Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Ирландците отсвириха ЕС договора
Автор: djogata   
Дата:   13-06-08 16:47

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7452171.stm

Туй не е на хубаво за ЕС. По принцип си мисля, че членството в съюза е полезно за страните-членки, но този вот поставя донякъде под въпрос съществуването на ЕС в бъдеще [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Ирландците отсвириха ЕС договора
Автор: equinox   
Дата:   13-06-08 17:09

Неприятно. Съюза ще се блокира за поне още година. Ако не и повече.

Автор: stormfx   
Дата:   13-06-08 17:26

И защо това е проблем ?

Дата:   13-06-08 17:33

Защото ЕС е създаден за 6 страни, а не за 27 и вземането на решения е почти невъзможно при толкова много страни-членки. Примерно ако Малта реши може да наложи вето на целия ЕС. Как ти се струва това?

Лисабонският договор трябваше да позакърпи положението, но сега е отхвърлен...

Автор: Avi   
Дата:   13-06-08 17:36

equinox написа:

> Неприятно. Съюза ще се блокира за поне още година. Ако не и
> повече.

ми тай де, дай пример на съюз в който българия е влязла и той не се е разпаднал с гръм и трясък [smilie5]

Дата:   13-06-08 17:38

Струва ми се супер ! [smilie24] По отношение на ЕС съм умерен анархист/нихилист. Хубаво е да се види, че колонизацията (може да се чете и глобализация) не върви съвсем гладко [smilie5] [smilie19]

Дата:   13-06-08 17:38

ми тай де, дай пример на съюз в който българия е влязла и той не се е разпаднал с гръм и трясък

Подобни глупости не коментирам. [smilie21]

Дата:   13-06-08 17:41

Струва ми се супер ! По отношение на ЕС съм умерен анархист/нихилист.

Дано да се разпадне тогава. Да видиш как големите компании ще ти стъпят на врата. И роумниг ще си плащаш като поп и мита и ще висиш по границите... [smilie21] [smilie18]

Дата:   13-06-08 17:41

equinox написа:

> ми тай де, дай пример на съюз в който българия е влязла и
> той не се е разпаднал с гръм и трясък

>
> Подобни глупости не коментирам. [smilie21]

всъщност тва беше опит за шега, ма понеже кръвно ме обиди с тва за глупостите ([smilie5]) - я пробвай верно да дадеш един пример оборващ глупавото ми твърдение [smilie18]

Автор: seaman58   
Дата:   13-06-08 17:43

Е та? Аз пак не разбрах защо е проблем за мен или за когото и да е тук. Ако не беше отхвърлен щяха ли да ми дадът да разпределям европейските пари? [smilie5] Че ЕС е добро само за тези дето бъркат в меда .... останалите духат супата.

Дата:   13-06-08 17:44

Много се обиждаш. [ezik] Това е тип градска легенда. Какво да и коментирам? [smilie11]

В историята няма вечни неща. Примери за разпаднали се империи и съюзи бол. Далеч не сме били във всички и далеч не сме толкова важни, че всичко да зависи от нас. [smilie5]

Дата:   13-06-08 17:47

seaman58

Така работи свободният пазар. Ако не си достатъчно умен и работлив ще духаш супата. Дори да не си в ЕС. [smilie5]

Автор: gorbi   
Дата:   13-06-08 17:51

еее, имало и умни хора тъдява..... equinox [smilie24]

Дата:   13-06-08 17:53

ми що ми викаш на шегите гупости ве :)

ей го seaman58 - неговото са гупости [smilie5]

Дата:   13-06-08 17:56

извинявай Аvi [smilie18] По навик...

Дата:   13-06-08 17:56

Свободен пазар? .... Аз що си мисля че е свободен грабеж.... /справка темата за ЕС парите/ Посочи ми един референдум в някоя страна от ЕС дето да е минал без побутване. Според теб излиза че Свободен пазар има само в ЕС?

Автор: Amigo   
Дата:   13-06-08 18:00

абе феновете на този т.нар. ЕС знаят ли изобщо какво пише в договореностите му?! [cool] изобщо нещата не са такива каквито изглеждат [cool] [smilie21]

Дата:   13-06-08 18:03

Ако имаш добра идея напиши проект и кандидатсвай за финансиране. [smilie24]

Сега ми обясни за какъв свободен грабеж става на въпрос? Спирането на фондовете ли? Ами, че това не е грабеж, точно обратното.

Какво ти е виновен ЕС? Дава ти възможности - дали ще се възползваш от тях си е твой избор.

Re:
Дата:   13-06-08 18:03

equinox :Дано да се разпадне тогава. Да видиш как големите компании ще ти стъпят на врата. И роумниг ще си плащаш като поп и мита и ще висиш по границите...

Много се притесних да ти кажа. Чак ми стана едно такова некомфортно ...

1. Големите компании и сега са ни стъпали на врата, освен ако не си забелязал. Нали те организират шоуто.

2. Rouming и сега си плащам. И преди съм плащал. Тенденцията е към поевтиняване на телефонната услуга и безплатен интернет.

3. Мита и сега се плащат за стоките с произход извън ЕС. Плащат се, когато влязат на митническата територия на ЕС в държавата на чиято територия пресичат границата на ЕС. Това, че ти примерно не плащаш мито на китайски стоки опаковани в Германия или Италия не означава, че за тях не е платено мито при вноса. Това разбира се не пречи да ти ги продадат после на цена Х5, защото марки знаеш...За стоките с произход ЕС сега не се плаща мито и преди пак не се плащаше [smilie5] Въпрос на митнически споразумения. Турция не е в ЕС, което не пречи да си търгуваме с Турция безмитно например.

Всички ще плачат от ЕС, някои просто още не са го разбрали [smilie5]

Автор: Todd   
Дата:   13-06-08 18:04

Верно ще се облажат тия дето бъркат в меда но ако направят път -ти ще одиш по него !!!
Ако свършат каквото и да е за да откраднат парите от ЕС па може да намажем нещо ....но гаранция че ако не е ЕС да снася ще потънем десетилетия назад .

Нали сме най мързеливото племе ....да не би да си ги построим сами ????

Нещо чалгица , далавера ..тва ни дай на нас...и големи уста !!!

Така че ...нека им ЕС .На вас не ви бърка в джоба -много е плитък !!!

[smilie19]

Дата:   13-06-08 18:07

Няма да споря с вас. Живейте както намерите за добре. Имам и по-интересни занимания. [smilie24]

Дата:   13-06-08 18:11

Тодд
Наборе, там е проблема щото все чакаме някой да ни даде, партията, Големия Брат, ЕС ... вместо сами да си го направим. Вярно че още бърка плитко ЕС, ама тези мангизи дето ги дава не са ей така, за хубавите ни очи ... безплатни обяди няма.

Дата:   13-06-08 18:15

Естествено, че няма да спориш. За добър спор трябва стабилна аргументация. С лозунги от вестниците няма да стане.
Иначе благодаря, такива бяха и моите планове-да живея както намеря за добре [smilie5]

Автор: Amigo   
Дата:   13-06-08 18:15

след още двайсетина години, ако светът е все още цял, ЕС може да се казва и ИС [smilie19] [smilie19]

Дата:   13-06-08 18:19

Естествено, че няма да спориш. За добър спор трябва стабилна аргументация. С лозунги от вестниците няма да стане.

Има едни дебели книги писани от наистина умни хора, за ползите от интеграцията. Нямам намерение да ти ги преразказвам.

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.