Автор: drdelian
Дата: 26-08-08 09:33
http://istinsko.com/index.php?&option=com_content&view=article&id=323&catid=37
и това
Как отказах цигарите и какви са последствията
Страшно бях утъпял от тия цигари. С кафето, с бирата, с рома - цигара. ЦигарИ... По купони, по спирки, по пейките в парка - никотин. Ама яко! В междучасията, вкъщи, вън и вътре - будих се с цигара, лягах си с четири.
Не че пуших толкова много, ама пуших често.
И ето, че почти ги отказах....
'ФАТКАТА
Инстинктът за самосъхранение е по-силен от пристрастяването към никотина. Обаче инстинктът се проявява само когато има витална нужда от самосъхранение. И аз си създадох такава нужда. Как? Насвятках се като копач! Ама яко кланье ... И изпуших кутия и половина. И спах един час.
На сутринта може на някои да им е било весело - на мен не ми беше. Само като помиришех алкохол или цигари и ми ставаше гадно. Целта е постигната!
Да, все още трябва и воля, но вече значително по-малко.
ПОСЛЕДСТВИЯ
Губиш огъня. Печелиш от 5 до 15 лева на седмица, мисълта ти тече по-лесно, живееш малко повече, не вуниш на задник... Но губиш агъня. Вижте, пушенето е нещо, което става част от духа на човек, нещо, което действа емоционално повече, отколкото физически. А да загубиш агъня е все едно да сритат топките на вътрешното ти Аз. Поне за мен е така. Можех да ги спра, но не ги спрях. Избрах да не ги спирам. Ще ги спра, ама не днес. Когато материалното надделее.
|
|