Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Може ли да си футболяк и да не си олигофрен?
Автор: n1x0n   
Дата:   12-08-08 14:00

Какво кара някои хора да забравят културата, възпитанието си, добрите маниери и всичко друго, което ги прави част от човешката раса - когато стане въпрос за футбол?

Винаги ми е правило отвратително впечателение промяната в психиката, настъпваща у някои форумци, заговори ли се за този спорт.

Каква точно е причината за тази футболна шизофрения?! [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли да си футболяк и да не си олигофрен?
Автор: IvoZafirov   
Дата:   12-08-08 14:02

самият футбол

[smilie21]

Автор: canonio   
Дата:   12-08-08 14:03

Да,
и защо не се случва примерно във споровете при Формула 1 или поне в кърлинга[smilie18]

Re:
Автор: xxlogre   
Дата:   12-08-08 14:05

Както е казал Платон: Вън футбола от Идеалната държава!

Автор: ejko   
Дата:   12-08-08 14:06

всеки от нас има тема, която го нагорещява като картоф. Нещо което е минало покрай мозъчните му окончания и се е загнездило дълбоко в него. Всеки от нас, дори и най-умерения и тих човек (или особено той), има нужда от тема на която да не мисли, да не интелектуализира, а просто да действа. За много хора това е футболът, защото е достатъчно първичен, завладяващ и неангажиращ, за да може да си позволим да бъдем фанатици.
Пък и по добре там да се изкарват бесовете, отколкото в социалното общуване..., така поне нещата се канализират.

Автор: pmartinov   
Дата:   12-08-08 14:06

Само веднъж съм ходил на Футболен мач.

Не смятам да повторя грешката си ...

Автор: Avi   
Дата:   12-08-08 14:09

ejko написа:

> всеки от нас има тема, която го нагорещява като картоф.

честно казано аз нямам такава тема, която да ме кара да изпадам в подобни състояния... аз ли съм сбъркан нещо?

Автор: hash   
Дата:   12-08-08 14:12

футболяк [smilie18]

Автор: boink   
Дата:   12-08-08 14:12

според мен причината за да се забравя културата, възпитанието, добрите маниери и всичко друго, което ги прави част от човешката раса - когато стане въпрос за футбол е че:

футбола е много елементарна, простовата и масова игра за всякакъв вид хора. и един културен и възпитан човек с добри маниери за да вникне в същината на тази игра и да поеме от емоциите неминуемо трябва да слезе на нивото на самата игра. от там идва и и тази футболна шизофрения. подобна е на автомобилния вирус, при който голяма част от хората, възпитани с добри маниери и прочие стават супер простаци и тнт.

Дата:   12-08-08 14:13

Avi ми сети се за нещо от което си мислиш, че много разбираш и анализирай поведението си, когато някой твърди обратното...

Автор: jekopj   
Дата:   12-08-08 14:14

Може!Генетично е заложено да искаш да си по-бърз,по-техничен и т.н. от останалите.Добре че е това чувство,то ни усъвършенства.Не вярвам да има истински спортист,който да е доволен само от участието си в дадена спортна надпревара и да е доволен,че е последен.

Автор: darksorrow   

футбол - интересен е от европейско нагоре, обаче на стадион не бих се прежалил да ида да зяпам...

Ежик, за мен това е чалгата

[smilie18]

Въобще мисъл няма там. Искам да я изтрия от лицето на земята заедно с пластмасовите и фусти. Първичен инстинкт......

[smilie25]

Дата:   12-08-08 14:15

ежко рулз [smilie24] [smilie18]

Автор: milenstiv   
Дата:   12-08-08 14:17

Тайната се крие във въздействието на една музика от която сигурно се углопява прогресивно. Наричам я "футболно-таксиметрово диско" можете да я чуете по спортните радио предавания и в такситата.

Дата:   12-08-08 14:18

Никсън, що си им се напушил на футболяците, да не са те шамарили някъде?

За мен "един културен и възпитан човек с добри маниери" е същото "елементарно, простовато и масово" животно като всичко нас, но с малко повече задръжки. Но задръжките са временни, ако не си намери човек отпушалката...
Аз нали ви гледам как спорите за фотоапарати или за политика, или пък за коли, образование, култура, идеали. А някой от нас може и да са културни..., де да знам...

Автор: d256h   

Мдааа...
Отговора на темата е - не може!
Синдрома на стадиона е като синдрома на казармата. Привидно възпитани хора с образование и уважавани в обществото, започват да се държат животински и олигофренски.
Като гледам публиката на някой стадион и си мисля за вразумителни мерки от рода на 'Апокалипсис сега' сцената с хеликоптерите, напалм, осигуряващи място за каране на сърф..
[smilie7]

Дата:   12-08-08 14:21

само че без Вагнер, а с "футболно-таксиметрово диско" хахаххаха:))))

Автор: d256h   
Дата:   12-08-08 14:22

Вагнер е неделима част от сцената! Трябва си Вагнер по публиката..[smilie6]

Автор: Vinsent   
Дата:   12-08-08 14:22

И друг път съм обяснявал за първичните нагласи термин от социалната психология. Те се офрмят под въздействие на най-близките хора - роднини, приятели, колеги. Но веднъж като се създадат няма отърване - проктически много трудно могат да бъдат променени.

Към такива спадат принадлежността към партия, отбор и др. Под тяхно въздействие човек става крайно необективен.

Още през 30-те години, в хитлеровия социологически институт под ръководството на един изключителен специалист Елизабет Ноел Норман изследват това явление и установяват че то има най-силно влияние при взимане решение за избори! Извода е направен в резултат на анализиране на две под ред президентски къмпании в Шатите.

Понякога задавам въпрос на запалянковците: състава на отбора се е сменил 20 пъти, треньорите 10, името 5 пъти - е от кой отбор си? [smilie18]

А партиите дето си сменят имената лесно-лесно, ръководствата също, политиката още повече - се един и същи електорат ги крепи! [smilie2]

Дата:   12-08-08 14:23

За мен "един културен и възпитан човек с добри маниери" е същото "елементарно, простовато и масово" животно като всичко нас, но с малко повече задръжки.

[smilie18]

Я! Ежко ми е направил психологически портрет

[smilie25]

Дата:   12-08-08 14:23

"Генетично е заложено да искаш да си по-бърз,по-техничен и т.н. от останалите.Добре че е това чувство,то ни усъвършенства"

е във футбола има и известна доза колективизъм.

Дата:   12-08-08 14:24

И освен това хората имат нужда от агресия, от войни, от това да доминират, да страдат, да обичат и да имат идеали. Хората искат да горят, да живеят в нещо..., всичко това ние го нямаме и футболът е заместителя. Вижте колко успешно политическите войни се преплитата със спортните постижения, а футбола е най-масовият спорт и е нормално там да е най-голямата битка.

Автор: n1x0n   
Дата:   12-08-08 14:28

С две неща до момента няма да се съглася:

Пък и по добре там да се изкарват бесовете, отколкото в социалното общуване..., така поне нещата се канализират.

Честно казано - не знам за друг спорт, феновете на който така брутално да прехвърлят "бесовете си" именно в социалното общуване. Нищо канализирано не виждам в трошенето на стадиони, автобуси, витрини и насилието спрямо минувачи, които нямат никакво отношение към футбола.

един културен и възпитан човек с добри маниери за да вникне в същината на тази игра и да поеме от емоциите неминуемо трябва да слезе на нивото на самата игра

Ако не познавах доста хора, които просто се наслаждават на играта като такава - без да избухват в селташки псувни на всеки фал/гол/пропуск - вероятно бих ти повярвал.

Може би, просто защото тези мои познати не гледат тази пародия на играта, наречена "шампионат на България по футбол". Там "слизането на нивото" на австралопитеките в екипи, които ритат топката, май е най-сериозно.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.