Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Настана спокойствие, но
Автор: тьма   
Дата:   31-08-08 18:48

на мен никак не ми е спокойно.

Не мога да обвинявам админите за нищо, но този линк ме накара да се размисля

http://bgblacklist.blogspot.com/2008/03/blog-post_2768.html

Защо тези, които бяха там , не пуснаха нито една снимка и не протестираха против унищожаването на природата ни, на плажната ивица и на гората на Странджа

Отговори на това съобщение
 Re: Настана спокойствие, но
Автор: canonio   
Дата:   31-08-08 18:51

Тъма,
какво общо има собствеността на хотелите по черноморието, със управата на сайта. Не можах да схвана идеята днес...
За какви протести става въпрос?

Дата:   31-08-08 18:53

не ми се обяснява нещо, стана ми криво и тъпо

Автор: elrisha   
Дата:   31-08-08 18:54

всъщност не чух никой от присъстващите на ФФФеста да похвали хотела..нито да се изкефи на съществуването му!
Даже помня,че имаше снимки в какво състояние е плажната ивица и се коментираше масовото застрояване наоколо!
Който не е чел и не е чУл по-добре да си трае!

Автор: admin   
Дата:   31-08-08 18:59

За какво да обвиняваш админите? Че са ползвали някакъв хотел, за да ви съберат на едно място и са се опитали да направят някаква организация.. Това не ги прави партньори на хотела. Както и вие не сте партньори на хотел, в който си плащате за да почивате.
Единственото, което се опитахме да направим е, да издействаме по-ниски цени за нощувка за вас.
То и къде ли може да се съберат всички без да ползват територията я на някой хотел, я на някое заведение от тоя сорт...
Баннахме Божидар преди седмица за агресивно поведение във форума и той сега е решил да изкара, че сме имали общ проект с мутрите, защото сме направили семинар в някакъв хотел, което е смехотворно.

Дата:   31-08-08 19:01

Да бяхте пуснали тема, да бяхте се събрали на митинг със снимките си - но ако става въпрос за домашните ви любимци , много сте силни-вилни, хайде стига , елриша

Защо никой не ни разказа или показа какво е било всъщност, как е унищожена природата - аман от псевдопатриоти

Дата:   31-08-08 19:03

админите,аз за нищо не ви обвинявам, написах го точно и ясно

Дата:   31-08-08 19:05

хайде, спете спокойно под дебелите завивки на непукизма си

админите, вас не визирам

Автор: anto   
Дата:   31-08-08 19:08

тьма, не знам за какво точно става въпрос, ама защо не вземеш апарата и не ги снимаш тея хотели и не сложиш началото на протеста, а после ако няма последователи, тогава се карай на хората.
Или нямаш време?

Дата:   31-08-08 19:18

далече ми са хотелите, господине, а някои са били вече там и си премълчаха

Дата:   31-08-08 19:18

Анто,що да ходи да снима?! Знаеш ли колко е готино да се плюе ,седейки пред компа!!!СУПЕР ЯКО ЕЕЕЕЕ!!![smilie5]

Дата:   31-08-08 19:19

elrisha , иди си разходи питомеца и да не забравиш да почистиш след него[smile]

Дата:   31-08-08 19:20

тъма, не се притеснявай за мен и моя любимец,но вземи се разходи и ти малко на въздух,че като гледам..имаш нужда![smilie5]

ПС: Що не дойдеш с мен и кучо? Спокойно - той не хапе![smilie5]

Публикацията е редактирана (31-08-08 19:22)

Автор: neuromancer   
Дата:   31-08-08 19:22

Аз не знам, има ли на морето някой хотелски комплекс, който не е на мутри и да не е разрушена природата? Та къде да се отиде?
(изключвам семейните хотелчета, построени в двора на дядо, ама там фест не може да се организира).

За уточнение, аз на нашето море не ходя от години

Дата:   31-08-08 19:22

Резултат от дейността на нарушителите посочени в списъка:

Курортни комплекси и курортни градове с необратимо унищожена природа
Посочените места са с напълно унищожен облик и вече нямат туристическа стойност. Вместо това на тези места постоянно кипи строителна дейност точно в разгара на туристическия сезон. В резултат тези места, от атрактивни курорти са се превърнали в свръхзастроени жилищни комплекси.
Банско: бивш архитектурен резерват, днес мегаполис, който незаконно се простира до Разлог и навътре в национален парк Пирин.
Боровец: бивш елитен курорт, днес пренаселен град с "пропъртис фор сейл"
Златни пясъци: някога малък елитен курорт, днес презастроен жилищен комплекс, който навлиза незаконно в Национален парк Златни пясъци
Дюни: някогашно курортно селище, презастроено с неправомерно изразходване на средства по програмата САПАРД. Това е един от "курортите", които нарушават конституцията - ограничават достъпа до брега.
Къмпинг "Арапя": строежи на самия плаж, който ще премахне 1-етажните бунгала, за да израстне някое поредно чучело от алуминиева дограма и пръскана мазилка. Жалко за красотата и магията на това място! Може би за последен път тази година (2007) сутрин към 6 ч. можеше да се видят делфините около скалите!
Къмпинги "Веселие" и "Смокиня": с плаж, превърнат в строителна площадка.
Къмпинг "Нестинарка": на самия плаж "Нестинарка" са построени и пуснати в действие "Серенити беи" и "Саут бийч"-огромно чудовища от бетон, около тях в строеж са още 4, като и в сезона багерите копаят и флексовете шумят. Казват, че гората, която е над плажа ще изчезне, за да се свържат грозните хотели в курортен комплекс с асфалт и бетон.
Несебър: бивш архитектурен резерват, днес пренаселено гето
Пампорово: бивш елитен планински курорт, днес презастроен град с изкуствен сняг
Разлог: застроен мегаполис, който "нагризва" южния дял на Рила
Синеморец: някога приятен курорт, а днес запречен с грозен жълт хотел насред плажа
Слънчев бряг: някогашен елитен курорт, а сега пренаселен град, това място ще остане като паметник на мутренската простотия и невежество. С помощта на РИОСВ - Бургас е пресушено и презастроено блатото на Слънчев бряг, сега се готви и разпродажба на дюните. Туристите на които този "курорт" разчита, са главно баби, бедни германци и руснаци, и не особено заможни наркомани. Последната туристическа "атракция" на това място е скачане на мутра до смърт върху глава на турист. Ако сте шведи или африканци, ви препоръчваме да стоите далеч от това място.
Созопол: преди години - архитектурен резерват и божествен плаж, днес - бетон, кебапчета, застояла цаца и много чалга.
Царево: някога приятен курортен град, днес презастроен жилищен комплекс.

Защитени територии с драстично нарушено равновесие и/или незаконно заграбени ресурси
зона "Батова долина" - някога беше едно от най-дивите и райски кътчета в Добруджа. Днес е грозен бетонен град със "звучно българско" име "Голдън валей". Вандалщината е извършена от фирмата "Евросилекс" (зад която стои Гриша Ганчев).
зона "Никополско плато" - в следствие на експлоатацията на две незаконни каменни кариери са унищожени 40% от хабитатите с консервационна стойност. Унищожени са 2 двойки ценни видове птици и съществена част популацията на шипобедрената костенурка в Северна България. Унищожени са 30% от популацията на изключително редкия ендемичен вид Dianthus nardiformis. Взривена е скална ниша, местообитание на прилепи. Унищожени са популации на 5 защитени вида растения от Приложение ІІІ на Закона за биологичното разнообразие. Нарушени са Директивата по ОВОС, Директива 92/43, 79/409 и член 4 на Бернската конвенция, Споразумението за защита на европейските прилепи (EUROBATS) и Законите за биологичното разнообразие и за подземните богатства. Тази изключително безобразна вандалщина е извършена от фирмата "Техноинженеринг груп" АД.
зона "Топола-Божурец" - безогледно застроена и превърната в голф-игрище, с унищожени редки местообитания на застрашени видове от световната червена книга (вкл. и унищожено находище на рядката каспийска костенука). Вандалщината е извършена от "Трейшън клиф енд спа резорт".
Защитена местност "Алепу"
Защитена местност "Аркутино"
Защитена местност "Велека"
Защитена местност "Горна Кория"
Защитена местност "Иракли" - със 100% унищожена лонгозна крайречна растителност (приоритетен защитен хабитат), изсечен горски фонд и вече започнало незаконно брутално застрояване с бетониране. Вандалщината е извършена от фирмите "Суис пропъртис", АКБ "Форес", и "Русалка Холидейс", обединени като "Сдружение на собственици с нестопанска цел". Безнаказаността на извършителите е гарантирана от бездействието на заместник министъра Л.Качакова (ресор води), директните разпореждания на Е.Етем (министър на бедствията) и неграмотността на С.Симеонов (директор на РИОСВ-Бургас).
Защитена местност "Камчийски пясъци" - ликвидирана от ВАС за да бъде позволено незаконно застрояване от "Райфайзен Банк"
Национален парк Пирин - силно увреден от фирмата "Юлен" (незаконни лифтове и ски-писти) и от Първа инвестиционна банка (и двете собственост на Цеко Минев), със съдействието на А.Краваров.
Национален парк Рила - унищожава се в момента с незаконните строежи на "Супер Боровец" (на султана на Оман) и "Супер Паничище" (на Милен и Георги Велчеви)
Природен парк Златни пясъци - унищожава се чрез "заменки" със съдействието на Нихат Кабил.
Природен парк Витоша
Природен парк Странджа - временно заличен от ВАС, за да бъде легализиран един незаконен строеж на "Краш 2000". В момента статутът му е спасен, но и незаконният строеж на "Краш 2000" все още не е съборен.
Природна забележителност "Нос Агалина" - плътно застроена и присвоена
Природна забележителност "Пясъчни дюни" (между к-г Градина и к-г Златна рибка)
Резерват "Ропотамо"
Резерват "Юлен" - изсечен за да направи място за ски-пистата на едноименната фирма

Автор: otto   
Дата:   31-08-08 19:23

"elrisha , иди си разходи питомеца и да не забравиш да почистиш след него[smile]"

а бе тук спори ли се или се злоби, сега и животните намесихме [smilie18]

Автор: anto   
Дата:   31-08-08 19:25

тьма, далече са викаш. Е, имаш извинение[smilie18]

Автор: ARGO   
Дата:   31-08-08 19:39

Автор: тьма
Защо тези, които бяха там , не пуснаха нито една снимка и не протестираха против унищожаването на природата ни, на плажната ивица и на гората на Странджа

Тва ще те успокои ли малко?
автор: ARGO
Заглавие: Имало едно време...
https://photo-forum.net/static/forum/2008-08/hrji1427.JPG
http://212.36.3.59/site_pics/151/G_1210573340_PrikazkaZaLamiata1.jpg

Автор: rumenn   
Дата:   31-08-08 19:42

със и без хотели навсякъде е осрано видях аз..вече ми е все тая ако искат за бетонират цялото море с все водата..естествения подбор ще реши кой крив кой прав [smilie5] [beer] [shtrak]

Публикацията е редактирана (31-08-08 19:46)

Дата:   31-08-08 19:47

"естествен подбор" - ами какво ни остава на народ като нас - стадо говеда - не го казвам аз, Ботев го е казал[smilie2]

Re:
Автор: мара   
Дата:   31-08-08 21:19

тьма...некой кат каже, че сестра ти е курва, върви доказвай, че немаш сестра[smilie18]
брума беше напускал мноооого снимки! имаше теми, имаше бая приказки...в темите имаше снимки на мнооо хора.

Дата:   31-08-08 21:25

дай линк да видим всички[smilie3]

факти, факти, без тях не става, марооо

Автор: Стефан   
Дата:   31-08-08 22:05

Аз само да спомена, че при двата ФФФ-а бяха изпробвани 2 подхода. При първия ФФФ хората бяха настанени в квартири и семейни хотелчета в стария Несебър и по този начин беше стимулиран традиционния, устойчив туризъм в града преди началото на сезона (освен нас другите туристи в града по това време май бяха само известно количество румънци)... При втория (на който не съм бил) беше предпочетен новопостроен хотел на мястото на един емблематичен къмпинг, не знам чий, но със сигурност не на местните хора (впрочем същите местни хора които си просеха бойкот заради акцията на кмета им срещу ПП Странджа; и които ги видях как висят на входа на града си с табели "Давам квартира" още в разгара на сезона [smilie8] до голяма степен точно заради това неустоичиво екстензивно "развитие" )

Та аз не търся под вола теле, ясни са ми аргументите в полза на това събитието да се провежда в един хотел за да може всички да са на едно място, но не мисля че в Стария Несебър бяхме много разхвърляни - ми той е с размерите на един по-голям къмпинг или хотелски комплекс реално [smilie8] Затова си мисля, че където и да се провежда е хубаво да се имат предвид и тези съображения, поне до колкото е възможно. Да се слага и това на кантара като се избира къде и как. [smilie8]

Автор: boni   
Дата:   31-08-08 22:26

В стария Несебър имаше недоволство от отношението на местните - пукане на гуми и т.н. Също така имаше недоволство от това, че около Несебър няма какво да се снима.
Надолу в Приморско се прави ваканцията. В Лозенец се прави Фиеста.
Не са много местата, където може да се отиде и толкова много хора да са на едно място.
Всъщност е факт, че организирането на подобни мероприятия на нашето черноморие едва ли си струва да се прави.
На мен лично общо взето ми е писнало да се занимавам с подобни масови организации. Един куп главоболия, за тоя дето духа. За нас и без друго няма никаква финансова изгода от това. Ще се занимавам да организирам безплатни лекции, мероприятия, конкурси, а накрая някой ненормалник ще се намери, да се плюнчи в нета, как съм правел проекти с мутрите[smilie8] . Все едно като идеш да почиваш в накакъв хотел и ставаш партньор на хотела. Дори не беше задължително спането в хотела, всеки можеше да участва и да спи другаде.
Честно казано ми писна. Далеч по-добре е да направиш нещо с предварително подбрани хора - както е Бодиграфията примерно. Във всяко отношение е по-добре и като ПР и като организация и като всичко. Явно така ще е за в бъдеще.

Re:
Дата:   31-08-08 22:33

boni , не те разбирам защо един вид се защитаваш, при условие,че в тази тема никой не те обвинява

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.