Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Tarja Turunen (Nightwish) връхлита София
Автор: venny   
Дата:   16-07-08 10:55

Стандарт

Снежната царица връхлита София
Гласът на "Найтуиш" Таря Туринен идва през октомври

Ледена красота ще смрази на 28 октомври столичната зала "Универсиада". Гласът на "Найтуиш" Таря Туринен тогава ще връхлети София с цялата си северна прелест. Първите 500 билета за уникалното шоу ги пускат от понеделник на промоционална цена от 20 лв. След това пропуските стават по 25, а в деня на концерта - 30 лв. Таря е известна по света като Снежната кралица, името е взето от прочутата приказка на Андерсен. Тя има 6 албума с "Найтуиш" - групата, с която завинаги промени рок музиката, съчетавайки по оригинален начин симфонична класика с хевиметъл. След това Таря реши да действа самостоятелно. Миналата година излезе вторият й соло албум My Winter Storm. Таря е родена в Китее, Финландия. Зодията й е Лъв. Според клюките в родината й тя се занимавала с черна магия и други окултни практики. С "Найтуиш" се превръща в икона на готик сцената и в модел за подражание на стотици други групи.

Отговори на това съобщение
 Re: Tarja Turunen връхлита София
Автор: heavyrockin   
Дата:   16-07-08 10:56

Ухаааа...
Уелкъм [smilie24]

Re: Tarja Turunen (Nightwish) връхлита София
Автор: ilchoni   
Дата:   16-07-08 11:04

яяяяяяяяяя, това е новина [beer] [beer]

Дата:   16-07-08 11:06

Хайде, Фенове

Re:
Автор: Coincidentia   
Дата:   16-07-08 11:08

Не е ли правилното произнасяне на името й "Тарджа"... поне така май им се казваше Президентката... не че знам де, просто питам, иначе съм Nemo [smilie8]

Re:
Дата:   16-07-08 11:11

Оше няма инфо в сайта й. Датите за концертите са до 18.10.2008(Белгия) да се надяваме, че ще впишат и София тези дни, но тук http://sme.bg/ я има.

Публикацията е редактирана (16-07-08 11:13)

Дата:   16-07-08 11:12

[smilie24]

Автор: n1x0n   
Дата:   16-07-08 11:21

"Тарджа" тва малко като "Паджеро" [smilie3]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   16-07-08 11:31

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: gorbi   
Дата:   16-07-08 11:46

Някой като ходи да купува билети да купи още два и да ми ги пусне с наложен платеж... Че докато дойдат до Варна, ще свършат.....[beer]

Автор: itilien   
Дата:   16-07-08 12:01

"След това Таря реши да действа самостоятелно."

По-точно я изгониха от групата [smilie18]

Иначе самостоятелните и неща не съм ги слушал. Чувал съм само "I walk alone", като някъде по средата я спрях - много скучна ми се строри.

Иначе името се чете Таря, в скандинавските езици j не е "дж"

Силата на найтуиш не е таря, а клавириста, който композира музиката - таря беше просто изпълнител, чийто глас така или иначе не ми допада, много носово и оперно ми идва.

Дата:   16-07-08 12:03

Абе мацето си е готино, попейва:)
Ще я видим,...

Друг е въпросът, че мен последният албум с новата вокалка ме кефи безкрайно повече:)

Дата:   16-07-08 12:10

тази тема с Таря или без, сме я дъвкали.... За мен лично, Найтуиш си отиде с Таря.... Сега има някаква група, която свири някакви приятни мелодийки и това е. И не е само гласа на вокала това което го свързва с групата. Гласът може и да не се харесва на всеки, ето както е при Итилиен. Но Таря имаше излъчване и магнетизъм, което заедно с оригиналния стил на групата създадоха Найтуиш. Клавириста може да е велик композитор, новата мацка може да има добри вокални данни, но магията я няма.... Нещо като Куин без Фреди примерно..... . [beer] [beer] [beer]

Дата:   16-07-08 12:13

Горби,
не съм съгласен.
Или, ако съм, то е за Куин.

За Найтуиш мисля, че е обратното, виждам само прогрес :)

Автор: ALBIREO   
Дата:   16-07-08 12:16

Мен ми се иска Найтуиш да дойдат...

Итилиен - аз също я слушах тая песен - само веднъж и едвам издържах до края...

Дата:   16-07-08 12:31

ами нека да сравним за да се произнесат и тези които не са слушали много Найтуиш и са непредубедени:

Една и съща песен изпълнена на концерт:

Ето изпълнението с Таря
Wish I Had An Angel live

Ето изпълнението с новата
Wish I had an angel live

Дата:   16-07-08 12:53

gorbi,спор няма подобни гласове като сегашната вокалистка има в доста скандинавски групи, но като Таря ц.

Автор: darksorrow   
Дата:   16-07-08 13:07

малко е подранила за предколените песньовки, нали напоследък там се специализира [smilie21]

Дата:   16-07-08 13:35

gorbi, глупаво е да се сравняват тия изпълнения на песен, която е написана за таря. Песните се пишат спрямо гласовите дадености и особености на изпълнителя. Новата вокалистка няма нищо общо с таря, така че не можеш да очакваш да пее нейните песни. Все едно да накараш Райна Кабаиванска да пее песните на Дио да речем или обратното.
Тая новата пее тия песни, защото публиката си ги иска, и ако не ги изпълнят, концертите им трябва да се състоят само от десетина песни.

А лично аз с всеки следващ албум усещам прогрес в музиката на Туомас. Последните два албума имат зверски оркестрации.

Дата:   16-07-08 13:44

че кой ти говори за глас.... Виж какво дърво е новата и как се влачи по сцената, сякаш ще я мете......

Оркестрации викаш.... Ами да влязат в операта да си свирят.. Или да си правят само студийни албуми, що са тръгнали с това чучело да изпълняват песните "за Таря".

Дата:   16-07-08 13:50

itilien написа:

> едно да накараш Райна Кабаиванска да пее песните на Дио да
> речем или обратното.

Неуместно сравнение , все си мисля, че Таря и Анет правят една и съща музика какво е това , ДИО и Райна [smilie18] [smilie11]

Дата:   16-07-08 13:58

сравнението е тъпо, ама го разбирам Итилиен що се пъне толкова.... Просто разликата в класите е крещяща....
Интересно обаче тоя пич Туомас, защо мамка му изведнъж му се подобриха композициите с толкоз богати оркестрации, не е ли Анет неговата муза, която ако и постничко да пее може би умее други неща блестящо.... [smilie18] [smilie18]

Дата:   16-07-08 14:06

Ще се видим на концерта и ще говорим след него[smilie24]

Дата:   16-07-08 14:08

venny, таря и анет не правят една и съща музика, те изпълняват музика, която е писана за тях. Гласовите им възможности са различни, стила им на пеене също толкова различен. Няма как едната да пее песните писани за другата. Стила на музиката може да е еднакъв, ама мелодиите и характера на вокалните партии са различни. То е видно, че в новите вокални партии нямат в себе си нищо оперно.
Всъщност мен точно прекалената оперност и носово пеене ме дразнеше донякъде в стария найтуиш.

Относно живите изпълнения на Анет - гледал съм само няколко, не съм се задълбочавал много много. Не си спомням добре, но и на мен много не ми допаднаха. Така или иначе концертите са си концерти, албумите са си албуми.
Той и хетфийлд пее фалшиво на живо.

Дата:   16-07-08 14:14

тогава възниква въпросът.... Защо след като толкова години са писали песни за Таря и тези песни са донесли такава популярност на групата и удовлетвореност у феновете, изведнъж решават че ще вземат посредствена певица, която няма нищо общо с Таря като глас, външен вид и сценично поведение.... Доста нелогично звучи някак си.... А когато нещо звучи нелогично, обикновено има някаква врътка.....

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.