Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Аналог или дигитал
Автор: volokin   
Дата:   09-08-08 17:34

http://www.youtube.com/watch?v=yQrXvYZv1zQ

http://www.youtube.com/watch?v=kR7227_ndqQ

Току що се връщам от най-голямта верига за електроника във Виена - Медиамаркт и Сатурн. С изненада установих, че са направили цели два нови щанда с плочи [smilie10] [smilie10] [smilie10]. Има всичко, от Бийтълс, до Ману ди Банго, няколко плочи дори на Майлс Дейвис, Нора Джонс така или иначе, или Кари Бременс, Куин, Дийп Пърпъл...и т.н. ДАже Пинк Флойд [smilie10]

Липсваше само класическата музика, но като се има предвид, че тя никога не се е купувал в масовите магазини, е ясно, така или иначе си има специализирани магазини за плочи в които най-вече класика и джаз.

НО, за какво иде реч. Плочата се завръща с по-голяма сила отколкото някой е предполагал някога.

Не само това ами мернах усилвател на лампи на фирмата МАГНАТ [smilie10] демек и лампите като, че ли се завръщат за масовият аудио фен. Магнат е масова фирма в долния сегмент на техниката, правят посредствени неща.

С две думи, пазете си старите механични Никони, че може да ги сполети съдбата на Торенс и Линн [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Аналог или дигитал
Автор: cade   
Дата:   09-08-08 17:51

volokin,

'плочата' изобщо не се завръща, ти просто си я изпуснал през последните години [smilie6] на практика те не са престанали да се издават изобщо. просто cd пазара е много пъти по-голям по съвсем прозаични причини.

филмчето е забавно, в какви глупости са вярвали 1993-та [smilie5]

а Dave Mustaine rulz! "тези които мрънкат срещу цифровото просто не могат да свирят(снимат)" [smilie19]

"ламповия усилвател за масовия потребител" сигурно имаш предвид онези транзисторните (да не кажа едночипови) със светещи лампи на капака? [shtrak]

Публикацията е редактирана (09-08-08 18:48)

Дата:   09-08-08 18:14

не, плочата не съм казвал, че е изчезвала, просто се завръща на масовия пазар, това имах предвид.
Само преди около 4-5 години във Виена бяха останали точно 3 места от където човек може да си купи плочи. Сега са 100 [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Та това имам предвид със завръщането.

А относно изказването на онзи, не мисля, че може да се приема сериозно, не мисля че като говоря за музика и ще се сетя точно за него, не че не съм ги слушал като дете/ученик... [beer] [beer] [beer]

Автор: pepi   
Дата:   09-08-08 18:16

Добро утро,Николов!
Миналата година в Англия,са продадени повече винил сингли отколкото цд сингли,а пък в черити магазините какви съкровища втора ръка има...фалирах [smilie5] [smilie10] [smilie5]

Автор: Luxor   
Дата:   09-08-08 18:27

колко ойро върви сега ена плоча?

Дата:   09-08-08 18:37

в магазина са 11, 17, 19, 21, 32 евро.
Майлс го имаше за 11, но я имам тази плоча.
От Ибей онзи ден си взех "Порги и Бес" за 1,50 евро в перфектно състояние [smilie10] [smilie10]

Дата:   09-08-08 18:42

в Ойропа ли?

Автор: Luxor   
Дата:   09-08-08 18:43

30ойро много бе, ама тва сигурно са по-нодерните изпълнители [smilie5]

порги за 1.5 [smilie10]

Дата:   09-08-08 18:48

volokin написа:

> А относно изказването на онзи, не мисля, че може да се приема
> сериозно, не мисля че като говоря за музика и ще се сетя точно
> за него, не че не съм ги слушал като дете/ученик...

ти не се сещаш и за много други добри китаристи. това прави ли ги некадърни?

Дата:   09-08-08 19:00

Луксоре, тези от 30-тина евро са по-качествени, по-тежки са и т.н. Не са на нови изпълнители, напротив, обикновено са джаз или класика.
Колтрейн наскоро купих за 32 евро, трябваше да си тук да сравним звука [ezik] [ezik] [ezik]

"ти не се сещаш и за много други добри китаристи. това прави ли ги некадърни?"

Нека не обръщаме спора в кое е по-музика и кое по-малко. Не съм казал, че някой е некадърен, казах, че изказването му не е сериозно. Ролинг Стоунс казват "ние винаги сме звучали по-добре на плоча", нали няма да обобщим, че заради това си изказване не могат да свирят. [smilie10]

Автор: Matheya   
Дата:   09-08-08 19:03

Имам на плоча пьрвия албум на Мадона от 84-та и албум на Сандра [smilie8] [smilie5]

Кой дава 100 ойро? [smilie18]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   09-08-08 20:24

Плочите! [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: Vinsent   
Дата:   09-08-08 20:55

Да, винила си е тук с нова сила![smilie24] [smilie24] [smilie24]
Имам два действащи върхови модела грамофони, всеки със своя риа-коректор - единият риа е лампов, специално разработен и изработен за мен. Гот е да ги слушаш, защото нямат алтернатива в момента! [beer]

И все пак е досада! [smilie2] Въртящи се елементи, [smilie2] прах, [smilie2] игли, [smilie2] пуканки, [smilie2] прескачания, [smilie2] често ставаш да обръщаш плочата [smilie2] ... Когато дигиталното ги замести пълноценно, просто ще ги изхвърля!

Автор: digitalgab   
Дата:   10-08-08 09:51

И запази дозите и иглите за мене преди да ги изхвърлиш.

Автор: foxe   
Дата:   10-08-08 10:04

ама кой ви каза, че се завръща СЕГА...само това не ми е ясно?!винилите винаги са били актуални, те нито са изчезвали, нито са били по-малко масови, тва че ние сме задръстени си е единствено и само наш минус...

Дата:   10-08-08 11:59

"ама кой ви каза, че се завръща СЕГА.."

Не си разбрал/а нещо. Завръща се на МАСОВИЯ ПАЗАР, а че винаги ги е имало, няма спор. Завръща се масово, демек, по магазините където до вчера имаше най-много два грамофона за ДиДжей и НИКАКВИ плочи сега освен 10-тина модела грамофони има и щандове за плочи и то доста големи. Последно такива щандове видях преди да закрият "Върджин" във Виена и това беше преди около 10-тина години, от другите места изчезнаха доста по-рано плочите. Имаше един огромен магазин до операта в подлеза, стана магазин за сувенири. И дори в ECM в който влизах преди няколко дена имаше не повече от 100-тина плочи смесени класика и джаз, надявам се и там да видя щанд скоро.
На битака цената на плочата се вдига всеки месец. Само преди три години, плочите вървяха максимум 2 евро и то за редки издания на винаги търсени изпълнители, иначе 50 ента до едно евро. Вчера си купих от там плочи за 9 и 10 евро - цена, която е била на чисто нова плоча преди 15 години.

Това имам предвид от връща се.

Автор: Matheya   
Дата:   10-08-08 12:05

В София не знам кьде продават грамофони... не сьм срещала, но не сьм и търсила.
Плочи имаме архивирани, но няма на какво да ги слушам.

Автор: danbi   
Дата:   10-08-08 12:16

На мен ми стана интересно, дали и сегашните плочи са на винил...

Т.е. дали не са сменили и материала? Много е вероятно да има нови разработки, които да позволяват по-малко износване, дълговечност и ниска цена -- макар че плочите от 70-80-те са си достатъчно дълговечни.

куриозно, тъщата като изхвърляше стария си грамофон на вилата успях да спася няколко архивни плочи, които оттогава ми се мотаят из колата... ще взема да ги прослушам да видим дали са оцелели [smile]

отсега предчувствам реакцията на жената "Ох, за какво ти е и тоя грамофон сега???"

Публикацията е редактирана (10-08-08 12:26)

Дата:   10-08-08 12:24

Данби, винил си е.
Износването зависи от иглите и качеството на рамото, механика, шлифовка и т.н.
Имаш един път рамо за 200 евро и рамо за 2000, игли за 10-15 евро и игли за 1500-2000.

Примерно ДиДжейските игли се шлифоват с кръгъл профил от пред, да не дращят много по плочите, звукът при тях е всичко друго освен аудиофилски, важното е да има "думба-лумба"

Дата:   10-08-08 12:25

ето една страница за игли примерно:

http://www.phonophono.de/YGoldring_MM1.php3?Kennung=

Дата:   10-08-08 12:26

и съответно Сумико игла за 2000 евро...

http://www.phonophono.de/YA16008_20.php3?Kennung=

Дата:   10-08-08 12:29

а ето ти игли на този специален шлайф: причината да са скъпи е, че 90 % от иглите при шлифовката се изхвърлят, много труден е

http://www.phonophono.de/Yvan_den_Hul1.php3?Kennung=

доколкото знам го правят на едно място само [smilie10]

Автор: danbi   
Дата:   10-08-08 12:29

Дам, зависи от иглите и рамото, но .. ако иде реч за масово, не са много хората които са склонни да броят такива суми -- от друга страна, като гледам тълпите новобогаташи, дето са си купили коли (които едва ли са техни ...) за по 200-300 хиляди и нагоре... ако се смята за 'снобско' нищо чудно и в България скоро МОЛ-овете да се напълнят с винил и грамофони.

Аналоговото винаги си е било по-добро за ухото. Или да го кажем с други думи, засега не е ясно как да направим цифрово с по-добро качество на приемлива цена.

Автор: Vinsent   
Дата:   10-08-08 12:34

А ето и игли и дози van den Hul [smile]

[beer] [beer] [shtrak] [beer] [beer]

Дата:   10-08-08 12:40

Данби, зависи човек какво иска. Ако истински се наслаждаваш на звука, ако обичаш музиката, и държиш да си глезиш ухото то пътят минава от там. Не ми се говори за цени, но е долу горе като фотографията. [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.