Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Абе кви хора сме бе...
Автор: Pehata   
Дата:   17-09-08 13:48

(четете по-долу)

Отговори на това съобщение
 Re: Абе кви хора сме бе...

Пътувам си днес в градския транспорт, минава контрола. Верно в униформа, но т.нар бадж обърнат наопаки (знам ли, може и от другата страна да е нямало нищо - така не видях). Има нахалството да иска карти и билети за проверка, а пътниците най-безропотно си ги подават. Е ся, викам си, ще направя проблем, но явно съм гледал доста лошо, защото ме изгледа и подмина. https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/ofvd0846.JPG

След 2 спирки се качват трима други. Лелката съм я виждал и друг път, знам че е контрольорка. Но с един строг, даже каращ се глас иска билети и карти, а баджът й - заврян някъде под сутиена (ако съдим по връвчицата на врата й, в чийто скрит край се предполага да е закачена легитимацията й). [ezik] Отново всички се бъркат и дават, а даже се заяде с едни хора за багажа им.

Масова практика. А ако им кажеш - талон 10 ли е вкъщи, няма да ти повярват.

И се чудя, дали да не взема да си поиграя на полицай и да арестувам този и онзи. Ще казвам, че значката ми е в задния джоб на слиповете. Каквито са овце всичките, ще мине.
Дайте съвет! [smilie8]

П.П. Темата е относно безропотното поведение на "гражданите" и няма за цел коментиране задължението на всеки от нас да пътува редовно. То си е ясно и не се подлага на оспорване.

Публикацията е редактирана (17-09-08 14:10)

Автор: DidiAndreeva   

Всички теми | Дървовиден изглед | Нагоре

Това ли ? [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Бърз си [smilie5] , става "полицай" от тебе [smilie7]

Публикацията е редактирана (17-09-08 13:50)

Автор: tnt   
Дата:   17-09-08 13:50

съвет? [cool]

Re:
Автор: vladomatev   
Дата:   17-09-08 13:51

Аз докато не се лигитимирам си права пас ...

Дата:   17-09-08 13:51

Съвет дали да си поиграя на полицай [smilie18]

Публикацията е редактирана (17-09-08 13:53)

Дата:   17-09-08 13:55

как да ти се лигитимират? Има ли градска политика за това? Ти знаеш ли как изглеждат пазвантите? М?.... Па поиграй си! Аз съм с карта и не ми дреме...
Ма докато няма ясна политика за хващане на нередовни пътници, все ще е така...
Будалите ще си купуваме карти и билети, а тея с лошия поглед - не [ezik]

Дата:   17-09-08 13:57

Нещо не схванах за държавната политика! Пак някой друг ни виновен, а че не можем да си поискаме да се легитимират (и колко още други неща не си поискваме и си трайкаме) - то тва не зависи от нас, нали?

Ще речете, какво толкова? Ама въпросът си е принципен. А и не една и две случки са ми разказвали за хванати нередовни контрольори.

Публикацията е редактирана (17-09-08 14:00)

Дата:   17-09-08 13:58

не -държавна! Трябва да има ясни правила : кой, как, защо проверява. Можем да си искаме ве! Никой не ни пречи [beer]

Автор: DidiAndreeva   
Дата:   17-09-08 14:00

Направи го, но си вземи и "съучастник". С видеокамера в джоба , така ако ви хванат и има изгледи да си изядете боя, казвате , че снимате за Скрита камера и ... има два варианта. 1. Пак ще си изядете боя. 2. Ще ви се размине с виновни усмивки [smilie7]

Автор: Danisima   
Дата:   17-09-08 14:05

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-09-08 14:15

аха,,,, по-лесно и по-доходоносно е

Автор: feliz   
Дата:   17-09-08 14:21

кви хора, бе?!?..овце...[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   17-09-08 14:33

Едно време кви овце имаше...

Re:
Автор: мара   
Дата:   17-09-08 14:34

данисима, права си, ма само по принцип. щот не може за 2 спирки да плащаш кинта. в солун например, билетът струва 80 цента(евро) и важи час и половина-за всички маршрути и видове наземен транспорт в рамките на този час и половина-кеф ти да се возиш открай докрай, кеф ти да се прекачваш. и по някакъв неведом начин има разписание, коет се спазва. времето почва да тече при първоначалното качване във возилото и се маркира електронно кат си мушнеш билета в апарата. инак и аз си купувам билет ако все пак се прежаля да се кача в градския транспорт. а рехата е прав - във всички случаи трябва да се изисква легитимация.
и малко встрани- колко от хората си искат билет от маршруткаджиите,м?

Re:
Дата:   17-09-08 14:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: itilien   
Дата:   17-09-08 15:03

Аз пък се возя без билет. Като ме хванат - 10 лева им плащам и си продължавам. За 2 години съм платил 17 лева. Като си направят глобите достатъчни, за да са конкурентни на еквивалентната цена в билети, тогава може и да почна да ползвам билети. Или ако си променят системата в по-адекватна. Така или иначе не ми пречи да давам 40 лева на месец за билети, ама защо да храня някаква си фирма, щом самите те ми дават начин да минавам с 10 лева на година ?

Освен това е и общинска фирма. Като си нагласят нещата да са така, че да им е всичко наред - разписания, да няма тъпканици, да са чисти и т.н., тогава с кеф ще им дам 40-те лева месечно. Дотогава ще карам по ниската им тарифа.

Публикацията е редактирана (17-09-08 15:05)

Автор: Amigo   
Дата:   17-09-08 15:06

овчост, толерантност или кво друго [cool] отдавна съм се наканил да свия сърмите на някой контролер, но понеже много рядко ползвам градския, та не съм налитал на говеда скоро [cool] [smilie5] [smilie5]

Дата:   17-09-08 15:07

Автор: BOINK   
Дата:   17-09-08 15:09

идат като офси - бегат като офси? шоето?

Автор: Amigo   
Дата:   17-09-08 15:12

Danisima написа:

> Amigo написа:
>
> отдавна съм се
> > наканил да свия сърмите на някой контролер, но понеже много
> > рядко ползвам градския, та не съм налитал на говеда скоро
> > [cool] [smilie5] [smilie5]
>
>
> Мда, пък и нали си дофтур, така, де, хуманна личност, не си за
> насилието [smilie5] [smilie5] [ezik]
>

да, наистина съм доста толерантен и търпелив и мразя насилието, ама всичко е до време [cool] след това става много лошо [smilie5] [smilie5] щото нормалният човек си има граници на търпимостта [smilie3] [smilie8]

Автор: pirintsesa   
Дата:   17-09-08 17:40

Аз пък искам да разбера като един виден гратисчия какво толкова ви пречат гратисчиите

Re:
Автор: мара   
Дата:   17-09-08 17:44

ми на мен не ми пречат. но аз ползвам билети.[smilie5]

Автор: exo99   
Дата:   17-09-08 17:48

Аз понеже съм доста едър, винаги искам да ми се легитимират [smile]
И го правят [smile]

Автор: matataupa   
Дата:   17-09-08 17:55

Явно имам почтен вид, щото последните два пъти в Трамвай N5 като ми поискаха билет им казах : ИМАМ и те продължиха[smilie5]

понякога не ми се рови по хиляди джобове, за да си го вадя. Странно, преди, като не дупчех пак опитвах с тоя номер, но все не се връзваха[cool]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.