Автор: PeterPAN
Дата: 02-08-08 07:59
Полицаи пребиха млад мъж, сбъркали го с друг
01 август 2008 / News.dir.bg
Петрички полицаи са пребили от бой млад мъж от Благоевград, когото сбъркали с друг.
Това разказа самият той пред bTV.
Преди ден, към 18.00 часа, Антон Димов си тръгвал от рекламната агенция, в която работи, с намерение да се прибере в Благоевград при жена си и малкото си бебе. Пътувал с мотора си. По пътя обаче го застига полицейски патрул.
"Свалиха ме от мотора, накараха ме да легна на земята и започнаха да ме ритат...И съвсем планово ме заведоха в РПУ-Петрич, където боят продължи", разказва потърпевшият. Два часа след задържането му, също толкова ненадейно, той бил освободен от ареста.
"Оказа се, че те търсят някакъв моторист, който карал някъде по пазара и са го гонели известно време. В това време аз карам и те виждат мен и спират мен", обяснява Димов. Дори и пред него обаче, от полицията отричат да е имало насилие.
"Те казаха, че никой не ме бие, аз съм бил паднал!", обясни благоевградчанинът. Пред bTV от полицията обясняват, че не е имало бой, а "неутрализиране".
"Не го бият, а използват физическа сила, за да го неутрализират и го качват в служебния автомобил и го закарват в РПУ-Петрич. Мисля, че колегите са действали напълно законосъобразно", твърди Емил Секулов от ОДП-Благоевград.
Семейството на младия мъж обаче не мисли така и ще сезира Военна прокуратура за случая.
"Вие видяхте какво стана с Чората, те убиха човек на улицата, утре ще е моят мъж, моето дете, вие, аз, всеки. Какви са тези хора, какво е това нещо? Аз не го разбирам, ние в каква държава живеем?", възмущава се съпругата на Димов - Мария.
Единият от замесените в този случай полицаи бе награден преди няколко месеца за това, че е отказал подкуп от издирван престъпник, съобщава още bTV.
Източник
|
|