеокарти, процесор изобщо да не говорим... Верно е, че тази кутия струва една кофа пари, но това не е защото е доста тежка, а е защото е на два блока захранвания около 1квТ...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.