Автор: Lalinda
Дата: 06-09-08 22:49
Майка ми готвеше абсолютно всичко в СВЧ печката, а и всичко ставаше много вкусно. Но трябва да е с грил отгоре, който да включвате в края на печенето. Но пък и майка ми (лека й пръст) имаше изключителна фантазия, не само за готвене.
Свикнала съм да казвам/е СВЧ печка (амиии, изучавахме ги по време на следването ни), не мога да си изкривя устата да кажа микровълнова (професионална деформация).
Та си спомням как професорите ни казваха, че в големите ресторанти са ги използвали още от края на ПЕТДЕСЕТТЕ ГОДИНИ. Да не би да мислите, че като си поръчате нещо, ви го готвят на секундата (понятие като аламинут не съществува дори във френската кухня).
Така де. Не върви само да си топлите яденето в тях.
Иначе (понеже работим с радари), както казват колегите ми, и ЖЕЛЕЗНИ ГАЩИ НЯМА ДА ВИ ПОМОГНАТ.
То някои хипохондрици и телевизия не гледат де от страх да не им се разпаднат връзките (четох някъде, че връзките се разпадали, обаче, от флуорираната вода, хаха...).
|
|