Автор: Stoychev
Дата: 14-09-08 23:30
Направих си едно малко списъче с филмите, които съм гледал и искам да си ги изтегля, но не им знам имената.
Филмите са известни, давани са може би неведнъж по телевизията, а аз ще се опитам да дам възможно най-много информация.
Името на първия филм се състои от четири цифри - номера на хотелска стая, чиито посетители попадат в друго измерени, щом влязат в нея. Странни явления почти побъркват писател на фантастични романи. Говори с жена си по скайп, а от другата страна се чува съвсем различна реч, отваря хладилника, а вътре има малко човече, говори с починалата си дъщеричка, вижда хора, предишни посетители на стаята, които се самоубиват през прозореца й. Най-накрая писателят се освобождава като подпалва стаята и пожарникарите разбиват вратата.
От втория филм си спомням много малко. Гледах го по бТВ преди 2-3 години и към средата, точно в кулминационен момент го прекъснаха за да предадат Великденската литургия. Помня само че се получават сигнали от космоса, в които се съдържат кадри от олимпийски игри, излъчени на Земята преди няколко десетилетия.
Следва един интересен филм, който много често изплува в съзнанието ми. Гледах го два пъти по кабелен канал преди осем-девет години. За него мога да говоря много. Коледно семейно празненство, записвано с любителска камера. Хората виждат червени светлини отвън и двама мъже и оператора, който е юноша, отиват да проверят какво става. Виждат няколко нарязани крави и летяща чиния. Изведнъж нещо изгаря ръката на единия от мъжете и те се прибират в къщата. Не след дълго виждат пак червени светлини в двора, жените мислят, че това е шега, мъжете са в паника, сбиват се. Токът спира, уредите се включват и изключват сами, независимо от това, че ел. таблото е стопено, както и двигателят на джипа или трактора (тук ми е малко замъглено), с който искат да избягат. По-нататък едно извънземно се промъква в къщата през прозореца на банята на втория етаж, единият от мъжете го застрелва, барикадират стаята, в която то лежи, с шкаф. Малкото момиченце, което за мен се държеше много странно, отива да види извънземното, по-късно хората разбират, че последното е избягало. Хората, които излизат да търсят помощ не се връщат. Една жена, по която е минал червен лъч се запенва и изпада в безсъзнание. Останалите хора от време на време получават остри болки по тялото; нещо контролира ел. уредите, осветлението. Хората започват да се държат странно, целуват се роднини, което пак предизвиква кавги. Накрая момчето оператор оставя камерата и започва игра на карти с две жени и малкото момиченце, а през това време извънземните отиват при тях и така свършва филмът, причинил ми много безсънни нощи, така наранил детската ми психика, както филмът "Не брега", от мисълта за който до скоро изпадах в агония. Накрая дават снимки на изчезналите от къщата хора и телефони, на които зрителите могат да се обадят ако срещнат въпросните лица. След няколко години осъзнах, че това всъщност е филм, а не истински запис. За по-голяма достоверност, филмът прекъсваше няколко пъти, за да могат експерти да се изкажат дали филмът е нагласен, монтиран или видео лентата е необработвана. И това ме обърква още повече.
И завършваме със сравнително нов филм, действието в който се развива в бъдещето. Останали са малко хора, обединени в подземия и често нападани от дракони. Една групичка хора се опитват да унищожат драконите, които са из целия Лондон (май беше Лондон). Имам някакъв спомен че имаше и самолети, но е възможно да греша.
И за най-големите киномани и интернет пирати, имате ли си идея дали е възможно някъде на намеря филма Union Pacific? Гледах го тази година по бТВ след полунощ и ми хареса много. Ето го: http://www.imdb.com/title/tt0032080/
За първи път виждам филм от 30-те по родните канали. Или не гледам достатъчно телевизия, което не е лъжа, или хората започват да се ориентират към наистина ценните и хубави филми.
Лека вечер на всички!!
|
|