Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Кредитна карта Visa
Автор: Stoychev   
Дата:   14-09-08 18:56

Искам да си направя карта Visa за еднократно плащане през Интернет (да си подновя про акаунта във Фликр), но не знам почти нищо за кредитните карти. Видях в сайта на Пощенска банка, че се иска годишна такса за картата, както и се налага лихва на парите. В такъв случай изобщо има ли смисъл от пазаруване чрез кредитни карти или аз нещо съм не съм разбрал?
Коя банка ми препоръчвате за издаване на Visa и няма ли да е по-добре да потърся някой роднина или близък притежател на Visa, щом се нуждая от еднократно плащане?
Ако годишната такса и лихвата не бяха толкова големи за мен, щях с удоволствие да си направя такава карта и постоянно да си купувам интересни книжки от амазона за левчета, но уви. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Кредитна карта Visa
Автор: exo99   
Дата:   14-09-08 18:59

Какво искаш да ти се плати ?
Ако си от Софияь и е еднократно - мога да ти платя и аз.
Срещу левовете кеш, разбира се [smile]

Автор: djogata   
Дата:   14-09-08 18:59

Чакай сега, лихва ти вземат само ако имаш минус на картата. Ако имаш пари на сметката, то даже банката ти дава лихва.

По принцип хората ги ползват кредитните карти не толкова за да вземат кредит, колкото просто да извършват електронни разплащания и т.н. А възможността за ползване на кредит е допълнителна функция.

Автор: tochnia   
Дата:   14-09-08 19:00

В белите държави издават кредитни карти без никакви такси за целият период, а лихви плащаш единствено ако не върнеш парите в 30 дневен срок [thankyou]

Ама условията в БГ са кофти.. а сигурен ли си че трябва картата да е кредитна, а не международна дебитна? [smilie8]

Автор: Пешо   
Дата:   14-09-08 19:00

търси познати

А и нямаш 18 май...Забрави накоя банка да се навие да ти издаде Виза.

Автор: marto   
Дата:   14-09-08 19:04

Stoychev-ако не намериш друго решение, обади ми се през седмицата да я свършим тая работа...
Аз имам такава карта [smilie3]
(пък ти някой ден може да почерпиш, нали?)
[beer]

Автор: nodoubt   
Дата:   14-09-08 19:06

нека да плати и моя акаунт мераклията , па ше са черпим [smilie5] [smilie21]

Автор: sentinel   

да, не е необходимо картата да е кредитна. с дебитна също става - международна, разбра се. но до колкото зная сега вече всички са такива

аз на твое място не бих вадил кредетна карта специално за това

Благодаря за разясненията!

exo99, много благодаря за предложението, но не съм Софиянец. :)

djogata, а преди да ми издадат карта, трябва ли да имам банкова сметка с пари вътре или при издаването ще ми направят и сметка? И как стои въпроса с лихвата, която ще ми дава банката ако имам пари в сметката? Пак ли е 17,9%?

tochnia, не знам какво е международна дебитна (а и едва преди минути научих какво точно е кредитна [smilie18] ).

Пешо, може и някой от родителите ми да си издаде карта. [beer]

marto, ще се радвам. Искам да видя още няколко мнения по темата и ще ти пиша лс. :)

Дата:   14-09-08 19:07

Недеи така с това "всички са такива" [smilie8]

Че и в Германия са ми издавали НЕмеждународна [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Императорът.   
Дата:   14-09-08 19:08

аз имам дебитна Виза Електрон - хич не е разумно човек да плаща с нея в магазинът - яко дерат с комисион, имайте предвид - но от много бамкомати не вземат дори стотинка такъв.

Дата:   14-09-08 19:10

Стойчев,
Глупаво е за едно плащане да си взимаш кредитна карта.
Кажи в какъв размер ти е плащането и може да се уреди нещо или потърси някой приятел или роднина с карта.

Дата:   14-09-08 19:15

Стойчев, не ги знам точно лихвите в България, но лихвата, която те ти дават, е много под 17%, по-скоро 4-5%, както на всички други банкови сметки.

Мисля, че може да изкараш кредитна карта към съществуваща сметка, или да направиш нова сметка.

Поне в белите държави банката ти открива най-обикновена банкова сметка, със стандартен лихвен процент. Имаш право да отиваш в минус на сметката - като тогава банката пък ти удържа лихва - не е задължително да става с карта даже, а картата е просто парче пластмаса за улеснение на плащането.

Преди 3-4 години обаче имах банкова сметка (и дебитна карта) в Биохим (сега Уникредит Булбанк), където положението беше доста абсурдно - картата беше като отделна банкова сметка, и ако имаш пари на банковата сметка, те не са на картата - трябва изрично да ги прехвърлиш от сметката на картата. По същия начин ако имах пари на картата, можех да ги изтегля само от банкомат - в банката не можех. Дано тази глупост са я оправили вече, щото един-два пъти ме издразниха с тази простотия [smilie9]

Автор: Naya   
Дата:   14-09-08 19:17

Днес цял ден чета из форумите за карти и ала- бала...
В крайна сметка си попълних онлайн заявление за Виза Електрон към ПИБ, искам да питам дали ще мога да я регистрирам в пейпал?[smilie11]

Императорът, какво искаш да кажеш с "хич не е разумно човек да плаща с нея в магазинът - яко дерат с комисион"

Същото важи ли за плащане на битови сметки в epay?

Извинявам се на автора, че използвам темата му[beer]

Публикацията е редактирана (14-09-08 19:18)

Дата:   14-09-08 19:20

Не знам за сметки.[smilie8]

Дата:   14-09-08 19:23

За ПейПал най-добре е да ползуваш ДЕБИТНА Виза - класик.

С Виза-електрон понякога има проблеми.

А от дебитната не могат да ти дръпнат повече отколкото имаш в нея.

Автор: ecobo   
Дата:   14-09-08 19:27

Имам Виза Класик, дебитна. Има яко такси, както годишни, така и за всяко плащане. Лошото е, че не мога да хвана логиката - кога колко комисион вземат. Имах случай за платени $0.26 да ми вземат $5 комисион. Понякога комисиона е центове... Сигурно има някаква логика, ама не мога да я схвана [smilie11]

Дата:   14-09-08 19:27

Точно тъй. Затова ползвам редовно две карти - една Виза и една - обикновена Маестро.
Щото с Маестровата имам грозни случаи - тегля 10 кинта от бамкомат, вземат ми още 5 комисион.
Затуй - Визата за бамкомати, Маестрото - за терминалът в магазинът. [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   14-09-08 19:34

Уж еднократно плащане, но като си помисля за книжлетата в амазон.ком.. май идеята за дебитна карта не ми се струва чак толкова лоша. [smilie8]
Условията на ЦКБ ми харесват, какво ще кажете?

Само не разбирам следното:

Най-високият лихвен процент по персонална картова сметка в България:
- 3% по сметка в лева
- 3% по сметка в евро
- 2% по сметка в щатски долари

Дата:   14-09-08 19:36

Понеже виждам че се заформя темата, някои знае ли какви са условията в различните банки в БГ, за вадене на златна кредитна карта VISA?

Дата:   14-09-08 19:39

Картова сметка е нормална сметка към която имаш дебитна карта, и ако имаш пари в сметката ти дават посочените по-горе лихвени проценти [smilie5]

Автор: sentinel   
Дата:   14-09-08 19:45

ЦКБ [smilie24] [smilie24] [smilie24]
имам личен опит

Автор: E-3   
Дата:   14-09-08 19:45

Stoychev, в момента най-изгодно е да си извадиш дебитна VISA Electron на ЦКБ. Нямат никакви такси за плаще в нета нито за откриване или подновяване. А ползвам такава повече от година и съм си купил доста неща от нета, главно от ebay като съм я регистрирал в PayPal. [smilie24]

Дата:   14-09-08 19:57

Супер. :) Само кажете кога се вземат комисионни и утре да тичам до банката. :)

Дата:   14-09-08 19:59

Интересно ми е, ако те завлекат с някоя измама, и примерно изчезнат от картата ти 10000 евро, каква част от тези пари ти ги плащаш, каква част - банката?

За тука където аз живея знам, че при измама с карта без използване на пин отговорността е 400-500 лева, а при използван пин (демек твои хора са те завлекли или си бил невнимателен някой да ти види пина) - тогава отговорността е към 1500 лева.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.