Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Македонците пак ни изпревариха.
Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   27-08-08 12:07

Преди малко по БНТ...

От 01 Януари забрана за използване на полиетиленови торбички за цялата страна.

Отговори на това съобщение
 Re: Македонците пак ни изпревариха.
Автор: НАСОО   
Дата:   27-08-08 12:09

добре де аз не разбирам много, но навсякъде вървят едни позиви "мисли преди да принтиш", "една твоя мисъл спасява дърво" и т.н. а като забраним полиетилена, какво става с дърветата[smilie11]

Автор: Georgeta   
Дата:   27-08-08 12:10

Браво!
От 5 години си пазарувам с ленена торбичка...:)

Автор: ejko   
Дата:   27-08-08 12:12

трябва баланс на потреблението. То все едно да забранят бензина и всички да минем на биогориво! Това много хубаво, но накрая пак африканците страдат, като се замисли човек....
Македонците [smilie23]

Re:
Автор: captainme   
Дата:   27-08-08 12:21

боклук в океана:

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pacific_Garbage_Patch

"The size of the affected region is unknown, but estimates range from 700,000 km2 to more than 15 million km2"

700,000 км2 е 6 пъти колкото България...

хайде да сметнем колко са 15 милиона км2

бравос на македонците:)

Дата:   27-08-08 12:23

добре де хора но откъде ще вземем всичката тая хартия за торбички. И какво ще стане с парниковия ефект[smilie10]

Re:
Автор: Chitsujo   
Дата:   27-08-08 12:28

Ще ходим да пазаруваме с торби за многократна употреба, толкова е лесно. Както бабите ни [smilie3] [smilie24]

Дата:   27-08-08 12:29

и аз пазарувам с платняна торбичка..., много е яко. [smilie24] Така трябва да се прави..., трябва самосъзнание и да се възпитава, а не да се забранява. В щатите където живеех 90% използваха хатриени торби, които използваха повторно докато не почне да се къса...! Когато това стане я връщаха срещу $1 в супермаркета, който я носеше за рециклиране. Няма да ви казвам колко работни места беше фабриката за хартия. Ето как е измисленохем парите са в икономиката, хем да се създават работни места, хем да се намали потреблението.

Публикацията е редактирана (27-08-08 12:31)

Автор: BOINK   
Дата:   27-08-08 12:29

интересно в гърция как е била представена новината.

Дата:   27-08-08 12:31

насоо...
няма да е хартия.други по еко френдли технологии ще са

Дата:   27-08-08 12:34

Ив Роше (козметичната линия) произвеждат подобни чанти, които са 100% рециклируеми (или как да го кажа) Имам 3 такива и са еко [smilie3]

Дата:   27-08-08 12:38

мразя рециклирането[smilie23] единствения начин е с чанти, торби и т.н. но тогава няма религията еднократна употреба която ни втълпяваха толкоз време. Някога всичко беше опаковано природо съобразно[smilie18] даже се сещам баба ми как се дивеше що трябва да изхвърля кофичките от кисело мляко като били едни хубави да си сади нещо в тях... И сега просто някой ще изкара много пари от такава забрана а природата още повече ще го задуха, щото първо трябва матрял, а второ за разлика от полиетилена, хартията освобождава въглерода почти мигновенно, трето пликовете не стават за горене щото миришат и пушат освен това задръстват печки комини и т.н а хартията е перфектна и още много други, но съм в отпуска и мисля да се кефя

Дата:   27-08-08 12:40

captainme такова нещо екофрендли нема освен в съзнанието на хората

Дата:   27-08-08 12:42

НАСОО има- кесийки, които индианците са изработвали от тестисите на белите...[smilie24]
[smilie18]

Re:
Дата:   27-08-08 12:43

да бе сигурно...вземи опресни знанията си малко;)

Автор: ford_perfect   
Дата:   27-08-08 12:45

НАСОО, защо не седнеш да почетеш малко, да се информираш и тогава да развиваш теории кое е екологично, кое се рециклира и кое не. На ясно ли си за колко време се разгражда една полиетиленова торбичка? А да си чувал за дегрален и от какво е направен и за колко време се разгражда в природата? Тука сте баси философите значи [smilie5] [smilie5]

Дата:   27-08-08 12:46

storyofstuff

Re:
Дата:   27-08-08 12:47

На ясно е има 3 магистратури от ХТИ [smilie3] [smilie24]

Дата:   27-08-08 12:48

ford_perfect прав си, но това със забраната за найлоновите торбички ако е масово и наистина има отрицателни последици. Страна като Македония може да си го позволи, но големите сържави ще предизвикат екологични катастрофи. Проблемите, които изискват превъзпитание се решават бавно иначе само пораждат нови. И това което казва НАСОО
е истина и не го е измислил той, а се говори за него сред еколозите от години...

Дата:   27-08-08 12:49

ти убава ли си???[smilie18]

квото и да е щом е биоразградимо е френдли нали? но щом е биоразградимо отделя СО2 и СН4 нали?[smilie3] а защо тогава се подписват международни споразумения за спасяване на климата, чията цел е ограничаването на парниковите газове и една от точките е оползотворяването на биоразградимите отпадъци и предотвратяване разгаждането им в природата? Аз не съм еколог и може да не ги разбирам тез раути, но се сещам че целата наука се крепи на закона за запазване на масите и енергията или както викат американците 100долара са си 100 долара... та тогава къде ви е френдлито като нищо не се губи незнам?

Дата:   27-08-08 12:56

всичко е до намаляване на потреблението...! Това е! Няма друг начин. Въф филмчето което съм се заел да популяризирам наоколо са го казали. Сега ще се опитаме да го направим и на Български, но не знам дали ще стане...

Дата:   27-08-08 12:57

ejko съвсем скоро тая забрана ще бъде норма за целия европейски съюз. Такава забрана влиза в сила скоро в Ирландия, в УК също мисля е планирано от 2009 или 2010. Каква би била екологичната катастрофа? Нали не си мислите, че новите торбички ще са хартиени. Те изглеждат досущ като сегашните, но се разграждат за 6м.

Re:
Дата:   27-08-08 12:57

Виж кво...."торбичките" трябва да се забранят.....
те не са най-голямото зло.
Обаче са абсолютно заменими и ненужни.

От тук нататък е въпрос на адаптиране,а човека се адаптира към нови условия лесно.

Аз си спомням времето когато съм ходила да връщам стъклени бутилки събрани от майка ми в мрежичка....
ще връщам и пластмасови бутилки.
пазарувам с текстилна торба.
свиква се,пич.
не боли:)

Дата:   27-08-08 12:59

НАСОО кефиш пич [smilie24]. Не си еколог, не ги чаткаш много нещата, ама си знаеш, 100 долара са си 100 долара. [smilie24] Аз се оттеглям от спора [smilie18]

Дата:   27-08-08 12:59

ако ги заменят може да е по добре..., но преди това трябва да се направят нови. Македония малко..., на гол тумбак чифте пищови...

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.