Автор: Pehata
Дата: 17-09-08 13:48
Пътувам си днес в градския транспорт, минава контрола. Верно в униформа, но т.нар бадж обърнат наопаки (знам ли, може и от другата страна да е нямало нищо - така не видях). Има нахалството да иска карти и билети за проверка, а пътниците най-безропотно си ги подават. Е ся, викам си, ще направя проблем, но явно съм гледал доста лошо, защото ме изгледа и подмина. https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/ofvd0846.JPG
След 2 спирки се качват трима други. Лелката съм я виждал и друг път, знам че е контрольорка. Но с един строг, даже каращ се глас иска билети и карти, а баджът й - заврян някъде под сутиена (ако съдим по връвчицата на врата й, в чийто скрит край се предполага да е закачена легитимацията й). Отново всички се бъркат и дават, а даже се заяде с едни хора за багажа им.
Масова практика. А ако им кажеш - талон 10 ли е вкъщи, няма да ти повярват.
И се чудя, дали да не взема да си поиграя на полицай и да арестувам този и онзи. Ще казвам, че значката ми е в задния джоб на слиповете. Каквито са овце всичките, ще мине.
Дайте съвет!
П.П. Темата е относно безропотното поведение на "гражданите" и няма за цел коментиране задължението на всеки от нас да пътува редовно. То си е ясно и не се подлага на оспорване.
Публикацията е редактирана (17-09-08 14:10)
|
|