Автор: Stoychev
Дата: 05-08-08 15:34
Затворите ни ли са пълни, на някои хора ли не им се занимава?!
Кражбата вече е нормално нещо. Едни крадат милиони и всички ги знаят кои са, но никой не си мръдва пръста, заради СТРАХА. Други правят дребни кражби, влизат в затвора за 2-3 месеца и с нетърпение излизат да откраднат още нещо, да поживеят царски една седмица и после пак още 3 месеца почивка в затвора с осигурена храна, отопление, завивка. Като казах затвор се сетих за един репортаж миналата година по телевизията. Черен мангал, който има доживотна присъда за убийство и е в отделна килия с телевизор и други удобства, правил гладен протест, за да му прекарат сателитна телевизия. Върха на нахалството!
Скоро пък БСП-арите (възможно е и други, но нали всички са еднакви маскари...) бяха предложили да се дадат амнистии на затворници, които имат още няколко месеца за доизлежаване. С каква цел е това, не е ясно. Може би беше свързано с изисквания на Европейския съюз. Простотии ПЪЛНИ.
За катаджиите какво да говоря? Колкото се е говорило за тях... Мисля си дали ако глобите бяха по-малки (те сега да си достатъчно малки де), пътните полицаи щяха да глобяват повече нарушители. Абе и аз къде отивам... коя кука би отказала 20 лева рушвет?! Глоби трябва да има, още по-солени, правоспособности по-често трябва да се отнемат и повече килии за пияндурници по пътя да се заделят! Но трябва и да се намерят сериозни хора, които ще НАЛАГАТ тези наказания.
През XXI век и умишлените убийтва без съществена причина се толерират, що пък не?! Отиваш, трепиш, предаваш се, десетина години релакс в затвора и после пак... Вярно е, че има и килии като обществени кенефи, но някои ВИП престъпници и в балдахин могат да спят. Техните килии сигурно са по-луксозни от панелната боксониера на един средностатистически българин. Че и повече.
И какви парадокси само! Човек, пречукал изнасилвачите на дъщеричката му ще излежи по-голямата част от живота си, ако не и доживотно (за справка - резюмето на изложбата "Четвъртъкът на Маргиналиите"), а простаците, убили беззащитен клошар - по 8 години (http://news.varna24.bg/45892.html?showmonth=06.2008).
И колко още неща могат да се кажат за положението в държавата ни. Затова омразата в мен расте все повече и скоро наистина ще ме е срам да се наричам българин. Та това е държава на добитъци!
И моля Elrisha и последователите й да не ме обвиняват за антихуманно отношение. За мен толерантността към изнасилвачите и психопатите не е хуманно дело.
Лек и слънчев ден!
|
|