Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 За бъдещето на Човечеството
Автор: Coincidentia   
Дата:   09-07-08 10:33

Продължавам на вълна глобални теми и съдбата на биологичния ни вид.
Та, видя се, че нещо много не мислите за хубавите и лошите ни страни, а мислите ли за

най-големите предизвикателства пред човечеството?

За нещата, които ни предстоят в по-близък и по-далечен план.
Примерно, според мен (е, не само де, май и други така смятат) 21-ви век трябва да разреши проблема с енергията.
Вероятно пренаселването на планетата ще донесе сериозни проблеми, дори и да имаме вече екологични и изобщо “готинки” енергийни източници.
В крайна сметка тази планетка май не е изчислена за 100 милиарда човеци, та ще трябва да започнат да се случват онез чудесийки от филмчетата като Междузвездните войни – ще трябва да се “местим”.

Та, какво от бъдещето ви притеснява, какви идеи имате как да се разрешат проблемите, изобщо надделява ли адски разпространеното навсякъде архетипно мислене, че ни предстои гибел?

Отговори на това съобщение
 Re: За бъдещето на Човечеството
Автор: tnt   
Дата:   09-07-08 10:35

I see dead people.....

Автор: _alice_   
Дата:   09-07-08 10:37

оффтопик, докато ми хрумне нещо съществено за казване по темата [smilie3]

наваксваш с темите, а [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: heavyrockin   
Дата:   09-07-08 10:37

За местене не знам, но от 2 десетилетия аз лично упорито тренирам за битките с терминатори :)

I see (many) dead people..... too.

Автор: IvoZafirov   
Дата:   09-07-08 10:40

ми не е много розово ако питаш мен

Представете си, че София е земята (малко плосък пример ама..)

Постоянно се пренаселва и тенденцията се запазва. Стресът е стигнал много високи нива. Адски задръствания, блъскаш се в транспорта, блъскаш се и по улиците в края на работни я ден дори и да си пеш. Замърсяването от 1. автомобили 2. строежи и 3. разбити улици е ужасно. Виждаме какво дишаме..... Все по малко зелени и открити площи остават...
Всичко поскъпва стремглаво без тенденция да спре.
Хората толко са изнервени, че са готови да се избия направо.
И питам аз какъв ще е крайния резултат?

Общо взето в ситуация на постоянен стрес хората не реагират много по различно от мъжките шимпанзета (в другата тема беше даден пример) За справки - новините.

Та ей този въпрос го пренесете в глобален мащаб и помислете какъв ще е отговора.

Автор: Danisima   

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Re:

[smilie18] Да, днес ми е паднало, нямаше ме известно време, та вярно да понаваксам, че и всъщност не се знае докога ще ме има... както казва баща ми, живот и здраве всички ще умрем [smilie19]

Хеви, те терминаторите не трябваше ли вече да са се появили, ако можеха да се връщат назад във времето? [smilie8]

Автор: n1x0n   

Голяма работа като измрем... и Слънцето и Земята имат ресурс за поне още един цял еволюционен цикъл. Барем се окаже по-сполучлив.

Re:
Дата:   09-07-08 10:48

За примера на IvoZafirov - не е нещо ново, Древен Рим също е бил пренаселен, а и не само той.
Но, има едно голямо "НО" - като изключим производството, в което и без това все по-малко хора са замесени, постепенно почти всички ще можем да си бачкаме от домовете и да не се блъскаме по трафика...

Не само за да стана по-скандален, а защото всъщност действително така си мисля, има две неща, които бих споделил:

1. Един от законите в Мърфологията - преди да се подобрят, нещата ще се влошат[smilie19]

2. В цялата ни история е тъпкано със спадове, с адски по-чудовищни кризи от настоящите и след всяко падане е следвало изправяне - такива са си законите на човешката цивилизация и, освен ако много скоро, демек преди да сме подготвени за отговор, вземе да ни отпердаши някой метеорит като динозаврите (по сценарии ала Армагедон), тоест нещо "външно", извън нас, то ние ще си се приспособим, ще намерим разрешение на всеки следващ проблем и така... до безкрай [smilie5]
Амин! [smilie8]

Дата:   09-07-08 10:52

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   09-07-08 10:54

Принципът на махалото - възход и падение, това май е естествения ход на историята [smile]

И хубавото и лошото си има край - човек трябва да се радва на малките неща и да се среми да бъде добър, ... другото няма значение [smilie5]

Дата:   09-07-08 10:59

Дата:   09-07-08 11:00

нервно и с половин час закъснение [smilie3]
а ти?

Re:
Дата:   09-07-08 11:01

Дани, онова чудо, което е било по Тъмните векове - Чумата - е избило половината население на Европа и хич не му се е виждал краят, ама пак все в някакъв момент са се сетили, че плъховете ще да са виновни и са се оправили, да не говорим за 20-ти век - Първата Световна (както са я наричали - "Голямата война"), после испански грип, нацисти, комунисти, Втора Световна, на границата на Третата... сега всичко това е толкова далече... на момента нещата са изглеждали доста по-страшни...

Всъщност, аз съвсем съм си убеден, че през този век ще се оправят всички екологични проблеми, тоест тези, които са свързани с човешката дейност, защото другите са далече по-страшни.
Твърдят, че горе-долу на всеки 10 000 години има ледникова епоха... а познайте кога е била последната [smilie8]

Дата:   09-07-08 11:01

Автор: revolve   
Дата:   09-07-08 11:07

Coincindentia, ти кой набор си?
Извинявам се за оффтопика.

Дата:   09-07-08 11:09

74

Дата:   09-07-08 11:10

което ми напомни, че отговорът е 42, както винаги и за всичко [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Amigo   
Дата:   09-07-08 11:13

Във връзка с тази тема и с другата - за хората: това, което е най-сериозният проблем и отрицателно при човека е склонността му да се самозаблуждава, да не си вади поуки от историята – в личен и и общочовешки план, да не желае да разсъждава, да се променя и да осъзнае, че цялото е повече от частното.[cool]
Добре е, че има хора, които мислят, променят се и работят за собствения си духовен напредък и за цялото, но те са много малко. [smilie8] Масата се държи като стадо и води (само)разрушителен начин на живот. [cool] Алчността и безмерният егоизъм на някои човеци, от една страна, и от друга, пасивността и нежеланието да разсъждават и на много други човешки същества и очакванията някой друг да промени света, в който живеят, ще доведат до катастрофални последствия. [cool] Колкото и да пишем и пускаме теми тук, факт е, че това няма да промени света. [cool]

Автор: name   
Дата:   09-07-08 11:17

Абе хора, не е ли много рано за такива теми [smile]

Хубав и усмихнат ден на всички, не го мислете толкова живота, достатъчно е да го живеете [smilie25]

[beer]

Автор: Julius.   
Дата:   09-07-08 11:18

Който прочел - прочел! [smilie7]

Публикацията е редактирана (09-07-08 13:03)

Дата:   09-07-08 11:19

Автор: Amigo   
Дата:   09-07-08 11:21

Миси за сладуледчето, ама д-рът е в (сладоледена) ваканция и се храни здравословно [smilie3] [smilie8] [smilie5] [smilie5] Приема само диня, праскови, пъпеши и други такива благинки. [smilie3] [smilie8] [smilie5] [smilie5]

Автор: slivenski   
Дата:   09-07-08 11:21

Бъдещето, което мен лично ме притеснява, е това, че хората започват да живеят във все по-голям страх за бъдещето... (повторението е нарочно) [smilie5]

Правителствата стават все по-авторитарни и все повече надничащи под завивките ни. Контролът над личността, прикрит под изисквания за (уж) по-голяма сигурност, става все по-тотален. Налагането от страна на държавата на определени стереотипи в съзнанието на хората става все по-агресивно, с цел те да станат по-зависими, и съответно - по-лесно контролируеми.
Медийното манипулиране на общественото съзнание в наши дни може да ни изглежда достатъчно явно, но то е още в първи клас - почакайте да видите какво ще стане, когато влезе в пубертета. [smilie5]

Повечето от нас са чели "1984". Сега всички гледаме филми, предричащи апокалиптични сценарии, като Цайтгайст (дано да съм го написал правилно [smilie18] ) и разни други подобни... [smilie5]
Подхилваме се под мустак и си мислим, че това няма да ни се случи... Е... Надявайте се. Защото на мен не ми изглежда това нещо да е особено приятно... [beer] [beer] [beer] [smilie21] [smilie21]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   09-07-08 11:22

Наборе, сега е спина бе братче ама в белия свят не се усеща много. Иди виж в Африка какво е - мрът като мухи от спина, но продължават да се заразяват. Там предпазни средства няма, там се живее ден за ден.

Та този спин е някакъв естествен регулатор на човешката популация, но и той не се справя много добре.

Та наистина всичко е кръговрат в този свят, но бива ли да се успокояваме с това и да сме едни алчни консуматори?

Пък и Рим е бил пренаселен, но не и цяла европа. Има един естествен механизъм, когато една популация стигне критичен максимум (критичен от към хранителни ресурси, територия и стрес) част от нея тръгва да завладява нови пространства. Примери много - масовите инвазии на скакалци, лемингите, роенето на пчелите ако щете и т.н, но това работи само когато има все още незаети нови територии. Иначе популацията няма къде да се разсели, храната намалява, стреса се покачва много, имунната система сдава багажа и пламват епидемии, които намаляват драстично популацията до някакъв минимум на оцеляване.

Е в Рим това е работило ама сега в съвременния свят къде да се разселиш като ти стане претъпкано или като продуктите поскъпнат? Няма къде
......

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.