Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна
 За лова, баланса и комплексарите
Автор: vladomatev   
Дата:   18-08-08 17:58

Не можах да отговоря на ежко ..

Отговори на това съобщение
 Re: За лова, баланса и комплексарите
Автор: ejko   
Дата:   18-08-08 17:59

отговори ми:))))

Дата:   18-08-08 18:01

аз това казах...:
"vladomatev това сравнение е погрешно...! Човек неможе да гледа назад и да приравнява действията на нашите дядовци и пра дядовци до сегашния ни морален светоглед. За тях може да е било ОК, за днешния човек не би трябвало да е! Ние сме видели до къде води всичкото това. Тези сравнения ми приличат на един филм, в който се бяха опитали да изкарат Александър Македонски, някакво жалко педалче....! Моралните сексуалните и всякакви привички се променят с времето и не бива да бъдат мерени със същия аршин, с който мерим собствените си действия... "

Дата:   18-08-08 18:01

За аришина става дума исках да те питам като каза баби и дядовци:

Твойте прародители колко пъти на месец са яли месо?
А ти ?

Отговора е в баланса, ако взимаме по малко баланса се запазва ...и това е отговора на много въпроси ...и ме е много страх не от ловци и риболовци а то мегаконсуматорството на об_еството....

Дата:   18-08-08 18:03

това е ясно. Но аз не съм за неяденето на месо или за неизбиването на животните. На мен ми е интересно какво емоционално удоволствие може да носи това. Или по скоро си мисля, че го разбирам ако човек е склонен да интелектуализира такива неща, но просто удоволствието от това ме притеснява.
Иначе консуматорското общество и мен ме притеснява..., аз затова вече намалям потреблението максимално! С намаляването на храните още не мога да се справя...:)))

Автор: tnt   
Дата:   18-08-08 18:07

"На мен ми е интересно какво емоционално удоволствие може да носи това."
И на мен това ми е интересно, но колкото и да съм се опитвала да разбера, чрез лични умозрения или в разговор с ловци, така и не успях....
пп. Говоря за онези ловци, които заявяват - идвам да убия това и това, за такъв трофей съм дошъл и толкоз /външно с това се изразява цялото им участие в лова/. Това е най-вече в ловния туризъм.
За дружинките и цялата структура може да се научи много от Япончето...
Но онова, което описах по-горе си остава пълна загадка за мен... Мога да пофилисофствам по въпроса, но предпочитам да изчезвам вече... Ади сполай ви!

Автор: Chitsujo   
Дата:   18-08-08 18:08

Сполай! [smilie3]

Re:
Дата:   18-08-08 18:10

Ако те притеснява удоволствието от това ....значи не приемаш хората като животни ...има доста по притеснителни работи. Ама да ти кажа е малко лицемерна цялта история. Примено елриша със сигурност има или е имала кожено яке...не разбира проблема глобално мисли си за сърничката Бамби и напада хората агресивно...след това говори за комлекси и т.н.

Не е ли иронично? А относно ловът то е трудно се се обясни на неловец....ама да речем едно от не_ата е контакта с природата, преследването

Автор: elrisha   
Дата:   18-08-08 18:12

Елриша не я намесвай там,където не пише!Ако обичаш![smilie5]

Дата:   18-08-08 18:12

това за преследването ми е ясно, не ми е ясноп за самото убийство, снимките с трофея... окачането на парафинирани рога ... оф... ай стига, че се отплесвам и аз [smilie8]

Re:
Дата:   18-08-08 18:13

Владо, и аз не го разбирах... Преди 4 години се промених и нещо се пречупи. Спрях да плача за мъртвите птици, просто го приех някак си. Не знам какво се промени, май се опитвах да докажа нещо на себе си и успях [smilie8]
Но сърни със сълзи в очите съм виждала и никога не бих искала пак да видя. Изобщо имам доста диференцирано мнение за различните видове дивеч, което си е лично мое [smilie8]

Автор: jino   
Дата:   18-08-08 18:15

Автор: tnt
Дата: 18-08-08 18:12

......, снимките с трофея... окачането на парафинирани рога
Патология ,жива си е това

Дата:   18-08-08 18:16

май не си единствена... Като че ли доста ловци разделят дивеча на "благороден" и неблагороден" ... това също ми е чудно, но самата аз забелязах, че за "свинете" /глиганите де/ не страдам толкова, колкото за елен, вълк, мечка....
Сигурно щот' стават пирфек'ни луканки от глиганите.... шегувам се де! [ezik] [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   18-08-08 18:17

Еми да взема да я цитирам тогава:

трябва да си много .... парче за да пуснеш такава тема ТУК и да очакваш да те потупат по рамото!
Ненавиждам пиянските ви "ловни" дружинки,накичени с "трофеи" по коланите или набучили животински глави в хола си!!!
Хич не ми пука за членският ви внос!!!
Пука ми за сълзите в очите на сърната и последните й гърчове!!!

Онези лисичета,дето уж си се опитвала да спасиш..щяха да са живи ако не сте опукали майка им!!! Страхотни сте,евала!!!

Не разбирам и едвали някога ще разбера желанието ви да стреляте по беззащитни същества!Комплексарщина и малоумие е това за мен!!!
Ако толкова искате адреналин - намерете си по-хуманно занимание!!!

ПП: Здраво стискам зъби и се надявам,че съм успяла да спазя "добрия тон"..че ми идва да избълвам...!!!!!!

Chitsujo, какво правя ли - ами най-доброто - не ги убивам!

Chitsujo ,не знам за captainme ,но на мен определено ми стиска ако те видя да те опердаша! Ужасно обичам такива като теб,ама УЖАСНО!!!

Айде сега ходи се гръмни сама,че да ми спестиш разкарването![smilie23]

със всеки свой пост доказваш думите ми,че ловът е за малоумни и комплексирани "хора"..

Chitsujo , една такава "видна дама от форума" може да ти разбие устенцата затова,дето й казваш ,че "лае"[smilie5]

И така ....не попирах всичко има го в темата...и темата си беше екстра докато не започна да се зъбиш ....доста често се случва в твойте теми ....кажи ми сега за злобата колко сам прост и колко съм злобен [smilie25]

Re:
Дата:   18-08-08 18:20

Ми торфея е да се перчи ловеца, но е и уважение към животното ....а аз по сърни не стрелям закона го забранява ....а и не мога

Re:
Автор: canonio   
Дата:   18-08-08 18:24

По принцип, ловният инстикт си е чисто мъжки и не се очаква от жените да вникнат в смисъла на лова. Има го в много цивилизовани държави, има го развит и като спорт (спортен риболов), дивечът се предлага в изискани ресторанти... Изобщо светът се старае добре да го рекламира.[smilie5]

Re:
Дата:   18-08-08 18:26

Chill! [cool]

Re:
Дата:   18-08-08 18:33

Е рекламата си е реклама ..аз не рекламирам и не карам никой да става ловец просто не искам някой да ми се нахвърля понеже не му харесва ловът и ако го прави поне да е с доводи не агресивно и комплексарски

Автор: J0R0   
Дата:   18-08-08 18:37

Отношението към останалите живи същества, обитаващи планетата е критерий за цивилизоваността на индивида.

Re:
Дата:   18-08-08 18:37

Владко, свиркай си https://photo-forum.net/joro/emoticons/653.gif

Re:
Автор: danbi   
Дата:   18-08-08 18:38

Не ви ли е по-интересно да ходите на лов за жени? [smilie8] [smilie7]

Дата:   18-08-08 18:38

Някак ми е трудно, данби. Хетеро съм [cool]

Автор: elrisha   
Дата:   18-08-08 18:43

Владо,ти нещо предизвикваш ли ме? Да не триеш после постовете си както "колежката" ти?[smilie5]
Трябваше да си ги запишеш преди триенето - бяха още по-цветисти и от моите![smilie5]

Ай ся беги да си играеш с децата - на мен не си ми интересен![smilie5]

Дата:   18-08-08 18:44

Оправдания, оправдания [smilie5]

Автор: falcon   
Дата:   18-08-08 18:44

В началото на 21 век не е много нормално според мен изобщо по света да има хора които си ходят насам натам и стрелят по живи същества.....отдавна отминали са дните когато това е било необходимост,сега е просто лигавщина...мнение...на мен ми писна да гледам как редки видове умират в ръцете ми и тези на колегите,само защото имате лоби сред ония в парламента....ловът трябва да се премахне според мен...ето мнение изказано открито....

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.