Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Полицейски произвол-моля за съвет.
Автор: ixus   
Дата:   15-08-08 20:49

Тази сутрин станах жертва на полицейски произвол .Двама полицаи-милиционери ,с коефицент на интелигентност 8 (общо),решиха да си избиват комплексите за моя сметка и ми изфабрикуваха акт за неизпълнение на полицейско разпореждане.

С подробности няма да ви занимавам.

Искам да помоля хора с опит за съвет относно жалбата,която съм решил да подам -къде да я подам и как по-грамотно да я формулирам.
Благодаря ви предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Полицейски произвол-моля за съвет.
Автор: Vatman   
Дата:   15-08-08 20:53

Като начало премести темата в КЛУБ.

Успех![smilie24]

Re:
Автор: CTEHATA   
Дата:   15-08-08 22:06

Недей се прецаква аматьорската - сам да подаваш жалбата.
Намери си адвокат - ще те прецака професионално[smilie3]

Автор: solo5   
Дата:   15-08-08 22:10

на акта писа ли, че имаш възражения?

Дата:   15-08-08 22:14

Не ,много се бях ядосал ,по-точно не го подписах.Това лошо ли е?

Автор: solo5   
Дата:   15-08-08 22:15

как така не си го подписал [smilie5]
те как ще докажат че са ти направили акт [smilie5]

Автор: hp   
Дата:   15-08-08 22:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   15-08-08 22:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Tekumze   
Дата:   15-08-08 22:17

Псувай ги цял живот......

Автор: flipbeat   
Дата:   15-08-08 22:20

гадните свине...
няма по-тъпи парчета...в сряда бях арестуван за около 2 часа и просто не вярвах колко са зле...

Автор: fonnayden   
Дата:   15-08-08 22:23

Нищо няма да постигнеш. Бори се да се създаде гражданско общество. Не забравяй че България е бедна и поради това народа е прост. Няма подбор на кадри в МВР, всичко е с връзки.Затова в системата е пълно с тъпанари, мутри, чалгари.....

Автор: dreamer   
Дата:   15-08-08 22:30

Е добре де?
Като "С подробности няма да ви занимавам."?
Или казвай или си мълчи. Защо пускаш мухи само?!?!

Дата:   15-08-08 22:38

fonnayden: Аз няма какво толкова да постигам,просто искам за собствено удоволетворение да си пусна жалбата .
То е като гласуването -все си викаме трябва да гласуваме ,ама хващаме въдиците...
Ако всеки ощетен от такива полицаи и други служители-чиновници (а те са си едни и същи тези които дерибействат)си подава жалбата нещата ще се променят само за 1 година.Защото когато един полицай на всеки 5 акта има по 1 жалба
,тогава на шефа му ще му стане ясно как подчиненият му пази честта на пагона.
Нали се сещате ,че трябва да си бил доста нагрубен и прецакан за да се занимаваш с жалби и подобни.

Публикацията е редактирана (15-08-08 22:51)

Автор: Marillion   
Дата:   15-08-08 22:43

Щом не си подписал те намериха ли свидетел, който да се подпише, че отказваш?

Такава е процедурата.

Предполагам, че каквито са малоумни, са го пропуснали това. Най-вероятно ще намерят някой случаен да се подпише в последствие, дори е възможно да намерят нечии лични данни и да подпишат сами.

Ако жалиш - съветвам те да си намериш адвокат. Ако не искаш такъв то поне намери някой познат юрист, за да ти напише жалбата грамотно.

След като са ти написали акт, то следва да ти съставят назакателно постановление. Ще стане след месец-два. Ще получиш уведолмение да се явиш в полицията за получаване. След като го получиш имаш срок за подаване на жалба. Жалбата спира влизането в сила на НП до произнасяне на съда. Самата жалба се подава ЧРЕЗ наказващия орган до съответния районен съд. Те я придвижват служебно. Много е важно да имаш входящ номер на жалбата, че иначе ще я скатаят и НП влиза в сила. После чакаш да насрочат делото - още 2 месеца. Ще получиш призовка. И от там се започва кой бил прав, кой бил крив. Обикновено се разпитват актосъставителите. Свидетели, ако има такива и т.н.
И после... чакаш още 2 м да излезе решението.

Т'ва е процедурата на кратко.

Дата:   15-08-08 22:45

Дата:   15-08-08 22:56

Мда ...,най добре е с адвокат.
Marillion :Мерси за изчерпателния отговор .Ане трябваше ли първо да се плати акта ,а после да се обжалва[smilie2] ?

Автор: pomstar   
Дата:   15-08-08 22:59

fonnayden написа:

> Не забравяй че България е бедна и поради това народа
> е прост.

Не е точно така. България е бедна, но за сметка на това, народът е прост.

Както се казва, "a lose-lose shituation".
Не е едното да е причина за другото или обратното. Просто кофти и непоправими обстоятелства.

Какво беше казал там един поет за теменугите... това е изходът [smilie18]

Дата:   15-08-08 23:03

Жалбата не е ли по-различна от обжалването на самия акт?

Дата:   15-08-08 23:13

На мен не ми е за самия акт -20-30-50 лв.не са проблем .Така или иначе 2 години ще се скатая докато мине давност.
Идеята е на такива да не им се мълчи и да им се дават крила за нови "подвизи"
Един друг полицай ми каза:
"С острата не става ,моето момче"
и е прав ,но пък трябва да си абсолютно мекотело, за да не реагираш срещу такова отношение [smilie23] .

Автор: Lalinda   
Дата:   15-08-08 23:19

Е, възможно е и държавата да е бедна, защото народът (пък и не само) е прост.

Всъщност, по-вероятно е да е проклет, не непременно прост.

Второто не е непоправимо; виж, първото е отчайващо...

Автор: Marillion   
Дата:   15-08-08 23:37

ixus - ако си платиш акта си признаваш нарушението и няма да можеш да обжалваш приятелю.

Твоята случка е "сладка". Жалил съм доста подобни. Най-лесно е да успееш да измамиш полицаите да си кажат в съда каквото ти трябва.

Примерно - нарушение на процесуалните правила е, ако полицая не се е легитимирал. Когато разпитваш полицая си има начин да го объркаш и после си "щракаш с пръсти".

Ако успееш да го накараш да си изпее всичко ти остава само следното. Да напишеш едни писмени бележки.

Нещо от сорта - Аз винаги съм бил изряден по отношене на задълженията ми към органите на реда. Имам респект и уважение. Имайки в предвид факта, че напоследък по медиите се разпространяват случаи на измамени от мними полицаи станах по-предпазлив към униформените лица. След като не се легитимираха при поискване от моя страна, счетох че, лицето не е представител на МВР и че чрез действията си цели да извърши някакво противоправно действие спрямо личността ми. Именно за това не се съобразих с неговото разпореждане, довело до съставянето на акта за установяване на административно нарушение и налагането на еди си кое наказание в НП. Считам, че липсва вина в моите действия, поради неспазване на процедурата установена в ЗМВР и правилника към него. Моля да отмените НП №... на началника на ОДП гр.... , тъй като е постановено в нарушение на процесуалния и материалния закон.

Абе... то тия хватки са си адвокатска работа. Именно за това получаваме пари.

Дата:   15-08-08 23:50

Marillion:[smilie24] [beer] .Кеф !
Ще прежаля някой лев за адвокат -ще бъде забавно в съда .Едното ченге колко е тъпо[smilie8] Адвоката ще го разчекне[smilie21]

Автор: navy   
Дата:   16-08-08 00:50

я кажи ко си направил [smilie7]

Re:
Автор: hash   
Дата:   16-08-08 01:04

наистина ще е интересно да чуем какво точно разпореждане е било, че го наричаш полицейски произвол. няма да се учудя ако е било пълна тъпотия. на мен всички разпореждания, които са ми издавали са били пълна тъпотия [smilie23]

Автор: dreamer   
Дата:   16-08-08 01:07

Направил е нещо :)
Без нищо няма кой да се занимава с него [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie23] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.