Автор: Coincidentia
Дата: 11-09-08 19:07
tan4o, така трябва
Дани, много съм далече от идеята, че всички са депресирани и трябва да пият хапчета.
Просто смахнатото тук е, че "НОРМАЛНОТО" е да си на 4
За мен съвсем не е нормално това, а и много добре знам какво е да си и на 1, и на 10, а човешкият ми стремеж към щастие ме води към желанието да съм и аз към едно спокойно 8 без ексцесии
Конкретно в тази темичка се появявате предимно по-щастливи хора, т.е. поне девойките
И в онези страни това си е нормата, а когато някой е на 4, то определено има нужда от някаква помощ, за да се оправи.
И при положение, че примерно всичко с кариерата му е ОК, а преживява трудна любовна раздяла и се е сдухал тотално, няма нищо по-добро измислено засега, освен да се вземат мерки, защото обикновено оставени на самите себе си нещата проявяват тенденция да се развиват от лошо към по-зле...
Та, става въпрос за норма - и статистическа такава и, ако щете, човешка - нормалното би трябвало да е да си щастлив с живота си.
Ако не си, някак ти идва да си търсиш щастието по различни начини, които не са непременно универсални, а индивидуални - различните хора ги влекат различни неща, имат различни приоритети.
А това, което показват тези изследвания, е, че има все пак закономерности и те стават очевидни при анализ на данните.
Не знам каква абсурдна причина би могло да има хората, които се чувстват достатъчно свободни, че да обявят без да лъжат за кого ще гласуват на избори, изведнъж дружно да се наговорят да лъжат за собственото си удовлетворение от живота... и то за разлика от други, които би следвало да са се наговорили да лъжат, но в обратната посока...
Абе, стига съм обръщал и аз внимание на глупости
Та, пак, ама по-накратко - идеята е, че не се сещам какво по-важно би могло да има от това да се чувстваме удовлетворени от живота, който водим.
След като се оказва толкова адски сериозен фактор в коя страна живееш, то някак това няма как да е за пренебрегване.
А конкретното мое допускане беше, че участниците в този форум се очаква да имат и по-висок стандарт, и други нещица, които да ги издигнат над средните показатели за страната... и май засега се оказва така, колкото и непредставителна да е извадката
|
|