Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Как да си махна покритието на монитора
Автор: Нели   
Дата:   10-08-08 18:38

Децата ми надраха монитора с магнит, и в момента не става за обработка на снимки - не е ясно дали е от снимката или е драскотина. Някой знае ли как да си сваля и останалата част от покритието.

Ще бъда благодарна, ако няма предложения, подобни на - пусни ги с магнита да си довършат работата, или купи си нов [smile]
Просто за момента ми трябва временно решение, докато си намеря хубав CRT
Предварително благодаря на всички [smile]
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Как да си махна покритието на монитора
Автор: val2007   
Дата:   10-08-08 18:58

В никакъв случай НЕ ТРЯБВА да се сваля АНТИРЕФЛЕКСНОТО покритие на тръбата... То не е и възможно да бъде направено изцяло без бъде надрана сериозно и повърхността на стъклото... И тогава - [smilie11] [smilie11] [smilie11]
Освен че редуцира отблясъците, това покритие защитава и очите на работещия от някои не толкова безвредни вторични излъчвания на т.нар. пушки (катодите)- RGB на кинескопа.
--------
Ако толкова ви дразни - проверете кой автосервиз предлага антиререфлексно фолио и се уговорете да занесете монитора там да ви залепят... това е единственото умно решение... [smilie24]
Със сигурност сте виждала онези автоджамове, които изглеждат като тонирани в горната си част, за да отслабват заслепяващите лъчи на слънцето...

Всякакви други опити са безпредметни...

Дата:   10-08-08 19:06

Не че ме дразни, а там, където има покритие е по-тъмно отколкото там, където няма
Ако не може цялото, възможно ли е поне онази част, където е надрано, поне да се поизравни малко, защото е точно в централната част на монитора?

Автор: hp   
Дата:   10-08-08 19:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   10-08-08 19:23

Най-добре - влезте във Форума на ХардуерБГ -ето с този линк - направо към темата "Възстановяване на антирефрексно покритие":

http://www.hardwarebg.com/forum/search.php?searchid=3614296

Ако искате да научите повече неща...

Re:
Автор: alsash   
Дата:   10-08-08 19:25

ае....честито...нов!

Дата:   10-08-08 19:40

val2007, благодаря Ви.

Автор: tnt   
Дата:   10-08-08 19:58

търкай с телена гъбичка [smilie7]

Автор: tan4o   
Дата:   10-08-08 20:04

Като си купихме първата тефлонова тава, баба ми(лека й пръст), един ден решила,че е мръсна и я беше измила прилежно с телена гъбичка.Грам тефлон не беше останал,не знам тази жена как е търкала!

Автор: Insight   
Дата:   10-08-08 20:40

... първия тефлонов тиган ми идваше с дървена "шпатулка" за да не се надира ...

за монитора - нищо смислено не може да се направи, ако на този етап не можеш да си позволиш нов - изтрай надирането и събери пари за нов.

Автор: pepi   
Дата:   10-08-08 20:47

С магнит разбира се [smilie6]

Автор: baddimo   
Дата:   10-08-08 20:59

Да ти са живи и здрави децата,най -после някой ще ми гледа профила (по-АРТ текстурирано)...П.С...нов...

Автор: matasel   
Дата:   10-08-08 21:01

tan4o, той тефлонът мек - не е баба ти виновна[ezik] Тя и моята беше направила същото, което още повече доказва съдебния ми казус, че бабите ни, Бог да ги прости, са невинни.

Нели, само антирефлексното покритие ли е свалено или и стъклото е надраскано?
Иначе опитите с магнит по CRT монитор наистина са забавни, така че не можем да им се съдим на дечицата[beer]

val2007, тя тая тема от оня форум си пасва едно към едно за моята тема за бисерите.
А освен това антирефлексно покритие и тъмно фолио са доста различни неща.

Нели това покритие е дебело под 1 микрон и може да се свали с фин абразив за полиране. Той не драска повърхността. Когато няма нищо по-подходящо се използва паста за зъби. Тя обаче е доста "мека" и може да отнеме доста време. Иначе професионалистите използват цериев окис (по новому оксид) и железен оксид а най-профитата - фини диамантени прахове с размери на частиците до 25 нанометра.[beer]

Автор: Insight   
Дата:   10-08-08 21:12

... виждал съм монитор със свалено антирефлексно покритие, ама това беше след 2-3 години снобска офис употреба (разбирай шеф, който мъмри чистачката всяка сутрин, че има прах по монитора - ЕИЗО (щото бил много ЯК??!!))... антирефлексното покритие беше останало по ъглите и изглеждаше като дефект, останалата част на монитора изглеждаше перфектно.

.... нямам координати на чистачката...

Автор: Блясък   
Дата:   10-08-08 21:40

антирефлексното може да се мъкне със дрелка и меко кече завито отпред и малко паста за полиране.. но не препоръчвам
Колегата си бе смъкнал на един 15" навремето, лъсна като джам и светна по-ярко

Дата:   10-08-08 22:43

Ето снимка на монитора

https://photo-forum.net/static/forum/2008-08/dwew4686.JPG
http://photo-zona.net/images/user15664/album10279/large/1218397252_dtxk9477_Samsung.jpg

Дата:   10-08-08 22:51

Ето какво точно имах пред вид, като предложих да се използва автомобилно фолио:
http://www.pctuner.ru/page-id-162.html

Един приятел опита тази методика за 19-инчов Дел-професионален и горе-долу се ядва...

(matasel - Бисерите в ХардуерБГ са в изобилие... Там си има дори 2 специални такива рубрики... но човек трябва да е доста навътре в електрониката и хардуера, за да усети "солта и пипера" във вицовите ситуации и лафовете...)

Дата:   10-08-08 23:09

Да, само че не ми е ясно как залепването на нещо ще изравни нивата? Едното пак ще е по-тъмно, а другото по-светло.

Автор: hp   
Дата:   10-08-08 23:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   10-08-08 23:23

Да, ще опитам с фин абразив за полиране, ако не стане - ще си търся друг [smile]

Дата:   10-08-08 23:24

Благодаря на всички, после ще кажа какво е станало [beer]

Автор: skaishev   
Дата:   11-08-08 00:25

От личен опит мога да предложа диамантена паста за полиране (бях я купил от специализиран магазин за шлосерски инструменти), памучно парче и много търкане. Един 19" дел беше със частично свалено покритие и така успяхме да го свалим навсякъде, но тогава наистина започва да свети по-силно и сивее доста.
Успех и [beer]

Автор: Vinsent   
Дата:   11-08-08 10:11

Да не би да ти е надраскана матрицата на фотоапарата а ти виниш монитора? [smile] [smilie25] [smilie18][ezik]

В такъв случай това[smilie18] [smilie18] [smilie18]

https://photo-forum.net/static/forum/2008-08/kkqf2902.JPG

Автор: matasel   
Дата:   11-08-08 10:17

Току що пробвах на един стар DELL. Няма никакви лепенки, а покритието е нанесено направо на стъклото.
Като гледам снимката, опитът с магнита е бил доста продължителен[smile]

Дата:   11-08-08 10:19

Нели написа:

> Да, само че не ми е ясно как залепването на нещо ще изравни нивата? Едното пак ще е по-тъмно, а другото по-светло.
---------------

Ами - в руската статия е написано ясно: първо се сваля докрай старото покритие...
... и след това се лепи автомобилното фолио!

Съвсем ясно са го казали... не е нужно да се знае перфектно руски, за да се разбере технологията...

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.