Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Макиавели срещу Мануела Горсова
Автор: angee   
Дата:   22-08-08 06:50

Колко удобно е да изнесеш гадна информация за бащата на жертвата ти преди предстоящото дело. Да насочиш общественото мнение към нещо, което е изцяло извън престъплението на Стависки. Да настройваш бедните българи срещу бащата на Мануела Горсова, който може и да е боклук, но това няма грам отношение към престъплението, за което трябва да се издаде справедлива присъда. А тя е затвор. И освен смазаната Мануела Горсова убит като че ли вече няма. Може би не е и имало. Може би всички сме сънували някакъв кошмар, от който сега остава ясно само едно нещо - бащата на Мануела е боклук.
Кой пил, пил. Убитият убит, раненият ранен, виновен е Красимир Горсов. Той е престъпникът. Той ви краде парите. Ние сме ги дали нашите 80 000, а сега взима и вашите. Събудете се, ние сме добрите, ние сме си платили и Стависки не заслужава да лежи в затвора. Няма за какво, защото си е платил.
Изключително долен ход. Макиавелистичен и жалък. Ход, който разчита на освирепелия от бедност българин. На най-ниските страсти в българското общество. Злоупотребява с отчаянието на отчаяните. Размества стойностите, унищожава справедливостта. Типично адвокатски. Просто нямам думи.
И отново съм възхитена от Петър Христов, който въпреки всичко е достатъчно умен и достатъчно човек, за да продължи да помага на момичето. Мануела не е избирала баща си. Нито е избирала този, който унищожи живота й. Със сигурност го е гледала в захлас по телевизията, а и може би си е и падала тайничко по Стависки. Всичко е възможно освен едно - нейният живот да бъде здрав и цял. Прекрасно е, че Петър Христов го разбира.
А Алебна Денкова за пореден път би трябвало да си затваря устата и да не прави никакви публични коментари. Да изрича думата "омерзение" по повод бащата на Мануела Горсова e, меко казано, мерзко, защото в този случай омерзението не е на нейна страна.
Вместо медиите да помагат на Максим Стависки да не влезе в затвора, занимавайки се с Красимир Горсов, да изпратят екип в Израел и да покажат как израелците се грижат за това българско нещастно момиче. Да покажат как майка й живее в болничната й стая. Да говорят с лекарите й, да разкажат малко повече за Петър Христов. Да, България има нужда да й се говори непрекъснато за Петър Христовците, защото хората трябва да знаят, че има и добри сили. Трябва да получат минимална надежда, че не живеят в Мордор. С това трябва да се занимават медиите, а не да дават пълна свобода на гнусните пиар ходове на защитата на Стависки.
Но това е България, където жертвите са жертви докрай.
Скоро ще има дело, от което някой ще излезе с условна присъда.

Познайте от три пъти кой
вестник "Новинар"

Отговори на това съобщение
 Re: Макиавели срещу Мануела Горсова
Автор: Tekumze   
Дата:   22-08-08 07:31

Мдааа, медиите пишат това за което им се платии.....
Телевизиите и те така.....

Автор: Coincidentia   
Дата:   22-08-08 07:58

Доста е вярно това.

Явно е, че бащата на момичето прави нещо дълбоко неадекватно от морална гледна точка, но това по никакъв начин не трябва да има общо с престъплението, което по съвсем абсолютно никакъв начин не може, просто е зловещо да се размине само с условна присъда.

Изобщо цялото "правораздаване" в тази страна е под всякаква критика и ако борбата с мафията е нещо по-сложно и изисква доста последователност и най-вече ВОЛЯ, то такива случаи изискват просто справедливост.

И, по случай справедливостта и конкретния казус, не знам доколко е вярно, но бях чувал, че преди катастрофата "героят" е бил спрян от ченгета, които после са го оставили да си продължи пиян [smilie10] [smilie11]
Явно защото е звезда. Явно затова би трябвало и да не ходи в затвор.
Но каква е съдбата на тези ченгета, не чувам да има съдебно производство срещу тях, а категорично трябва да има и то да не завършва с някакво си уволнение, а също с ефективна присъда.

Изобщо начинът за справяне с престъпността е нулевата толерантност към нея, но ролята на такива нашумели случаи е още по-важна, защото те формират усещането за безнаказаност и "специалност" на определени хора.

В преобладаващата си част българският народ тотално недоволства от държавата си, но тези, които я правят такава, каквато е, не са "внесени" отнякъде, те са си от този народ и от тях зависи да взимат достойни решения на всяко едно ниво, във всяка област, само те творят държавата си и само те са си виновни за нейния хал.

Нищо особено ново не се случва на този свят и за повечето проблеми има решения, но вместо да следват изпитаните методи на някои страни, чиито общества са много по-читави, при българите най-много хваща дикиш мрънкането, псуването, омразата и в крайна сметка неправенето на нищо.

Да де, от конкретния пример тръгнах към глобални изводи, за което сори, но все пак си мисля, че те са съвсем на място и тук.

Като се разсъждава така, както аз го правя, съвсем правилно би било да се попита самият аз как се държа и какво правя по въпроса с формирането на обществото, в което живея.
Само че след сума ти години съвестност (поне относителна такава, не съм съвършен - примерно ползвам нелегален софтуер, имам си разни дребни провинения), доста ми писна да се правя на образец за добър гражданин и просто се предадох.
Защото ми е ясно, че е трудно да се извисяваш като орел, когато си заобиколен от гъски.
Така че аз съм пътник, чакам си момента, в който ще си намеря начина да се присъединя към онези стотици хиляди, които избраха по-читавите общества.

Но по-важното е какво правят "патриотите", тези, които смятат да останат, тези, от които зависи какво ще им е обществото.
А те действително нищо смислено не правят, не ти трябват само политици, за да изграждаш достойно гражданско общество, макар че липсата на лидери е адски съществен проблем - и без тях не може...

Та, българи, страната си е ваша, държавата си е ваша, вие си я правите такава.
Ако не ви харесва, променяйте я, станете прокурори, станете общественици, станете каквито си искате и като станете, правете това, което трябва...

Амин.

Автор: d256h   
Дата:   22-08-08 08:31

angee, това което пишеш е вярно, но не може да се отрече, че ако няма 'такова събитие' няма как да се пише за него!
Както каза една позната, целия този случай е отразява ситуацията в България - Известен спортист участващ в кампания против войната по пътищата, пие и убива, а бащата на момичето злоупотребява със дарените средства от кампанията за помощ...
Ъъъ, ъъ, ммм...призовавам всички да започнат да се оглеждат повечко за пешеходни пътеки по улиците и като видят такова нещо да спират, за да пропускат пешеходците...
Не можете да си представите, как малко по малко това, зарежда с положителна енергия [smilie24]

Автор: alexoff   
Дата:   22-08-08 09:04

при българите най-много хваща дикиш мрънкането, псуването, омразата и в крайна сметка неправенето на нищо.

[smilie24] [smilie24] [smilie24]

Re:
Автор: captainme   
Дата:   22-08-08 10:42

значи имало хора които забелязват колко нагласено е всичко...
[smilie24]

Автор: milenstiv   
Дата:   22-08-08 10:56

Българите доказахме за пореден път, че сме най-простият народ на планетата земя. Народец 20 години ограбван и мародерстван по всякакви начини откри виновния БРАВО ЕВРИКА. Нека оставим политиците да ни ограбват майната му, нали един съсипан баща играе на ротативки това е проблема на българите
ГОРД СЪМ, ЧЕ СЕ СРАМУВАМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН !

Автор: matataupa   
Дата:   22-08-08 11:01

[smilie9]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   22-08-08 11:02

Точно затова написах в другата тема, че българите много лесно забравят. Малко са като маймуните. Нещо по-шаренко и айдеее забравиха за какво иде реч.

[smilie23]

Re:
Дата:   22-08-08 11:02

:)някой беше казал в предишната тема за Горсов,че не било важно да развиваме гражданско самосъзнание.Че било по-важно да се развиваме като личности...
Какво им остава на личностите в държавата? да са горди че се срамуват да са част от българското "общество"?

[smile]

Автор: apollo   
Дата:   22-08-08 11:30

Хе хе и заговориха за това как за действията си бащата може да отнесе няколко годинки ефективно [smilie10]

Не съм срещал такова показно досега а поводи има непрекъснато.

Максим ако беше мъж а не педал да беше казал ще си понеса последствията и в затвора [smilie24] Е да ама там такъв секси-фигурист ще му скъсат... [cool]

Автор: NO_CARRIER   
Дата:   22-08-08 11:39

За мен беше много странно в началото, когато първо Максим и Горсов се бяха разбрали Максим да поеме разноските по лечението на Мануела. Много бързо след това сделката беше развалена.

Re:
Дата:   22-08-08 11:43

не са се разбрали.фалшив слух от ПР-а на Стависки

Автор: HP   
Дата:   22-08-08 12:08

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   22-08-08 12:15

HP..ти какво не разбираш точно?

кви човеци,кви пет минути....

Някакъв мизерник е карал пиян и убил човек.Друг лежи по болниците вече година заради тая "звезда".

Тая "звезда" няма да влезе в затвора.

Ти ако не можеш да видиш истинския виновник се сърди на себе си.

Дата:   22-08-08 12:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hery   
Дата:   22-08-08 12:35

За катастрофата си е виновен Максим.

Но Горсов разби вярата на много българи в дарителските кампании.

Да видиш по телевизията как отиват парите, които си дал, в игралните автомати - не е много приятно.

Автор: Tekumze   
Дата:   22-08-08 12:35

D256H, едното е доказано от съда и признато от извършителя, другото ........... само писания ........ естествено АКО е верно......... е простотия пълна.......

Истината е, че се измества въпроса.......в интерес на хората с парите.....

Автор: НАСОО   
Дата:   22-08-08 12:37

Максим е убиец и требва да си го получи
Горсов е помияр и респективно и той
Няма средни положения при които единия от двамата да е добър а другия лош .. поне според мен

Дата:   22-08-08 12:46

HP написа:

>Този човек го прави
> с умисъл и ясно съзнание, ей там е тънката >нишка.

съветвам те да оставиш на експертите да установят психичното състояние на хората:)

значи според теб Максим "без да иска",а бащата на Мануела "с умисъл и ясно съзнание".

Утре ако някой каже,че Горсов не е истинския баща на Мануела и затова иска да я "доубие"...и на това си склонен да повярваш,нали?:)
Защото не се вписва в представите ти на "обичащ баща" и следователно е гад мръсна:)

Автор: НАСОО   
Дата:   22-08-08 12:55

Максим го съдят за убийството на гаджето на Мануела или нещо бъркам?? Тогава кво общо има целата раута с него. Напротив тия дето се връзват на тези слухове наливат вода в мелницата на адвокатите на Максим. Щото вече сме в 21век и едноходовите манипулации са вече изтъркани. Пускаш блъф, почват да скачат че Максим ще се измъкне, пускаш и 10тина дето да палят хората по форумите, резултата изплуват секви дебили и утайки, и нормалните хора наистина почва да им се струва вследствие на глупостта и простотия на хората дето ги защитават че жертвите не са много читави и май сами са си виновни

Горсов не по малко виновен от Максим само че за различни престъпления.

HP [smilie24]

Дата:   22-08-08 12:58

Дата:   22-08-08 15:02

HP написа:

> captainme, нямам какво да добавя, ако някога имаш дъщеря, дано
> се впишеш в представата ми за любящ баща /или майка/, защото
> ако станеш като това жалко същество, жалко за детето...

ХП....умело измести темата.Тя между другото не беше за това какъв баща е бащата на Мануела.А за това как тази "новина" излиза точно тогава когато делото на Стависки ще се гледа.

Нямам намерение да упорствам с теб.Оставям те да се тръшкаш от вълнения и обвинения към слабостите на въпросния родител.
Но ще споделя още една хипотеза с теб...представи си че Горсов е дотолкова глупав за да вярва че може да удвои парите си чрез хазарт?За да помогне на щерка си.Защото тези мизерни 80 000 от Стависки не стигат ,ХП...

Колкото до това какъв родител ще стана аз когато порасна...ми прекрасен..един такъв умен и красив ,че и с добро сърце:)

и няма да бързам да линчувам хората заради кирливите платени репортажи на медиите;)

Автор: d256h   
Дата:   22-08-08 15:09

Не знам кой колко е виновен, ама едно е да се злепоставиш, като излъжеш доверието на хора дето ти помагат, друго е да убиеш човек и да осакатиш втори..
====================
И каквото и да си говорим, полза почти няма щото ги знаем нашите Полиция, Прокуратура и Съд!
Само като се сетя, как в Япония осъдиха шефа на Хонда ли беше, за превишена скорост, на пробация, да гледа дечица в детска градина и да им сменя памперсите...
В България такова чудо не може да стане! Спомняте ли си какво стана, когато Кирил Маричков уби с колата си край Пазарджик? Нищо!
Те това е положението, да не те стреща лошия късмет!!!

Автор: PuertoVaras   
Дата:   23-08-08 09:26

Чета, чета,
мисля, мисля,
- да, възможно е присъдата да е по-мека към Максим Стависки отколкото би била за Чичо от Село при същото престъпление. Възможно е и заради обществения натиск да бъде и по-тежка и стриктна.
Обаче
Гледайте каква глупост:
По-добре е да те блъсне - недай си Боже - Максим Стависки отколкото Чичо от Село, щото за изпадналия в кома ще се шуми ще се намерят много дарители, ще те знаят ще ти помагат.
Ако те блъсне Чичо от Село - лошо - няма да те знаят няма да ти помагат.
Живот!
Затова:
    Спазвай!
    Спазвай!
Спазвай закона за движение по пътищата.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.