Автор: djogata
Дата: 14-09-08 19:15
Стойчев, не ги знам точно лихвите в България, но лихвата, която те ти дават, е много под 17%, по-скоро 4-5%, както на всички други банкови сметки.
Мисля, че може да изкараш кредитна карта към съществуваща сметка, или да направиш нова сметка.
Поне в белите държави банката ти открива най-обикновена банкова сметка, със стандартен лихвен процент. Имаш право да отиваш в минус на сметката - като тогава банката пък ти удържа лихва - не е задължително да става с карта даже, а картата е просто парче пластмаса за улеснение на плащането.
Преди 3-4 години обаче имах банкова сметка (и дебитна карта) в Биохим (сега Уникредит Булбанк), където положението беше доста абсурдно - картата беше като отделна банкова сметка, и ако имаш пари на банковата сметка, те не са на картата - трябва изрично да ги прехвърлиш от сметката на картата. По същия начин ако имах пари на картата, можех да ги изтегля само от банкомат - в банката не можех. Дано тази глупост са я оправили вече, щото един-два пъти ме издразниха с тази простотия
|
|