Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 Не ви остава снимане и..... живот / остава само Chitsujo :) /
Автор: exo99   
Дата:   09-07-08 13:32

Във връзка с предстоящия голям научен експеримент в CERN ви предоставям малко материал.

Какво мислите - оправдани ли са подобни научни експерименти, за които даже учените експериментатори не са наясно какво точно ще стане?

http://www.youtube.com/watch?v=UsCPvYVCzGs&NR=1

Отговори на това съобщение
 Re: Остава ви само 3 месеца снимане и..... живот
Дата:   09-07-08 13:33

www.youtube.com/watch?v=UsCPvYVCzGs&NR=1

А май много хора забравят, че през октомври тази година ще се проведе най-големият / и най-непредвидим/ научен експеримент, за който са похарчени около 8 милиарда долара !!!!!!!

В дейдтвие ще бъде пуснат огромния ускорител, който е на 100 метра дълбочина под територията на Швейцария и Франция.

Никой не знае какво ще стане - някои учени предполагат, че ще се случи нещо като нов изначален взрив, от който могат да се зародят нови талактики !!!
Други по-умерени твърдят, че само ще се образува една не голяма Черна дупка , която ще погълне света.

Други учени казват, че не знаят какво точно ще стане, но няма опасност !!!

Поканени са лидерите на водещите страни в света, които са финансирали проекта.
Утешителното е, че ако се оправдаят песимистичните прогнози - никой няма да разбере. Светът ще свърши за хилядна от секундата.

Затова снимайте, снимайте, че май ни остава още 3 месеца.

Ергените и момите да се взимат, че не остана време

http://www.youtube.com/watch?v=UsCPvYVCzGs&NR=1

Публикацията е редактирана (10-07-08 01:04)

Автор: danbi   
Дата:   09-07-08 13:37

Най вероятно, няма да им стигне електричеството...

Не се бях замислял досега, с какво се канят да го захранват?

Дата:   09-07-08 13:40

Виж тук:

http://vselenata.net/2008/06/10.html

Автор: IvoZafirov   
Дата:   09-07-08 13:43

и ква е целта на тва упражнение?

Автор: Cristinel   
Дата:   09-07-08 13:44

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-07-08 13:45

LHC — Large Hadron Collider

След броени месеци трябва да заработи новият ускорител на частици на Европейския център за ядрени изследвания (CERN) — Големият адронов колайдер, разположен на 100 m под френско-швейцарската граница. Щом той стане готов, с неговата обиколка от 27 km и максимална енергия от 7 TeV, той ще бъде новият най-голям ускорител в света.

В медните тръби ще бъдат ускорявани адрони (протони или оловни йони), които ще увеличават енергията си с всяка следваща обиколка с помощта на свръхпроводими магнити. Противоположните лъчи ще се сблъскват в детектори с размерите на малки жилищни сгради. Разработени са редица експерименти, с чиято помощ се надяваме да хвърлим светлина върху фундаментални въпроси от света на физиката на елементарните частици. Ето някои от по-важните насоки, по които ще се работи в LHC:

- Търсене на бозона на Хигс, наричан още "частицата Бог": за него се предполага, че придава на частиците маса.

- Търсене на суперсиметрични частици: според теорията, на всички познати ни частици съответстват определени суперсиметрични частици, които са много по-тежки и трудно откриваеми. Те са вероятен кандидат за тъмната материя.

- Създаване на мини черни дупки и проверка на теорията за изпарението им.

- Търсене на отговора на въпроса защо материята е много повече от антиматерията.

- Изследване на материята в условия, в които се предполага, че е била моменти след Големия взрив.

- Търсене на допълнителни измерения и експериментално доказателство за теорията на струните.

Много неща все още са загадка, но едно е сигурно: скоро ще настъпят вълнуващи времена за физиката и разбирането ни за Вселената ще се промени.

* С инж. Филип Стоянов можете да се свържете на адрес: vselenata [at] gmail.com. Личният му блог е http://vselenata.net

Дата:   09-07-08 13:48

Както виждате, една от целите е създаване на малки черни дупки.
Аз лично не бих искал тук на Земята някой да прави подобен експеримент.

Спомням си една от първите книги на Стругацки - "Далечната планета".
Там поне рискованият научен експеримент беше проведен на далечна планета, предоставена на учените за експерименти.

Затова отивам да изпия една бира, че не се знае [smile] [beer]

Дата:   09-07-08 13:49

Уф, това малко като цитат от Тери Пратчет ми звучи [smilie8]

Както и да е струва ми се абсолютно безмислен експеримент

[smilie8]

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   09-07-08 13:54

е ако създадат и успеят да задържат контролирана черна дупка... то май това ще е най-хубавото нещо, което са постигнали някога физиците, ще е значимо колкото управляема термоядрена реакция.

Дата:   09-07-08 13:56

Това "Контролирана черна дупка " ми звучи някак леееееееко обезпокоително [smile]

Дата:   09-07-08 13:58

Т.е. искаш да кажеш, че гръмовния четвъртък ще ни се стори като далечно ехо от стрелбата на първокласник с капсов пистолет ли?

Re:
Дата:   09-07-08 13:58

еми да, затова написах "ако успеят", ако неуспеят... еми живи и здрави, бум и айде, нема вече да се занимават с глупости [smilie18] [smilie18]

Автор: n1x0n   
Дата:   09-07-08 14:03

най-хубавото нещо, което са постигнали някога физиците, ще е значимо колкото управляема термоядрена реакция

Бих се радвал на малко повече разяснения по въпроса. Значимостта на управляемата термоядрена реакция мисля, че е повече от ясна. Контролираната черна дупка какво ни дава?

Иначе на мен volokin ми е казал да не се тревожа за ускорителя и мисля да му вярвам! [smilie24]

Re:
Дата:   09-07-08 14:07

има две теории за черните дупки: кривят пространството и се симулира движение със свръхсветлинна скорост - съединяват две отдалечени точки в пространството, като създават един вид "проход", другата теория е, че са генератори на невероятно количество енергия. Което и от двете да се окаже вярно, си мисля, че ще е доста значимо за света като цяло. А може и да се окаже нещо съвсем друго, което... и тук физиците вече могат да пишат каквото си поискат :)

Автор: darksorrow   
Дата:   09-07-08 14:09

зачетете блога, вместо да параноясвате. личи си, че е интелигентен човек и има какво да се научи.

аз лично не бих се притеснявал.

Автор: heavyrockin   
Дата:   09-07-08 14:10

И какво сега, да се самоубия ли?! [smilie18]

Дата:   09-07-08 14:11

не, остави това на физиците [smilie5]

Автор: boreto   
Дата:   09-07-08 14:12

Не ви ли писна, бе? Тази тема се разисква надълго и нашироко преди месец - два.

Автор: n1x0n   
Дата:   09-07-08 14:13

...съединяват две отдалечени точки в пространството, като създават един вид "проход"...

....генератори на невероятно количество енергия.

Супер. Да действат значи. Искам резултати! [smilie24] [smilie5]

Автор: angie_   
Дата:   09-07-08 14:15

Че искаме резултати искаме, ама ... едно нещо не разбирам. Уж имаше един момент в който трябваше да се пести енергия, за да си запазим планетата ... ала-бала, дрън-дрън... те сега, само дето я пилеят ако питате мен. Да се спасим от глобалното затопляне някак си пък за туй има време според мен. Ме знам ли и аз .... какво се обаждам изобщо. [smilie5]

Автор: heavyrockin   
Дата:   09-07-08 14:18

Синти,
имам повече доверие на химиците:)

Те ще се справят и без да се разпадам на атоми :)

Re:
Дата:   09-07-08 14:23

не бъди сигурен ;)
бъди над тези неща [smilie7]

Дата:   09-07-08 14:25

Аз имам най-много доверие в Челопеченските военни

[smilie24]

Автор: danbi   
Дата:   09-07-08 14:51

Значи.. кому са нужни подобни експерименти? Че то не е ли очевадно кому?

- производителите на съответното оборудване;
- учените, които живеят в луксозна 'научна' среда и 'творят' (винаги съм се чудел, какво става с децата.. сигурно пак за опити...)
- вманиачените злодеи, които се надяват да се пръкне отнякъде нещо, което да им дава възможност да управляват света.
- всякакви идиоти, които искат да се скрият от някого

аз лично имам практическо приложение за малка черна дупка, при това съвсем фотографско!

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.