Автор: Coincidentia
Дата: 30-07-08 19:38
Добре де, аз пък си говоря от собствения си опит и с колело, и без, и по всякакви начини.
Очевидно е, че се случват премного нещастни случаи, но те все пак са изключение от правилото, а като се сетите колко много са кучетата по улиците... на мен ми е било хиляди пъти по-спокойно с някоя глутница по нощите в парка, отколкото ако има хора.
Та, все пак казвам за принципи, които почти задължително ще ви гарантират безопасността.
Хората са хиляди пъти по-зли и опасни и - което е най-важно - с някои от тях няма нормална оправия, докато с кучетата, пак казвам - поне в 99,99 % от случаите ИМА ОПРАВИЯ
Казах си как аз процедирам на базата и на нещица, които съм гледал по Дискъвъри, но особено на моя си опит (говоря за улични, а не за дресирани да нападат кучета).
Другият май добър метод е описан от Dani_Koev_BG по-горе - да не им се обръща внимание!
А моите са за когато вече им се струва на хората, че трябва да направят нещо, че опасността е прекалено близка.
Това са си съвсем нормални нещица, които са им във вълчата глутническа природа - покажеш ли, че не си агресивен към тях и един вид демонстрираш "съгласието" си с тях - ще те оставят на мира.
И, да, добре, НЕ ВИНАГИ, има всякакви изключения, но просто е добре да се знае точно как можеш да се защитаваш от кучета - за това става въпрос, предполагам, че не обсъждаме как да ги избием или поне се надявам да не го обсъждаме това.
|
|