Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Истината за цената на парното
Автор: solo5   
Дата:   27-08-08 21:52

Истината за цената на парното

Отговори на това съобщение
 Re:
Автор: Императорът.   
Дата:   27-08-08 22:35

Пълен бойкот на Топлофикация !!!

Re: Истината за цената на парното
Автор: heavyrockin   
Дата:   27-08-08 22:38

Извинявайте, пичове, но това е тотален булшит...

Дано не се връзвате на такива глупости.
За Сведение - слезте в абонатните ви станции.

Автор: SLR   
Дата:   27-08-08 22:43

Ми в абонатните станции произвеждат ток за климатиците[smile]

Автор: n1x0n   
Дата:   28-08-08 00:59

Бахти "истината"! [smilie18]

Налазиха покрай тия блогове куп недоклатени откриватели на конспирации, мамата си джаса!
То бива да си толкова малоумен бива, ама тоя с ТЕЦ-а е шампион!
[thankyou]

Автор: Vinsent   
Дата:   28-08-08 07:03

Баси, като че ли не е конспирация Вальо Топлото да има ей така, между другото 30 милиона в австрийска банка! [smilie2]
При положение, че той има толкова, можете да си представите колко е снесъл на съответните политически обирджии да го държат на поста му. А, по-вероятно е, тези обирджии да са си го назначили и хрантутили.

ТЕЗИ ПАРИ СА НАШИТЕ ПАРИ!!!

И защо никой не спомена, тези крадени пари да се върнат в Топлофикацията и да покрият част от сметките на мамените граждани.

За топлофикацията каквото и лошо да кажеш, все ще е малко! [smilie2]

Автор: Vinsent   
Дата:   28-08-08 07:07

А, ТУК е описано още едно престъпление срещу българската държава и гражданите и!!![smilie2]

Дата:   28-08-08 10:18

Винсент, да ти кажа, че и това писание е супер недомислено.

Първо, защото може да са чехи, ама “ЧЕЗ Електро България” АД плаща данъците си в община "Средец" в столицата, а не в Чехия.

Второ, защото може да се чехи, ама плащат заплати и осигуровки на български работници и инвестират в инфраструктура на територията на България щото няма как иначе.

Трето, този ток не им идва като подарък - ЧЕЗ го плаща на електроцентралите, които пък са български, което пак е инвестиция в нашата икономика.

Четвърто, в много европейски държави - енергоразпределителните дружества първо отдавна не са държавни, второ са собственост на чужди компании. Така че и тази велика драма - не е никаква драма.

Пето, но не на последно място - аз лично не вярвам, че ако на мястото на мениджърите в ЧЕЗ стояха нашенски чиновници - нещата щяха да са по-различни за нас, ОСОБЕНО откъм цени. Да, печалбите на компанията щяха да остават в БГ, ама щяха да са минимални - и това в случай, че не излезе на загуба, която тихомълком да се плати от нашите джобове.

Този Kalcho като цяло ми прави впечатление че има крайно ограничени икономическа култура и мисловен капацитет. Само мята кьорфишеци, над които като помислиш 20 секунди и се вижда колко са малоумни.

Автор: d256h   
Дата:   28-08-08 10:26

n1x0n, да ама ...
Тока дето ЧЕЗ го взима от централите, вместо с проценти, се покачва в пъти, докато стигне до крайния клиент..
Императора е прав - Топлофикация трябва да бъде обявена във фалит! Много нагли хора, нарушават много закони...не ги дишам!

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   28-08-08 10:27

Това са изказвания в стил Атака и телевизия Скат. Жалко за тия, дето им вярват.

Дата:   28-08-08 10:33

Dani_Koev_BG, с кое не си съгласен? За цената ли? От АЕЦ тока се купува между 3 и 6 цента, а виж колко идва до крайния клиент... ти да не си от хуманитарните науки в Свободен Български Университет профил Педагогика?
Не те знам, но нямаш представа каква далавера тече покрай всички монополни дружества...
[smilie23]

Дата:   28-08-08 10:39

вместо с проценти, се покачва в пъти, докато стигне до крайния клиент

С кое не е така?! Проблема нито е в ЧЕЗ, нито е в Топлофикация.

Това е идеологията на капитализма, дето толкова мечтаехме за него - да се извиват ръцете на доставчиците за възможно най-ниски цени, а после да се притиска крайния клиент с крайна цел - максимална печалба.

Дините от изкупна цена 10-15 стотинки идват при нас на 50, млякото - от стотинки на литър идва при нас на левчета, месо, зеленчуци и т.н. - да не би чехите да ни го правят това?!

Аз съм склонен да се обзаложа, че като процент печалба - ЧЕЗ само може да завижда на средния български прекупвач на селскостопанска продукция!

Маратонките Nike, Adidas, Reebok и т.н. - чиито върхови модели струват тук по 200 лева - тръгват от Китай на цена под 12$. Пак ли чехите са виновни?!

Интернета, дето го плащаме по 30-50 лева на месец - да ти кажа ли реално колко струва?

В "белите държави" нещата стоят по абсолютно същия начин - и не са им виновни чехите.

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   28-08-08 10:40

Имах предвид изказванията в блоговете. Образованието ми е икономическо. Какво лошо има, ако беше Педагогика? А за далаверите... Има ги и в будките за вестници и фризьорските салони. Естествено, че ги има и в големи компании. Но все пак искам се замисли, че разходите за закупуване на електричество от ЕЦ-овете представляват по малко от 30% от всичките разходи на ЧЕЗ и ЕОН. Защо мислите толкова елементарно, че ако купуват за 10 стотинки и продават за 30, то значи че имат 20 стотинки чиста печалба?

Автор: ejko   
Дата:   28-08-08 10:45

монополни дружества[smilie23]
Това е че в България всичко е яко монопол и е очевидно, че антимонополните мерки, който държавата трябва да предприема не се случват. Ако някъде случайно няма монополист, а се заражда някаква пазарна среда, то ведна се създават някакви тръстове или други неформални уговорки, така че накрая ние сме прецакани.
Аз разбирам, че цените трябва да са адекватни на европейските, но това не може да е самоцел и да се прави механично. Всички казват как цените трябва да се вдигат, защото еди-къде-си (което 90% от случайте е държавата с най-висока ставка в ЕС), било еди как си...! И това се прави механично без да се отчита, че сериозна част от калкулацията на крайната цена включва заплатите на целия обслужващ, технически и поддържащ персонал, които в горепосочената държава от ЕС, са в много пъти по високи. Абе тук всичко е супер мафиотизирано и то по някаъв тъп, хамалски начин.
Не разбирам как не виждат, че ако пооправят икономиката и корумпираните комунистически отрочета ще живеят по добре, тъй като ще крадат от по богати хора.
Но вече съм почти 100% сигурен, че наще "избранници" не само че не искат да стабилизират икономически България, понеже им е приоритетно да крадат, но и не могат, защото са некадърни. Дори крадат като некадърници...[smilie23]

Автор: ejko   
Дата:   28-08-08 10:45

иначе горепосочената статия е смехотворна...

Автор: Avi   
Дата:   28-08-08 10:49

цитат:

"Но е фак и друго - ТОПЛОЕНЕРГИЯТА Е ОТПАДЪЧЕН ПРОДУКТ - студена вода, която е станала гореща, защото е охладила парата произвела ТОК!
"

верно е ФАК... то техническата неграмотност не е порок, става такъв, когато почнеш да парадираш с нея :)

Дата:   28-08-08 10:51

Ох, нека погледнем икономически на нещата тогава от далаверска гледна точка..
В България всичко, което работеше относително, приемливо читаво беше, унищожено и прецакано било с цел разпродаване на активи, на парче или в интерес на конкурентни фирми. Всичко което остана и работи...защооооо работи...Защото е в схема на далаверка! Специално за тези фирми променят закони, създават нови, само и само да може официално да се работи по схеи дето ако са в някоя европейска държава, направо клиентите ще отидат и ще ги разстрелят.
Аз твърдя, че няма нито една голяма фирмав България (голям данъчен платец), която да не е в далавера с държавни служители от висок ранг или такива от общинското управление. Ако в 'белите' държави се отнасят с уважение към собствениците на фабрики и др. подобни, то в България те са синоними на мошеници, мутри и перачници. Почти всички са нек'ви анонимни субекти от офшорки и т.н.
Нямам никакво основание, да проявявам уважение към тази банда!

Дата:   28-08-08 10:51

От АЕЦ тока се купува между 3 и 6 цента, а виж колко идва до крайния клиент...

Да ти кажа ли колко неща се случват с този ток, докато дойде от Козлодуй до розетките в апартамента ти в София /или където си/.

Трансформатори, стотици стълбове, стотици километри жици, разпределителни станции, пак трансформатори, градска преносна инфраструктура, още трансформатори и хора, хора, хора... които да поддържат всичко това.

Поддръжаката на цялата тази система струва в пъти повече, отколкото е изкупната цена на тока. Естествено, че цената се вдига в пъти!

Дата:   28-08-08 10:53

Имам познати от НЕК, които много добре са ми разказвали как се вдига цената, хайде да не си говорим глупости!

Дата:   28-08-08 10:55

n1x0n написа:

> От АЕЦ тока се купува между 3 и 6 цента, а виж колко идва до
> крайния клиент...

>

не ми се търси кой го е казал тва, ма то същото, се едно аз да кажа следното:

на тебе фотоапарата ти идва с "гаранция" от 100 000 кадъра. цената му е 2000 еуро примерно. демек един кадър ти струва 0.02 еуро. ми що искате по 200 тогаз?

Дата:   28-08-08 10:58

несполучлив пример

Автор: matataupa   
Дата:   28-08-08 11:00

[smilie18]

Дата:   28-08-08 11:00

d256h написа:

> несполучлив пример

и що?

Дата:   28-08-08 11:01

Пък на който продължават чехите да са му виновни - да проучи кои са ЧЕЗ, щомо може да се окаже, че не са точно чехи, ами шваби от E.ON Ruhrgas и RWE.
[smilie18]

Та въпросния титан на мисълта Kolcho - може да си прекръсти статията на "немците ни го връщат, за дето им бяхме съюзници в 2 войни!"

Дата:   28-08-08 11:03

За не запознатите..
Когато се построи една нова жилищна сграда, как се захранва с електричество? М?
Инвеститора си построява трафопост, купува си нужния трансформатор и захранва сградата. После 'това' съоръжение се предава на електроразпределение с договор за изкупуване, но вече след като инвеститора е дал всички пари. Я сега ми кажете, как електроразпределение има разходи за тази техника, като не си е мръднало пръста за тази инвестиция, а тепърва ще прави месечни отчисления за съоръжението?
Да усещате топъл дъх зад врата?

Публикацията е редактирана (28-08-08 11:05)

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.