Автор: Zori
Дата: 11-06-08 11:39
Сега ще ви разкажа нещо поради което не мигвам втора нощ.Историята е доста сериозна и много лична, но трябва да бъде видяна от повече хора. И така.
Моята сестра е разведена от много години, но поддържа прекрасни отношения с бившата си свекърва.Жената вече е на пределна възраст, може би някъде към 80.Има двама сина, на които приписва цялата си покъщнина, а те в знак на благодарност я тикват в дом за стари хора с увреждания, който се намира между Карлово и Пловдив в местност или село с име Долна или Горна махала.Сетра ми ходила на свиждане редовно, поне в месеца един път до преди месец, когато започна да чака раждането на внучето си.
Това което правило впечетление било, че възрастните хора били винаги с придружители при свиждане.Свекървата изглеждала отнесена и нещастна.Вратите в този дом се държали заключени.Дори между отделения, етажи, стаи не можело да прехвърчи пиле.
И така преди няколко дни на сестра ми се обадила сестрата на свекървата. Съобщила, че като отишла на свиждане в дома и казали, че сестра й избягала.
Това "бягство" станало на 23 май и от тогава ни вест ни кост то горката жена.
Сестра ми се е притеснила страшно много, а пред моите очи е непрекъснато образа на леля Иванка, така се казва бабата.
До сега търсих и намерих телефони на "Частен случай" и "Господари на ефира" , от където ще се търси помощ и съдействие.Не зная какво може да се е случило, но се надявам да не е това което ми минава през главата!
Моля, всички които могат да помогнат с телефони, координат на мидии да го направят.
Пускам темата тук защото зная, че във форума има хора от цялата страна и все някой може да има представа какви са "грижите" по тези домове, а и всеки да си направи извод от случея.
|
|