Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 В какъв формат си съхранявате музиката?
Автор: onlineivo   
Дата:   07-08-08 17:12

По повод ей ТАЯ тема на Георги се сетих да събера малко мнения по повод това кой как си съхранява музиката когато не става въпрос за МР3. (Да предположим че МР3ката е отесняла и търсим по-качествена алтернатива)

До тук знам за Lossless кодеците и естествено за оригиналните CD-та... DVD-тата не ме влекат.

Така че събирам мнения и статистика за това кой в какъв формат си държи музиката.
Разглеждат се и всякакви други полезни мнения и съвети в областта [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: В какъв формат си съхранявате музиката?
Автор: magnifico   
Дата:   07-08-08 17:16

МП3 ми е повечето музика. Озвучаването ми не е достатъчно добро, за да ми трябва повече от качествено МП3
Имам и доста ФЛАК, но както казах вече, особено осезаема разлика не мога да чуя на мойта система.
Обаче на скоро си свалих няколко парчета на Металика, пак във флак, но истински некомпресиран. Качеството е осезаемо и се усеща, но и файловете са по 300-400мб [smilie18]

Автор: boyanb   
Дата:   07-08-08 17:16

.flac [smilie24]
плеъра е jet audio [smilie24]

Дата:   07-08-08 17:20

magnifico, 300-400мб, обаче, е цял диск а не една песен, нали?

Автор: tonevjr   
Дата:   07-08-08 17:23

Главно мп3 и някаква част на флак.Разлика има,но аз най-честно слушам на слушалки и там не се забелязва.Иначе разлика на стереото си има![smilie24]

Автор: Stoychev   
Дата:   07-08-08 17:31

Mp3 почти всички. Повечето ми музика е неоткриваема във flac формат. Обаче наистина flac-чето си е по-добре, забелязва се на одъртялата ми уредба. :)

Дата:   07-08-08 17:34

Stoychev, и моята така неоткриваема. Наскоро обаче, един познат от магазина на JBL ми каза че в emule има най-много Lossless музика. Още не съм го проверил това, но тия дни ще се заема.

Автор: netizen   
Дата:   07-08-08 17:50

MP3 на 320kbits от FLAC вадени или рипвани от аудио цедета

Автор: youn   
Дата:   07-08-08 17:54

Пазя си плочите, лентите ми се скапаха защото бяха ОРВО повечето, касетите по са се запазили, прехвърлям чрез Аудасити в Огг

Дата:   08-08-08 08:47

Някой друг да каже нещо по въпроса... ?

Автор: Tekumze   
Дата:   08-08-08 08:58

Ами някой по-горе каза, че качеството не се забелязва на слушалки.....[smilie10]

Хвърляй ги тия слушалки веднага.......

Автор: J0R0   
Дата:   08-08-08 09:10

МП3 [smilie24]

Преди години изхвърлих на боклука около 400 грамофонни плочи (които не успях да подаря).
Наскоро разкарах и последните касети.
Оригиналните СД-та прашасват и все по-рядко се сещам за тях.

МП3 е несравнимо удобство, а разликата в качеството не е чак толкова осезаема.
Повечето от устройствата които ползвам четат от СД карти, а една 2 ГБ да не казвам колко музика побира...

Дата:   08-08-08 09:37

J0R0, точно по тази логика и аз предпочитам да си събирам музиката в електронен формат. Към това което казваш ще добавя още и удобството от това за секунди да си направиш плейлист от парчета които са иначе на 15 и повече различни CD-та.

Въпроса, ОБАЧЕ, е в това че някои ми обясняват (както и в магазина от който си купих усилвателя и колоните) че всичко де що е минало през компютър вече не става за "саунд"... трябвало си специален player и само CD-та и DVD-та...

Оттам ми възникна и въпроса кой как, защото не вярвам много хора да поддържат цяла библиотека от CD-та подредени по номерца и с програмка която има база с данни на кой диск коя песен има... и за да си я пуснеш трябва да извършиш 101 ръчни операциии. Във варианта МР3/FLAC само пиша името на песента или изпълнителя и щракам enter...

Така смятам за сега, но се чудя дали някой ще ми намери аргументи да пренебрегна това удобство и да държа всичко на CD-та... плюс събирам и статистика, любопитно ми е.

Автор: magnifico   
Дата:   08-08-08 09:39

onlineivo, не. 300-400мб парчето [smilie24]

Дата:   08-08-08 09:44

Това да не е някакъв нов формат като Super Audio CD? Обикновеното CD си е 700 мб. и влизат 10-15 парчета... Дай линк да сваля нещо такова че да чуя за какво иде реч pls.

Автор: mrtn   
Дата:   08-08-08 09:49

flac и mp3, все още пазя дисковете де, в колата ги ползвам още.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.