Автор: itilien
Дата: 12-07-08 16:59
Абе настроил съм се апокалиптично и чакам чакам, ама нищо не иде. 2000-та година ни плашиха със разни апокалипсиси по време на слънчевото затъмнение, сега пчелите изчезват, а апокалипсис от никъде не се види.
Първи въпрос - какво общо имат пчелите, айнщайн и 4-те години които щяло да изкара човечеството след като загинат пчелите. На ум ми идват няколко връзки:
1. Айнщайн е имал кошери и много ги е обичал, поради което е казал че ще изкара макимум 4 години без тях, ама са го цитирали погрешно
2. Айнщайн е обичал много мед и е казал, че без мед ще изкара максимум 4 години, ама пак погрешно са го цитирали
3. Айнщайн, като гениален учен с абстрактно мислене, е вникнал дълбоко във връзките между живите същества и е установил, че пчелите/меда са жизненоважни за човешката популация, и тя може да изкара само 4 години без тях
4. Айнщайн, като гениален учен, е имал ясновидски способности и е предсказал, че 4 години след като измрат пчелите, ще измрат и хората (но между двете измирания няма нищо общо, просто едното е преди на другото - все едно 4 дни след като си се подстригал да си изкълчиш крак)
5. На Айнщайн, като известен физик, му е приписана подобна реплика, както са му приписвани и други реплики, само за да им се придаде тежест, нищо че той няма нищо общо нито с пчелите, нито с хората, нито с гадателствата.
Та, какво става с пчелите питам аз ? Ще стартираме ли броенето, че ми омръзна да чакам ?
Всъщност, бих се изкефил много на един истински апокалипсис, който да затрие народа - но да не е светкавичен, а да трае поне известно време, та да му се накефя :)) Ако оцелея добре, ако не оцелея - здраве да е. Важното е екшън да има. Ще е голяма тръпка.
(в тоя последния абзац съм напълно сериозен)
|
|