Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Търся една джаджа
Автор: otkata   
Дата:   08-09-08 10:04

Проблемът е, че не знам как се казва, нито къде се продава. Става въпрос за устройство със СИМ карта, към което като пусна смс да ми включи конкретен електроуред.

Отговори на това съобщение
 Re: Търся една джаджа
Автор: tnt   
Дата:   08-09-08 10:05

[smilie10] [smilie10] [smilie10] Дистанционно ше си готвиш ли, Отка? [smilie8]

Автор: vlassadar   
Дата:   08-09-08 10:06

казва се домакиня [smilie18]
не се сещам за друго такова устройство [smilie25]

Автор: wfw   
Дата:   08-09-08 10:09

това е в кръга на научната фантастика. какво ще му пратиш? "пералня 3та програма старт" или "пусни микровълновата за 4 минути на размразяване, но преди това извади пилето от хладилника"

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   08-09-08 10:14

не е в кръга на фантастиката ;)Знам човека, който прави такива джаджи, но незнам кой ги продава. Аз лично съм виждал, как през сименс телефона си пусна печката :) ама... некви кабеляци беше навързал, електроника.. .А и ставаше през компютъра.

Дата:   08-09-08 10:16

е явно не се продава универсално устройство за печки, миялни, перални и т.н., което значи, че е в точно в кръга на фантастиката.

аз знам за 1 тостер, който се командва от freebsd и има ИП адрес, можеш да се логнеш на него и да го пуснеш да пече филийките...

Дата:   08-09-08 10:19

wfw, всичко ли, за което не си чувал (а предполагам, че не е малко) означава за теб научна фантастика.

Автор: Davidoff   
Дата:   08-09-08 10:19

Едни познати произвеждат такова устройство. Ето:

http://www.teracom-bg.com/index.php?option=com_alberghi&func=detail&Itemid=30&id=38

Сигурно има много други ама това се сещам в момента.

Re:
Дата:   08-09-08 10:21

може да се направи комбинация от две устройства - едното за SMS-ите, другото за включването. Тук, пред мен има едно... нещо, на нео монтана - 6 аналогови входа, един ЛАН кабел и 16 аналогови изхода. Та с това нещо, можеш да правиш каквото си поискаш, в зависимост от релетата, които са включени на изходите, можеш да направиш цяла дискотека :)

Дата:   08-09-08 10:24

и тук има някакво
В моя случай конкретно ми е необходим, за включването на един единствен уред 6kw

Дата:   08-09-08 10:25

отката,
като намериш за твоя модел печка пусни линк във форума да го видим това нещо и да е серийно производство.

Re:
Дата:   08-09-08 10:26

еми това от линка ти, не върши ли работа? Само трябва да му подмениш най-вероятно релето, да може да пусне 30А ток (да не пускаш казан за ракия - 6kW [smilie10] )

Автор: vlassadar   
Дата:   08-09-08 10:28

ейй браво, наистина не вярвах че може да се намери в бг

Re:
Дата:   08-09-08 10:29

Synthy, не знам може и да върши. Открих го след като пуснах темата. Ще звъня да питам.
Благодаря за инфото

Re:
Дата:   08-09-08 10:31

виж и това:
http://lan.neomontana-bg.com/picoip.php

не е за GSM, ама може да свърши някаква работа :)

Автор: Davidoff   
Дата:   08-09-08 10:32

Релето го вързваш да управлява един контактор (или по яко реле) и си готов.

wfw: що се излагаш?

Автор: NeDDRaG   
Дата:   08-09-08 13:14

otkata написа:

> Проблемът е, че не знам как се казва, нито къде се продава.
> Става въпрос за устройство със СИМ карта, към което като пусна
> смс да ми включи конкретен електроуред.

Ами аз знам със сигурност такова устройство, но е доста скъпо. Програмира се, разбира СМС-ите можеш доста неща да правиш. Но цената е към 1000 (Всъщност не съм сигурен) Ако искаш, мога да проверя. Производител е Шнайдер Електрик.

Дата:   08-09-08 15:51

не бе, не са излагам давидофф. просто пича иска да направи нещо определено, но не дава никаква информация. едно реле може да се управлява с всичко. просто му казвам, че няма да намери джаджа, която да включва някакъв уред и да му задава настройки.

ако иска само да включва и изключва може да се направи елементарно с gsm за 20лв и една платка за още 20лв, която при импулс от слушалката пуска тока и при следващия го спира.

Автор: rossko   
Дата:   08-09-08 16:23

Трябва ти ГСМ модем с контролер за управление.
Тези машинки са доста скъпи (особено ако искаш да ти бъде програмирана само една бройка). Можеш да минеш и само с модема (стар ГСМ апарат) и PC вместо контолер - мисля че имаше такава схема в млад конструктор.

Всъщност кажи точно за какво ти трябва,дай бюджет и може да те ориентирам по-точно.

Автор: zahar4e   
Дата:   08-09-08 16:44

Някой май е прекалил с научната фантастика! [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: CanoniO   
Дата:   08-09-08 16:49

Нищо фантастично няма....
Моят интернет доставчик си рестартира суитчовете с есемес, и то доста отдавна....

Автор: MarinY   
Дата:   08-09-08 16:55

Бюджета е от 600-700 000 долара и нагоре за 50 квадрата едностаен с вградена система и вързана към личният ти JSM. Пълен контрол по помещения на температурата, осветлението, музиката, телевизия, кухненските уреди и ти излиза списък с продуктите в хладилника, които до два дни ще свършат! Можеш да видиш какво прави Пешо в спалнята ти.[smilie2] За връзката с Outlook, няма смисъл да споменавам. [smile] За съжаление не е фантастика, а само много пари.

Автор: rossko   
Дата:   09-09-08 22:32

Каква научна фантастика
има такива устройства във всеки газомер за промишлени цели, в GPS устройствата на автомобилите (не за навигация, а за контрол на ажтомобила - местоположение, разход, скорост) и къде ли още не.
Дали ще е по GSM, LAN или дори обикновен телефон няма значение - все предаваш данни.

Автор: Pulsar   
Дата:   10-09-08 09:26

Който не знае, да се обърне към APPLE и там ще му отговорят...

Автор: likeduh   
Дата:   10-09-08 09:49

grundfos от години си наблюдават в нормалните държави състоянието на помпитев абонатните станции на водни и топлоподаващи системи....от години..и принципа е същия :-дистанционен контрол и управление.....чрез мобилни оператори, а се сещам и за БДЖ...там на километри вървят едни телове дето като дръпнеш една ръчка в гарата и телта мести нещо определено на майната си..../надалеко сиреч/ , друга тел се мръдва така щото да разбереш че нещото на майната си е свършило работата си.....

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.