Автор: equinox
Дата: 24-08-08 15:28
Против съм да се харчат пари за какви ли не глупости, а после да се правят кампании за подпомагане на домове за деца или за болни деца. Толкова ли няма пари в бюджета за тях? И от горе на всичко разни "държавници", които им е работата да помислят как да финансират решенията на подобни проблеми се тъкмят като рекламни лица на въпросните кампании.
Да не говорим за това, което казаха повечето спортисти - тренират във ужасни условия, няма никаква тренировъчна база, ако има такава е изключително ограничена. Как да се появят бъдещите шампиони като из страната спортната база е доста амортизирана? Това са много, много сериозни проблеми, за които трябва да се замислим иначе в бъдеще ни очакват още по-скормни постижения. Ако бях президент щях да ме е срам да съм на Олимпиадата при всичките приказки за безхаберието на държавата към спорта.
Липсата на пари не е причината. Не знам дали четохте, но скоро наравиха сметки, че държавата е загубила над 8 млрд. лева през последните 10 години от заменки със земя и гори, а ако включим и далаверите в населените места, при държавните поръчки или при приватизацията сумата става колосална.
За това съм "за" държавата да се изтегли от всички сектори, в които няма работа и да се концентрира върху секторите, които би трябвало да са й приоритет: сигурност, ред, инфраструктура, здравеопазване и образование.
Не виждам защо например всяка година се наливат по 300 млн. лв в БДЖ и 120 млн. в БНТ и още сума си пари в разни държавни фирми и институти, които съвсем спокойно може да функционират и като частни. Ако все пак е нужно субсидиране на определени неща (културни програми, пътнически влакове и др.), може да се направи и далеч по-ефективно и с по-малко средства.
Държавата в момента харчи 44% от цялото БВП, а на среща - едно голямо нищо.
Публикацията е редактирана (24-08-08 18:16)
|
|