Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за iPod и други mp3 плеъри, които се зареждат от USB
Автор: stoychev   
Дата:   06-07-08 23:27

Здравейте! Бихте ли ми казали има ли някакъв начин да контролирам iPod nano-то ми кога да се зарежда батерията, а не когато си поиска? Знам, че не е хубаво литиево-йонните батерии да се презареждат когато ми скимне и аз спазвам това. Само че когато включа iPod-а в USB-то и когато постои малко, батерията започва да се зарежда дори съвсем малко да е паднала (всъщност аз го имам от вчера и до сега не е падала нацяло, не е се налагало наистина да го зареждам, с изключение на първия път).

Между другото, знам че е хубаво литиево-йониите батерии да се зареждат на 100% когато са паднали на 0%, така се запазва животът им, така и правя с фотоапарата си. Но преди малко четох една статия във връзка с батерията на iPod-а, в която пишеше, че не трябва да оставям батерията да пада на 0, защото така се скъсявал животът й. Сега на кое да вярвам?

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за iPod и други mp3 плеъри, които се зареждат от USB
Автор: tonevjr   
Дата:   06-07-08 23:35

Ми честно да ти кажа не мога да ти помогна.Аз моите играчки ги слагам да се зареждат когато видя,че батерията намалява.[smilie8] Не спазвам такива глупости като да чакам да падне до край или тем подобни.Да не съм луд да си чакам тела да ми падне батерията до нула.[smilie10] Като се замисля,май всеки ден го зареждам,защото нон-стоп прехвърлям разни работи,а Айпода,го зареждам много рядко.Не знам късметлия ли съм,но това добиче не му пада батерията със седмици,за разлика от тела,който щЪ не щъ на 3-4 дни ми се налага да го слагам,но както казах,той и без това непрестанно се зарежда.Според мен е много по-удобно да се зарежда така автоматично.
Иначе твоят Айпод го слагай само когато прехвърляш нещо,или му падне доста батерията.Защо го държиш през останалот време?

Принципно иначе продуктите на Епъл наистина не хубаво да им оставяш батерийте да падат до дупка.[smilie24]

Автор: jjivi   
Дата:   06-07-08 23:42

Няма проблем за Li-Ion батерията да се дозарежда по всяко време. За Ni-MH трябва да се прави цикъл заряд-разряд и да се разрежда до 0%. Не и се притеснявай.

Автор: Блясък   
Дата:   06-07-08 23:46

За литиевите батерии - само първите 3-4 цикъла е хубаво да се зареди на 100% и да се разреди на 0 ; т.н. тренировъчни цикли на батерията. После... бой, кой както свари

Автор: stoychev   
Дата:   06-07-08 23:57

Аз не държа iPod-а постоянно, просто често му добавям музика. [smilie6]
За тази китайска бълха ще ви повярвам, обаче от опит знам, че друго си е да заредиш напълно изхабена батерия на фотоапарата. До 1100 кадъра съм стигал така с 1000 mAh батерията на Лумикса. :) Всъщност по принцип ако е останало малко заряд, включвам да снима видео за да падне нацяло батерията и после я зареждам 3-4 часа. :)

Автор: Vinsent   
Дата:   07-07-08 00:00

След началния период на пълен заряд-разряд Li-Ion батерията не обича да бъде разреждана докрай и не се интересува по кое време я зареждаш, така че да не ти пука![beer] [shtrak] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.