Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Забраняват отглеждането на животни без изрично съгласие на съседите?Да възразим!
Автор: BlueAngelicDevil   
Дата:   29-08-08 17:36

СКЪПИ ГРАЖДАНИ И ЛЮБИТЕЛИ НА ЖИВОТНИТЕ,

Борим се срещу нарушаването на човешките права, неприкосновеността на частната собственост и опитите на държавата да бяга от отговорност, когато не може да се справи с даден проблем.

Организираме подписка срещу Чл.6, ал.1, т.6 и Чл.11, ал.1, т.10, буква "л" от приетия на второ гласуване в Комисия по правните въпроси (Доклад от 17.07.2008 - в уебсайта на НС) проект на Закона за Етажната Собственост, а именно:

...
Задължения на собствениците и обитателите
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:

6. не отглеждат животни в своите самостоятелни обекти без съгласието на непосредствените си съседи, с изключение на такива, които се отглеждат в клетки или аквариуми;
...

Правомощия на общото събрание
Чл. 11. (1) Общото събрание:

10. приема решения и за:

л) даване на съгласие за отглеждане на животни в етажната собственост.
...

Считаме, че с този проектозакон се накърняват правата на човека и неприкосновеността на частната собственост. Създават се предпоставки за междусъседски войни и спекулативно ползване на конкретните точки за други цели. Поставят ни във вероятно условие на избор да нарушим новия Закон за етажната собственост, като задържим своя любимец или да нарушим Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност като го изоставим. Грижата за животно у дома е начин на живот, който носи доказани емоционални, здравословни, възпитателни и културни позитиви. Застрашена е свободата на хората да изберат такъв начин на живот.

Не целим премахване на текста, а заместването му с такъв, задължаващ стопаните да отглеждат отговорно и безконфликтно своите любимци, като спазват Закона за Защита на животните, Закона за Ветеринарномедицинската Дейност, Правилника за Обществения Ред на сградата и задължително да носят финансова отговорност за действията на животните!

НИЕ СМЕ ЗА:

1. Отпадане на разпоредбите по чл. 6, ал. 1, т.6 и чл. 11, ал. 1, т.10, буква „л” поради несъответствието им с международни и български правни норми.

2. В подзаконов нормативен акт, а не в закон, да бъдат предвидени по-конкретен запис на правила и детайлно разписани задължения за собствениците на животни. Тези задължения да бъдат обвързани със съответната засилена отговорност и по-високи санкции и глоби за собствениците на животни при нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.

3. Компетентните органи, определени със съответния специален закон – ЗЗЖ и други свързани с него, да изпълняват своите правомощия, визирани в закона и да преприемат реални действия срещу нарушенията.

4. Обмисляне и съответно законодателно предложение относно засилено съдействие от органите на МВР и на Прокуратурата, както и създаване на специализиран орган, наблюдаващ и контролиращ придобиването, притежаването и отглеждането на животни, по аналогия на сходни органи в други държави – зоополиция.

Молим всеки, който е съгласен с нашите възражения и предложения, да ги подкрепи чрез предложената подписка. Подписката, заедно с аргументирано възражение, ще бъде адресирана до: Председателя на Народното Събрание; Президента на Република България, Комисията по правни въпроси, Комисията по жалбите и петициите на гражданите, Комисията за защита на човешките права и вероизповеданията, Омбудсмана, Българския хелзинкски комитет.

Работи се и по организацията на граждански протест на 4 октомври- Световния ден за защита на животните!

ПОВЕЧЕ: http://park4pets.com/event.php?id=25

Отговори на това съобщение
 Re: Забраняват отглеждането на животни без изрично съгласие на съседите?Да възразим!
Автор: alexoff   
Дата:   29-08-08 17:38

Аз пък съм за подобни промени в закона, не ми е приятно входа в който живея да мирише на урина и изпражнения от домашните любимци и някое куче да ми лае докато спя. Къде са моите права в такъв случай?

Re: Забраняват отглеждането на животни без изрично съгласие на съседите?Да възразим!
Дата:   29-08-08 17:40

2. В подзаконов нормативен акт, а не в закон, да бъдат предвидени по-конкретен запис на правила и детайлно разписани задължения за собствениците на животни. Тези задължения да бъдат обвързани със съответната засилена отговорност и по-високи санкции и глоби за собствениците на животни при нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на етажната собственост.

3. Компетентните органи, определени със съответния специален закон – ЗЗЖ и други свързани с него, да изпълняват своите правомощия, визирани в закона и да преприемат реални действия срещу нарушенията.

Автор: rumenn   
Дата:   29-08-08 17:42

по принцип има известна логика в текста..целяща примерно по културно поведение на собствениците, които са в основата на проблемите създавани от домашните любимци...[smilie5] [beer]

Автор: elrisha   
Дата:   29-08-08 17:45

Алексов, само едно малко вметване, позволи ми,моля :
В моят вход също мирише на урина,но не от кучетата, а от невъзпитаните деца на комшийте от последния етаж,които ги мързи да се приберат да пикаят..а сънят ми..сънят ми отдавна не е същият,след като смених два пъти комшийте НАД мен,но за моя ужас се оказа,че и двете семейства са с пеленачета..о,къде отиде,мой прекрасен сън?!..

Та ..благодаря за разбирането!..

Автор: LTG   
Дата:   29-08-08 17:46

Аз съм върло против да се отглеждат псета в апартаменти.
В нашия вход има 2 които вият по цяла нощ. Който има мерак да гледа псе - да заминава с него на село или да си взема рибки [smilie9]

Дата:   29-08-08 17:48

Смея да твърдя,че моето "псе" е в пъти по-възпитано от Вас,г-н LTG! Жалко,уж хората били по-висши същества!...[smilie2]

LTG,
чети и ти преди да пишеш, ако обичаш

..а между другото може този текст да го отнесат и към пеленачетата тогава...или поне да бъдат отглеждани в мазето докато поодраснат [smilie18]

Публикацията е редактирана (29-08-08 17:49)

Автор: tan4o   
Дата:   29-08-08 17:52

Да искам съгласието на съседа от ляво, същия който гърми по гълъбите с въздушна пушка, когато ги храня!Не, благодаря!Аз съм за петицията, макар че в момента съм без домашен любимец!

Re: Забраняват отглеждането на животни без изрично съгласие на съседите?Да възра
Автор: tutttifrutti   
Дата:   29-08-08 17:54

rumenn написа:

> ..а между другото може този текст да го отнесат и към
> пеленачетата тогава...или поне да бъдат отглеждани в мазето
> докато поодраснат [smilie18]
>

>
> Публикацията е редактирана (29-08-08 17:49)
[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   29-08-08 17:54

Уважаема elrisha

Изказах по-горе моето мнение, тъй като години наред съседите с кучетата тормозят вход, в който има още 22 апартамента. Нямаш си на идея какво се казва вой, особено сега през лятото, когато се спи на отворени прозорци, а съседите пускат кучетата да спят на балкона. Животинките не, че само не спят, ами каквото и да шавне навън започват да лаят, а когато им доскучае вият.

Отсреща има още един 6 етажен блок, който е подложен на същия тормоз. Не мисля, че е нормално заради положителната тръпка в живота на 2 семейства, свързана с отглеждането на кучета да бъдат тормозени толкова хора.[thankyou]

Дата:   29-08-08 17:55

Моля всеки, който е съгласен с нашите доводи, аргументи и предложения да помогне за събирането на подписи към Възражението!

LTG,
още веднъж- ако обичаш, прочети предложенията ни!

Публикацията е редактирана (29-08-08 17:56)

Дата:   29-08-08 18:00

LTG , случайно темата да се казва " Хайде да си разказваме кофти случки с комшийте!" ?!

Хората,стоящи ЗАД този протест желаят Държавата ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА, а не да оставя проблемите (като твоя,като моя и като тоя на Пешо) да се решават по комшийски!
Има си ЗАКОНИ и в момента! Това,че хората от специализираните служби не си гледат работата НЕ Е по вина на двете семейства с кучета от вашият вход! Разбираш ли какво ти казвам?

Автор: IvcheTo   

може ли да се въведе и закон дето да забранява на всякакви малоумни да карат нощно време с отрязани ауспуси и да не може да се мигне - защото си правят състезания
а да и да се забрани и чалгата

Точно предложените промени ще са повод за между съседски проблеми
Някой ще си вземе куче, съседите ако го не го долюбвт ще почнат да викат зоополиция и после ходи доказвай кучето лае ли или не по цяла нощ. По-добре си е да се знае - забранено е отглеждането на кучета по решение на общото събрание на етажната собственост и толкоз.[smilie8]

Публикацията е редактирана (29-08-08 18:01)

Автор: PeterPAN   
Дата:   29-08-08 18:01

Аз съм за текста също!

Проблемите са много така, че ако имаш желание да гледаш животно в къщи, ще трябва и да зачиташ и уважаваш и мнението на съседа, както и да спазваш някой хигиенни навици, до сега всички са много културни и с много възпитани домашни любимци, но всички паркове и градинки са се превърнали в обществена тоалетна за домашни любимци, до сега не съм видял един човек да си почисти след любимеца[smilie23]

Също така трябва да има доста висок данък, ако искаш да гледаш дом. любимец, както и да е задължително да минава на 6-12м на обезпаразитяване и т.н..

Също така като сте такива природозащитници и любители и радетели на животните, не помислихте ли и малко за тях какво им е да стоят по цял ден затворени в една стая, а и едвали може да им осигурите по закон полагащата им се мин. площ само за тях [smilie5]

Колкото и да ги обичате и да им се радвате, те си искат своето и си им трябва пространство, поставете се на мястото на една немска овчарка затворена цял ден на терасата [smilie5]

А да не говорим, че някой нови Граждани си водят и кокошките, прасетата и т.н, даже и кон някой гледаше на терасата на 7ет. в Дружба, преди няколко години го даваха по новините!

Место да гледата кучета и котки земете по някое дете да гледате и не се занимавайте с глупости, ако искате Куче или Котка на село на Вилата Събота и Неделя, аз така правя[smilie5] , колкото и да обичам животните никога не бих затворил куче в апартамент!

Дата:   29-08-08 18:05

PeterPAN,
Всичко, което казваш е уредено в Закона за ветеринарно-медицинската дейност, Наредна към него, както и в Закона за Защита на Животните. Написано е и в инфото, но на вас пак не ви се чете...

Ограниченията не може да се дублират. Описано е и какви животни могат да се гледат в етажна собственост- няма ги прасетата и кокошките, не се притеснявай.

Трябва да искаме ВСИЧКИ ЗАКОНИ да се спазват- и от нас, и от останалите!

Аз чистя след кучето си. Когато е само, има на разположение близо 20кв.м.
Обезпаразитяването не се прави на 6-12м, а:
външно: на 3м.
вътрешно: на 1м.
Ваксините са -обикновено три първоначални, после всяка година + всяка година и ваксина за бяс.

Много сме хората, които стриктно спазваме всичко това.

Публикацията е редактирана (29-08-08 18:06)

Дата:   29-08-08 18:06

това за гледането на деца вместо дом. любимци ми е едно от най-любимите! Баси мисленето - не е истина!!![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Я ми кажи само ти някъв по-силен ,умен и уважаван ли си от ЗАКОНА, където ясно е казано на кучето какво пространство му е достатъчно?
И още нещо - ако съберете парички и ми купите къща с голямо зелено дворче на село - ОТМА СЕ МАХАМ БАРБАР С КУЧЕТО!!!
И то не защото ми е тясно, а защото хората са кофти..ако ме разбираш!

Автор: tan4o   
Дата:   29-08-08 18:06

Еи това сравнение "най-го обичам", за животните и децата[smilie23]
Двете неща са коренно различни!

Мда, Блуто и Ел са ме изпревали!

Публикацията е редактирана (29-08-08 18:07)

Re: Забраняват отглеждането на животни без изрично съгласие на съседите?Да възра
Автор: solo5   
Дата:   29-08-08 18:07

който иска да си гледа куче - да си го гледа в самостоятелен двор,
ако няма да си го гледа на село,
ако няма - да не гледа
против съм да се гледат кучета в апартаменти [smilie5]

Публикацията е редактирана (29-08-08 18:08)

Дата:   29-08-08 18:08

Соло - "видяла кокошката,че подковават коня, и тя вдигнала крак!" [smilie5]

Дата:   29-08-08 18:08

по принцип хора и животни трудно живеят заедно..например мен много ме кефят комарите но предпочитам да са умрели нощно време [smilie5] [beer] [shtrak]

Дата:   29-08-08 18:09

Румене, аз пък имам наблюдения,че хора с хора трудно живеят заедно..мдам..
Отивам за цигари,че .......

Автор: solo5   
Дата:   29-08-08 18:10

elrisha каква кокошка и какъв кон сънуваш [ezik]
изказвам мнение: против съм отглеждането на кучета в блокове [smilie5]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.