Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Айде бре, нещастници, кажете си! ;))) И щастливците също! ;D
Автор: Coincidentia   
Дата:   11-09-08 16:51

Говорим си за какви ли не повече или по-малко сериозни работки, но всъщност като цяло нали би трябвало

задоволството от собствения ни живот да е най-същественото нещо в самия този наш живот!?

В различни изследвания се наблюдават почти еднакви стабилни резултати на нивото на щастието на хората от различни страни.

Всъщност въпросът, на който трябва да се отговори, е максимално най-логичният – доколко сте доволни и щастливи от живота си по скала от 1 до 10.

Ако трябва да се направят някакви обобщения, то преобладаващата част от най-големите щастливци са жителите на по-малките и най-малките богати демократични страни, а като регион изпъква Скандинавия и околните северняци, които си дават оценки дори до 8.
След тях идват и големите богати демократични държави с около 7.
Разбира се, има тук-таме и разни други страни, които обаче все пак би трябвало да минават за по-различни от българите в разни посоки – културни, религиозни, расови... А също така и латиносите си падат явно веселяци [smilie5]

Но що се отнася за най-големите нещастници, то там е адски мощно присъствието на бившите съветски републики, включително и тази, която по едно време щеше да става 16-тата, оценяваща благоденствието си на скромните 4,2

Та, явно принадлежността към християнския свят сама по себе си не е фактор (освен ако не отделим Православието), излиза, че най-определящите неща са стабилността, здравето, демократичното управление и, да, богатството.

В нета се намират хиляди резултати, които са почти напълно идентични, но тук ще пусна линкче към статийка, на която я има и България –

ЦЪК ТУК!

Но всъщност това, което ми е интересно и заради което до голяма степен реших да подема темата, е доколко форумните обитатели са типични българи в тази посока, след като не би трябвало да са представителна извадка за българския народ като цяло, поне нали евентуално се очаква в някои отношения да са на някакво “по-така” ниво [smilie8]

По стар мой обичай аз веднага ще си призная за себе си-то – колкото и иначе (за други нещица) да не е така, в случая се оказвам в типичната средна статистика за България [smilie22]

Отговори на това съобщение
 Re: Щастието! Всъщност какво по-важно има!?
Дата:   11-09-08 17:06

Ето тук! има още интересно инфо по темата, включително анализи...

Фактори с най-голямо значение – здраве, благосъстояние, образование...

На пух и прах се разбиват теориите, че капитализмът правел хората нещастни [smilie18]

Изненадващо било, че азиатците се “представят” зле.
За държавите с огромно население вече споменах...

И, да, явно всички стресови лошотии, приписвани на модерните общества, не оказват изобщо такова страшно влияние [smilie7] [smilie21]

Публикацията е редактирана (11-09-08 17:13)

Автор: Danisima   
Дата:   11-09-08 17:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: _alice_   
Дата:   11-09-08 17:08

не разбрах съвсем точно,...
но ако нивото на щастие за България е около 4 от 10, то аз определено съм ПО-ПО-ПО-щастлива [smile]

Дата:   11-09-08 17:19

Така де, в общите статистики някак се набляга на... общото явно [smilie18]

Ще чакам да стане по-представителна извадката, защото действително ми е интересно доколко форумците ще се различават от типичните българи.

И все пак основното в цялата тази питанка е влиянието на страната, в която живее човек...

Направили са и карта [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2008-09/iset3308.JPG
http://www.fahad.com/pics/world_map_of_happiness_lrg.jpg

Re: Айде бре, нещастници, кажете си! ;))) И щастливците също! ;D
Автор: Amigo   
Дата:   11-09-08 17:46

мдааа, така като гледам в "най-щастливите" държави се друсат яко с антидепресанти, що ли? [smilie19] [smilie19] сигурно им идва твърде много шастието [smilie3] [smilie5] [smilie5]

Дата:   11-09-08 17:54

Щото могат да си ги позволят и им вършат работа, докато, както е лафът, да го духат бедните, които не могат да си ги позволят [smilie19]

Антидепресантите са си велико нещо, аз лично съм качил сигурно 3 пункта до известна степен и заради тях [cool]

Автор: BOrisoFF   
Дата:   11-09-08 17:55

е за т'ва, Амиго, се казва непоносимо щастие [smilie5]

Дата:   11-09-08 17:56

мдааа... уникален отговор, напрау немам думи [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Re:
Дата:   11-09-08 17:59

Да бе, то е най-лесно е да се подходи по най-профанския опростенчески начин, без да се взимат предвид каквито и да било факти, за които разправят, че пред тях и боговете мълчат... ама пък да не сме богове, я, че си траем ние, нали сме си булгар, булгар! [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-09-08 18:09

Абе правите ли изобщо разлика между претендиращи да са щастливи хора и истински щастливи?! [cool] И мислиш ли, че тая статистика прави разлика в това отношение?! [cool] Да не съм прегледал досега хиляди хора, да не знам за какво става дума [cool] Истински щастливите хора нямат нужда от антидепресанти [cool] Имам и колеги, и приятели и в САЩ, и в Австралия, и Европа, и знам за какво "щастие" иде реч [cool] [smilie19] [smilie19] Дани между другото е писала доволна, а не щастлива... [smilie8] [smilie8] [smilie6] [smilie6] Какво означава да си щастлив?! [cool]

Дата:   11-09-08 18:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:
Дата:   11-09-08 18:30

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Малеее, май идеята за "СРЕДНО СТАТИСТИЧЕСКИ ДАННИ" е много неясна, а и аз да не се сетя да я обясня, виноват.

Ама все си мисля, че то би трябвало да е адски близко до акъла, когато го има, разбира се - който е в депресия, си се лекува и евентуално се оправя донякъде или до повече.

За какво "щастие" иде реч - примерно за такова, че в тамошните фото-форуми сигурно си нямат дежурен, който непрекъснато да им поднася поредните прекрасни новини от щастливата родина.

И аз имам познати в чужбина, роднини също.
Леля ми почина млада от рак в Швейцария, следователно всички швейцарци умират млади от рак...

Толкова е просто - питат те за кого ще гласуваш; казваш си; минават изборите и се вижда, че статистическата грешка е около 2 %;
Питат те щастлив ли си; казваш си;

И то всичко е толкова очевидно и толкова безпроблемно може да се свърже точно с факторите, които имат значение.

Със сигурност в България в много пъти повече хора имат нужда от антидепресанти и това е толкова ясно, просто трябва човек малко да излезе на улицата, да се повози в градския транспорт, да покара кола и всичко си се вижда... съвсем друг е въпросът, че не ги взимат и си остават на 4.

И защо ли онези "нещастници" на запад хич не щат да емигрират към съвестския съюз и Зимбабве, след като имат пълната възможност да го направят, да им се чуди човек на заблудените души [smilie11]

Да де, то интересното е да се види кой какво ще си сподели за себе си и съответно да се сравни със средното за страната и това е идеята на темата.

Ама все ще се намери някой велик "учен", който ще обяснява как бялото не е бяло, а и скоро ще настъпи краят на света, щото лошите учени правят страшни експерименти [smilie8]

Re:
Дата:   11-09-08 18:34

Автор: tan4o   
Дата:   11-09-08 18:37

По принцип съм си щастлива, не мога да дам някакви точки по някаква си скала,защото ако в емоционален аспект съм щастлива на 10, то в някои други аспекти скалата намалява!Не се оплаквам и гледам по въпросите по които не съм много щастлива да направя нещо за да съм!Това е най-кратко казано[smilie8]

Автор: foxe   
Дата:   11-09-08 18:41

готиномиебекопелеготиномие

Автор: dreamer   
Дата:   11-09-08 18:48

"Боже, колко мъка има по тоя свят...-казал Моканина.
След това угасил компютъра... Излязал на дрора... Ританал Белчо и Сивушка по един път... Напсувал ги... Извадил въздушната пушка и застрелял бялата лястовица... И накрая като за капак, напсувал селския кмет на майка докато ходил по керемидите...

Е това вече е хепи енд :)

Re:
Дата:   11-09-08 19:07

tan4o, така трябва [smilie24]

Дани, много съм далече от идеята, че всички са депресирани и трябва да пият хапчета.

Просто смахнатото тук е, че "НОРМАЛНОТО" е да си на 4 [smilie10] [smilie11]
За мен съвсем не е нормално това, а и много добре знам какво е да си и на 1, и на 10, а човешкият ми стремеж към щастие ме води към желанието да съм и аз към едно спокойно 8 без ексцесии [smilie8]

Конкретно в тази темичка се появявате предимно по-щастливи хора, т.е. поне девойките [cool]

И в онези страни това си е нормата, а когато някой е на 4, то определено има нужда от някаква помощ, за да се оправи.
И при положение, че примерно всичко с кариерата му е ОК, а преживява трудна любовна раздяла и се е сдухал тотално, няма нищо по-добро измислено засега, освен да се вземат мерки, защото обикновено оставени на самите себе си нещата проявяват тенденция да се развиват от лошо към по-зле...

Та, става въпрос за норма - и статистическа такава и, ако щете, човешка - нормалното би трябвало да е да си щастлив с живота си.
Ако не си, някак ти идва да си търсиш щастието по различни начини, които не са непременно универсални, а индивидуални - различните хора ги влекат различни неща, имат различни приоритети.

А това, което показват тези изследвания, е, че има все пак закономерности и те стават очевидни при анализ на данните.

Не знам каква абсурдна причина би могло да има хората, които се чувстват достатъчно свободни, че да обявят без да лъжат за кого ще гласуват на избори, изведнъж дружно да се наговорят да лъжат за собственото си удовлетворение от живота... и то за разлика от други, които би следвало да са се наговорили да лъжат, но в обратната посока...

Абе, стига съм обръщал и аз внимание на глупости [smilie8]

Та, пак, ама по-накратко - идеята е, че не се сещам какво по-важно би могло да има от това да се чувстваме удовлетворени от живота, който водим.

След като се оказва толкова адски сериозен фактор в коя страна живееш, то някак това няма как да е за пренебрегване.

А конкретното мое допускане беше, че участниците в този форум се очаква да имат и по-висок стандарт, и други нещица, които да ги издигнат над средните показатели за страната... и май засега се оказва така, колкото и непредставителна да е извадката [smilie8] [beer]

Автор: тьма   
Дата:   11-09-08 19:27

4

Re:
Дата:   11-09-08 19:31

[smilie18] тьма, разбирам те (или поне така си мисля), а и принципно всъщност за целите на статистиката отговорът ти си е напълно изчерпателен, ама все пак очаквах малко да си поразвържеш езика... я виж аз как се бъхтих в твоята темичка [smilie18] [beer]

Re:
Автор: danbi   
Дата:   11-09-08 19:36

3.14

щото ми хареса числото, едно такова кръгло...

Дата:   11-09-08 19:39

[smilie18] да, малко като при програмиста, на когото му поискали 1000 лева назаем, а той казал: "дай да ги закръглим на 1024!" [smilie24]

Дата:   11-09-08 19:54

Неслучайно още от древността лелеяните неща са щастието и безсмъртието/вечната младост [cool] [smilie8] Общо взето трудно достижими, както сте се уверили сами [smilie5] [smilie5]

Дата:   11-09-08 20:14

А така, да поохладим страстите...

Специално за вечната младост се твърди, че е във възможностите на науката да даде нещо доста приближаващо се до идеята, не съвсем "вечна", разбира се, ама... абе, то и сега има достатъчно примери, скоро я видях Мадона на 50 [smilie10]
Хич не е мой тип, ама дай боже всекиму на тези години така да изглежда.

Чак безсмъртие също малко трудно ще стане, за всички други клетки вероятно ще може да се направи нещо, ама за мозъчните не е ясно как ще стане фффатката...

Но нещо от рода на 200 години продължителност на живота съвсем не било утопия, при това все едно си на 40 - 50...

За щастието - ако става въпрос за перманентно 10, то вероятно това е физически и психически невъзможно да се поддържа и издържа, но едно гравитиращо около 8 - явно може и така и трябва да бъде [smilie8]

Автор: Славов   
Дата:   11-09-08 20:24

Най-хубавото в тоя живот е самия живот....

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.