Автор: J0R0
Дата: 15-09-08 11:00
Със сигурност има хора, които вкарват контрабандно месо в страната. Със сигурност има меса, които са наблъскани с какво ли не и са вредни за ясене. Обаче в публикацията има явни измишльотини и недомислици.
Никой нормален месар по света няма да си затвори продукцията за 20 години.
Ако месото струва Х лева, то прибавен токът, необходим за замразяването му за период от 20 години би направил цената му условно 5Х лева - с други думи, непродаваемо. А когато говорим за количества - нещата стават вече сериозни, става дума за някаква яка субсидия, наливане на пари в нещо очевидно губещо.
Такова нещо може да си позволи само Държавата в някакви екстремни ситуации, примерно заплаха от война и съответно финансиране на военен резерв.
Да, но екстремната ситуация не продължава 20 години.
Освен това - обслужвал съм като войник такива складове за резерв. Ами в тях дори материали като бинт, бензин и т.н. се обновяват на 3-4 години. Изкарват се старите, пускат се на пазара, а на тяхно място се вкарват нови количества. А какво остава за месо! 20 години - нещо не се връзва.
Допълнително пък такива резерви имат перфектна отчетност и контрол, не е като склада на бай Пешо, зад тях стоят военни, които ако нямат мозък имат поне дисциплина.
|
|