Автор: danbi
Дата: 11-08-08 00:08
нещо ме цапна май днес космическа частица, щото реших да оправя бойлера. външния ключ за пускане периодично не правеше контакт (кофти пластмаса, изронило се).
след известни експерименти се оказа, че предишните собственици (този ключ май е единствения дето не съм сменил) на апартамента го ремонтирали и той по същество е каръшик от два ключа.. както и да е, купих изцяло нов, пълен комплект!
горд от себе си го смених и демонстрирах на любимата колко изпълнителен съм в домашните дела (половин-една година откакто мърмори че му има нещо.. но всичко си беше ок)
по едно време решихме да ходим на плаж. събрахме багажа (освен този който стои перманентно в колата) и аха да потеглим, гледам навън се събират облаци. викам... абе тоя плаж... и то взе че заваля. пък и нещо не ми беше за плаж настроението някак....
след малко ме викат в банята "тук нещо тече".
гледам аз, меката свръзка на студената вода към бойлера нещо избила и капе.. капе, капе ама усилва. по едно време сериозни фонтанчета имаше..
врътнах му крана, извадих старата мека свръзка и викам -- и безтуй вали, дайте да се поразходим до МОЛ-а, а пютьом ще вземем и ново такова.
продавача в магазина (същия), беше любезен и веднага ми намери подходящия размер. пак правено в Добрич... нещо ме човръкна още тогава, ама си викам.. какво толкова, поне е чисто ново, няма как да не свърши работа.
Отидохме до МОЛ-а.. изобиколихме малко магазини (с хитроумна маневра съкратих маршрута наполовина). Знаете как е.. в МОЛ с жени
Похапнахме в BALGARCHE cafe и поехме към прозаичната мека свръзка.. щото цивилизован човек без бойлер не живее.
Впрочем, името на това кафе все го чета като Булгарише, ама това друга тема...
Монтирах прилежно маркучето, тествах го всичко ок. Запътих се а се освежа малко с едно питие... и... отново ме извикаха в банята!
В банята вече имаше сериозен фонтан, с някой друг рефлектор и водата прискаше навсякъде. И този път спирателния кран не ме предаде... а чисто новото маркуче... се беше разпаднало
Ще остане за утре, тъй като в 22:30 магазините за водопроводни чаркове нещо са затворени...
Та.. един съвет и един въпрос:
Да не ви хрумва да проявявате самодейност и да оправяте нещо у дома. Като го оправите, нещо друго ще се развали!
Някой да знае свястна марка за тия меки връзки и къде се продават. Работата определено е "маде ин Добрич, НО МОРЕ!"
|
|