Автор: Chitsujo
Дата: 30-07-08 18:44
По-добре да се стопанисват така и от други юридически лица тези стопанства, защото бракониерството в тях е сведено до минимум и се стреля на месо. Бачкала съм малко на ДДивС "Искър" и на засади съм била. Не мож ме убедиш, че е по-зле. Пази се, има подбор, няма под масата, плаща се стабилно. Язоврите по моя край откакто станаха частни са чисти като детска сълзичка и се поддържа, а всякакви аборигени са изключени от достъп до тях.
За дивата котка и мечката ще скочи много народ и това НЯМА да мине по никой начин, защото е част от хармонизацията (спец. за дивата котка) към евр. закони.
За мечката имам двоумене, защото досега беше обект, управляван от МОСВ и те издавах разрешенията за отстрел! Всичко естествено ставаше фалшово. Еди-кой-си селянин му нападнали овцете => мечката е стръвница => първо я убиват, а после вземат разрешително и т.н. схеми... Ясно това, не зная с промяната дали няма да изскочат на бял свят злоупотреби на екоминистерството по тази линия.
Дивата коза е доста труден ловен обект и може да поспорим, въпреки че имам данни, че хижари (не в Ст. планина) системно избиват дивата коза, защото знаят пътеките и са най-близо, та си водят и групички...
Дай още да поразсъждаваме. Интересно е, н о е нож с две остриета
|
|