Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Давам каса бира ....
Автор: PeterPAN   
Дата:   30-08-08 21:26

На който помогне с идея как дареша следния компютърен проблем:

Ще се опитам да го опиша възможно по подробно, проблемът е сленият:

Значи след като се включи УСБ Флаш Диск, Windosw XP казва че инсталира драйверите и устройството е готово заупотреба[smilie5]

но не се ВИЖДА в МайКомпютър, от диск мениджър след като му се даде Asign Drive Leter, устройството продължава да е недостъпно под Windows, интересното е че устройството в този случай е достъпно от ДОС Промпт, като се напише буквата му (Например Х:), под Windows също е достъпно по следния начин \\127.0.0.1\X$ или от Диск Мениджъра като се кликне върху партишъна и се даде ОПЪН или БРОУЗ[smilie5]

Също така устройството не може да се форматира ДискМенджъра с формат партишън(дава грешка partition not enabled, restart to enable(но непомага [smilie5] ) ) а единствено от ДОС Промпта [smilie2]

Свалих една ютилка с която може да се забрани или разреши използването на УСБ Диск, но нестава и с нея

Това пробвах какво ли не, прочетено от форумите, от изтриване на всички неактивни скрити устройства, преинсталация на драйвери и т.н..

[smilie11] [smilie11] [smilie11]

Поощрителна награда половин каса бира, ако някой ми каже начин скрипт, бат файл с който да мога принудително да присъединя буква на устройството

Наказателна 1 (една) каса бира на който предложи преинсталация на Windows

Айде ВИЕ СТЕ!

Гаранция за изпълнението на условията за каста бира и поощрителната награда от половин каса бира, е името ми който ме познава знае че съм сериозен и си държа на думата, може да забавям но не забравям и каквото съм обещал си го изпълнявам!

За наказателната награда не мога да гарантирам по никакъв начин оставям на самосъзнанието на спечелилите я форумци и тяхните познати да съблюдават изпълнението и!

Удобно място за изпънение на награждаването ще е някоя форумска С БИРКА [smilie5]

Темата е сериозна и се надявам да намеря решение или идея оято да ми помогне да реша проблема[smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Давам каса бира ....
Автор: hp   
Дата:   30-08-08 21:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-08-08 21:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   30-08-08 21:34

3(по спомен), беше вграден в инсталацията, утре може да погледна понеже компютъра не е при мен!

НАГРАДАТА ВАЖИ ЗА ПЪРВИЯ ПОМОГНАЛ ИЛИ СЕ ДЕЛИ ПРИ ВСИЧКИ СПЕЧЕЛИЛИ НА НЯКОЯ СБИРКА[smilie5]

Дата:   30-08-08 21:34

РАЗБИРА СЕ!

Автор: solo5   
Дата:   30-08-08 21:35

като смениш на друго USB, пак ли е същото [smilie8]

Re:
Автор: NeDDRaG   
Дата:   30-08-08 21:37

ТЪака:
От My Computer десен бутон, Nanage от там на Disk Management. Виж там тали го има. Много често в диск менаджера го има, но по някакви странни решениия, вина му дава буква, която вече я има. Смени му буклвата от там, ако е това проблема и после всичко ще е ок. Понякое време пак може да се появи този проблем, ама поне ще знаеш как да го решиш.

Дата:   30-08-08 21:53

Има го както съм го описал, по горе, появява се като партишън и диск2, не може да се форматира, след като му се присъедини буква, проблема си остава, описал съм го по горе по какъв начин има достъп до устройството

и сдруги устройства го прави същия проблем ;)

Дата:   30-08-08 21:55

Дата:   30-08-08 21:57

И аз и ме дразни и искам да разбера на какво точно се дължи, в краен случай ще пробвам с преинсталация, но невярвам да има подобрение

Автор: MartinEden   
Дата:   30-08-08 21:59

Дата:   30-08-08 21:59

Абе командата е
subst \127.0.0.1\X$ x: primerno, ama...

Дата:   30-08-08 22:00

има ли начин принудително да се мапне(присъедини) буква използвайки подобен синтаксис multi(0)disk(2)rdisk(0)partition(1) примерно?

Автор: biso   
Дата:   30-08-08 22:00

е не, преинсталация заради една флашка ....
[smilie10]

Re:
Дата:   30-08-08 22:02

Я дай един скрииншот на устройството, как ти излиза в диск менаджера.

Автор: biso   
Дата:   30-08-08 22:02

форматирай я на някакъв друг комп. и опитай пак на твоя

Дата:   30-08-08 22:08

на друг комп си работи нормално, пробвах с форматирането ...

май ша спечеля поощрителната награда, но съм сконен да я разделя с учасниците с креативни предложения

Инфо

мерна ми се команда asign [smilie5]

Но състезанието за Голямата награда остава[smilie5] , лошото е че утре може да правя пробите[smilie5]

Публикацията е редактирана (30-08-08 22:10)

Автор: abyser   
Дата:   30-08-08 22:19

Window XP Solution for flash drive not showing in my Computer:

It sounds like a drive assignment conflict.

Save yourself a huge headache and do the following:

1. Right-click My Computer, and then click Manage.
2. Under Computer Management (Local), click Disk Management.
3. In the list of drives in the right pane, right-click the flash drive and then click Change Drive Letter and Path(s).
4. Click Change, and in the drop-down box, select a drive letter for the new drive that is not assigned to a mapped network drive.
5. Click OK, and then click OK again.

Тук има и някакво ютилити, дето като го инсталираме и ни предпазва от подобни грижи
http://www.uwe-sieber.de/usbdlm_e.html
На страницата има и линк към "tips for solving problems with USB drives", може да са от полза.

Сравнително наскоро имах същия проблем, ама нямам ниакакъв спомен как го реших, като на сън ми е [smilie11] [smilie10], което ме кара да се чувствам много тъпо [smilie18] .

Дата:   30-08-08 22:21

Дай скрееншот. :-) Тогава може да се гоеори по-конкретно.

Дата:   30-08-08 22:23

баси този DISKPART не мога да го подкарам, дава ми че диск партишън не може да изпълни операцията (пробите ги правя на друг комп)

[smilie11]

Дата:   30-08-08 22:24

Re:
Дата:   30-08-08 22:27

СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ! СКРИ ИН ШОТ!

Дата:   30-08-08 22:28

Пробвах го това не помага, проблема че и след като добавя буква нестава!

http://www.uwe-sieber.de/usbdlm_e.html

Дата:   30-08-08 22:31

бЕ ДАЙ СКРИЙНШОТА БЕ! Стига се се борил с разни други неща. Всичко може да се направи от винбозата. Не е необходимо от други.

Дата:   30-08-08 22:31

USBDLM се инсталира от мси файл или от цмд файл и става сървис, конфигурира се от ини файл кои букви да раздава и кои да отхвърля, не може да съм сбъркал нещо!

Недраг: не съм на компа да ти пратя скрин шот, но изглежда напълно нормално, когато се появи проблема преди около 2-3 седмици го сравнявах с дискмениджъра на друг компютър на който съм закачил същия диск, кажи какво точно те интересува!

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.