Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Кефят ли ви апокалипсисите
Автор: itilien   
Дата:   12-07-08 16:59

Абе настроил съм се апокалиптично и чакам чакам, ама нищо не иде. 2000-та година ни плашиха със разни апокалипсиси по време на слънчевото затъмнение, сега пчелите изчезват, а апокалипсис от никъде не се види.

Първи въпрос - какво общо имат пчелите, айнщайн и 4-те години които щяло да изкара човечеството след като загинат пчелите. На ум ми идват няколко връзки:

1. Айнщайн е имал кошери и много ги е обичал, поради което е казал че ще изкара макимум 4 години без тях, ама са го цитирали погрешно

2. Айнщайн е обичал много мед и е казал, че без мед ще изкара максимум 4 години, ама пак погрешно са го цитирали

3. Айнщайн, като гениален учен с абстрактно мислене, е вникнал дълбоко във връзките между живите същества и е установил, че пчелите/меда са жизненоважни за човешката популация, и тя може да изкара само 4 години без тях

4. Айнщайн, като гениален учен, е имал ясновидски способности и е предсказал, че 4 години след като измрат пчелите, ще измрат и хората (но между двете измирания няма нищо общо, просто едното е преди на другото - все едно 4 дни след като си се подстригал да си изкълчиш крак)

5. На Айнщайн, като известен физик, му е приписана подобна реплика, както са му приписвани и други реплики, само за да им се придаде тежест, нищо че той няма нищо общо нито с пчелите, нито с хората, нито с гадателствата.

Та, какво става с пчелите питам аз ? Ще стартираме ли броенето, че ми омръзна да чакам ?

Всъщност, бих се изкефил много на един истински апокалипсис, който да затрие народа - но да не е светкавичен, а да трае поне известно време, та да му се накефя :)) Ако оцелея добре, ако не оцелея - здраве да е. Важното е екшън да има. Ще е голяма тръпка.
(в тоя последния абзац съм напълно сериозен)

Отговори на това съобщение
 Re: Кефят ли ви апокалипсисите
Автор: g06ky   
Дата:   12-07-08 17:05

Moje ti da si ot purvite zaginali ot naroda [smilie21] Nqma da mojesh da se kefish , no vij drygite sigurno shte ti se kefqt [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   12-07-08 17:14

Идеята била, че ако няма пчели - няма да има кой да опрашва 80% от земеделските култури. Ще се наруши природното равановесие, ще настане глад, мизерия и т.н.

Това е писано преди Maggi и Nescafe да измислят "супа с много зеленчуци" и "кафе със захар и много мляко" в пакетчета от по 8 грама прах.

И най-вече трябва да се обърне внимание на факта, че Айнщайн никога не е казвал такова нещо... или поне никой до момента не е открил нищо такова в никой от трудовете му.[smilie3]

Дата:   12-07-08 17:20

:) то остава и да е казал :) Тогава не би бил физик, а виден агроном и пчелар.

Растенията не се ли опрашват и по други методи освен с пчели ? Примерно вятър ?

Дата:   12-07-08 17:27

Вятър, гравитация, други насекоми, самоопрашване... има варианти.

Дата:   12-07-08 17:30

Щото ми е трудно да си представя как точно пчелите опрашват един 10 хектара блок със жито, или царевица, заобграден от много други подобни блокове, и в радиус няколко или няколко десетки километри няма нито един кошер.
(пчелите не се отдалечават на повече от около 3км от кошера си)

Автор: Lalinda   
Дата:   12-07-08 18:26

Казват и че не бил носел чорапи, защото "били с дупки" или "имали дупки" (в зависимост от вдъхновението на преводачите).
[smilie5]

Това не пречи много от сегашните неайнщайновци да ходят с чорапи, вкл. с дупки, нали?

Струва ми се, все пак, че е "имал нещо общо с хората", вкл. и с жените.
[smilie3]

Сещам се и, пак уж без никаква връзка, но с неочакван край, както би казал някой независим наблюдател на пренията в зоната, че винопроизводството уж загинало, когато филоксерата съсипала френските лозя... Тогава просто дошъл златният час и на други винопроизводители...

Бил ли си свидетел на някакъв апокалипсис?
Например бурите и наводненията по Коледа през 1999 г., когато загинаха стотици, струва ми се, европейци в най-високоразвитите страни? Случайно пътувах с автобус по пътя на бурята, дни след това, и видях пораженията в няколко страни... Дали хората по тези места са имали време да разберат, че това не е Апокалипсисът, случил се именно в края на 1999 г., края на Хилядолетието... Този хилиазъм не е порасъл на празно място, цифрите винаги са плашели, още от древността, слънцестоенето - също... Ненапразно казват, че тогава земята се отваря. Ами онези цунами, и те по Коледа, или по време на слънцестоенето? Дали онова не е бил Апокалипсисът? За поколенията далеч след нас десетилетията ще са се смесили и няколко години след 2000 г. няма да се забележат (нали искаш А. да става бавно?)... Четох някъде У. Еко да казва, че четейки книгите ни, далеч, далеч след нас ще си мислят, че сме ги редактирали на компютър още през 17-18 век...

Автор: Lalinda   
Дата:   12-07-08 18:35

P.-S.: Прекарах известно време в Босна и Косово след войните там - там А. също се е случил, бавно или не...
Представи си тучните трапези, на които са седели балканците по Нова година, също като нас, в харните си домове, и после - снайперистите, войната, вътрешните бежанци, разделените семейства, коленията, масовите гробове, разрушените градове и села, пътища, мостове, минираните планини (понеже си планинар, ще си го представиш по-лесно как така не можеш да се разхождаш и тях, понеже са минирани), минираните плажове край реките, минираните къщи, играчките-мини, избухващи в ръцете на децата години след войните, омразата, осакатените хора, повечето младежи, гробищата насред градовете и селата, на свободните парцели между къщите...
Пчели...

Автор: sentinel   
Дата:   12-07-08 18:59

офтопик: itilien, гледай "Явлението" /The Happening/, ако не си го гледал/а [smilie5]

Дата:   12-07-08 19:20

Като се замисля - няма да е зле да се върнем в 18-ти век. 21-ви трайно не ме кефи. Много народ станахме.

Дата:   12-07-08 19:29

sentinel , снощи го гледах, добър филм, типично шаямалански :)

Автор: Cristinel   
Дата:   12-07-08 20:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: equinox   
Дата:   12-07-08 20:18

до 20-30 години ще чукнем 9 млрд. [smilie21] Лошото тепърва предстой.

Дата:   12-07-08 20:47

знаех си, че и от пчели и опрашване разбираш

Ахахаха!!! Кристинелке, ти мила, на училище ходила ли си?!
Тема от 6-7 клас някъде!

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Ма щом ти е проблем - не се коси, ще се изрусиш и ще ти се оправи живота! [smilie24]

Автор: nodoubt   
Дата:   12-07-08 21:05

da

Автор: Julius.   
Дата:   12-07-08 21:06

Niksyne, мисля че ако го опрашиш, няма да има нужда от изрусяване! [smilie7]

Наздраве с един Old Smuggler и Sing for the Moment на Aerosmith... [smilie21]

Публикацията е редактирана (12-07-08 21:08)

Дата:   12-07-08 21:09

[beer]

Автор: Julius.   
Дата:   12-07-08 21:10

[beer]

Автор: volokin   
Дата:   12-07-08 23:19

ТЕзи думи наистина принадлежат на Айнщайн.

Айнщайн не е само Физик а и човек и като всички останали хора че и малко повече. Любознателен, начетен, и философ. Музикант и т.н. липсват му само литературни изяви...

ето го и цитатът:

http://www.zitate-online.de/sprueche/wissenschaftler/18467/wenn-die-biene-einmal-von-der-erde-verschwindet.html

Относно темата - апокалипсис в смисъл на нещо скоростно, бързо и светкавично може да е имало, но се среща рядко (сещам се за Тунгуския метеорит). Много по-често се срещат онези апокалипсиси свързани с по-голям прозорец във времето (примерно, ако е вярно това за потопа на Черно море, това е такъв апокалипсис) макар думата апокалипсис да не се свързва с нещо постепенно и предвидливо.

Най-големият актуален апокалипсис е според мен глупостта. Въпреки технологиите, образованието, информацията, мощността на медиите, народът масово е оглупял, започвайки от запад на изток този път. Консуматорството ни изяжда клона на който стоим.

Публикацията е редактирана (12-07-08 23:40)

Автор: val2007   
Дата:   13-07-08 17:34

volokin написа:

............
Най-големият актуален апокалипсис е според мен глупостта.
Въпреки технологиите, образованието, информацията, мощността на медиите, народът масово е оглупял, започвайки от запад на изток този път. Консуматорството ни изяжда клона на който стоим.........12-07-08 23:40)
------------------------------

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   13-07-08 18:36

Защото си ги намерил в Онлайн Цитатен Махен?! [smilie18]

Дата:   13-07-08 19:22

АБе то дали принадлежат или не, не се знае, ама дори и да принадлежат, това не ги прави закон, нито пък ги прави верни или дори смислени.

Автор: SLR   
Дата:   13-07-08 19:36

Абе Шаямалан, от филм на филм, прави все по големи бози, и то като лошо изкопирани сценарии по С.Кинг/ "The Happening" копира лошо "The Cell" и т.н./.

А че не вървиме на добре, това май на всички ни е ясно[smilie8]

Автор: ALBIREO   
Дата:   13-07-08 19:42

Казал - не казал - няма значение.
Имам един приятел, който е еколог и работи към БАН. Той е на мнение, че щом пчелите изчезнат, човечеството е сериозно застрашено. Дори ми беше давал примери, ама ги забравих (редакция: преди вовече от година коментирахме проблема). [smilie8] [smilie5]

Дали ще изчезнам след 4 години, 10, 19990238 или никога, това никой не може да каже.
Най-малкото, Слънцето ще се разшири след няколко милиарда години и ще погълни Земята и Марс. Та ако до тогава не си намерим нова планета за охолен живот... лошо (за човека).

Съгласен съм с volokin, че ако не "най", то поне един от най-големите апокалипсиси е глупостта. Но въпреки това, вярвам, че расата ни е достатъчно напреднала, за да намери начин да оцелее.

Все повече се убеждавам, че човекът е най-големият апокалипсис за планетата и животът на нея, като цяло. [smile]

Публикацията е редактирана (13-07-08 19:48)

Автор: rumenn   
Дата:   13-07-08 20:14

миии аз понеже обичам да сравнявам планенета (Земята) с моя ГСМ...на който периодически му правя хард ресет..и си губя ценни неща..но пък започва доста по-коректно да работи...та си мисля че скоро некой ще направи и такова нещо и с нея (Земята)...скоро ще се разбере де [smilie18] [beer] [shtrak]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.