Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Регистрираме дружество с 500 лв. начален капитал
Автор: slivenski   
Дата:   22-05-08 19:51

Регистрираме дружество с 500 лв. начален капитал

[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie21] [smilie21]

Край на финансовите ограничения пред свободния и предприемчив български дух! [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Регистрираме дружество с 500 лв. начален капитал
Автор: solo5   
Дата:   22-05-08 20:00

чакай да го приемат и на второ четене [smilie5]

Автор: stzz   
Дата:   22-05-08 20:05

А за 2(два) лева нещооо?

[smilie19]

Дата:   22-05-08 20:07

Като го приемат, прайм 2-3 фирми и почвам яко да бръмчим, ей! [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Дата:   22-05-08 20:09

ставаме чорбаджии [smilie18]

Дата:   22-05-08 20:11

Край на експлоатацията на личността ми от страна на безскрупулни капиталисти! [smilie9] [smilie18] [smilie21]
Сам си ставам сайбия! [smilie18] [smilie21] [smilie21]

Автор: HP   
Дата:   22-05-08 20:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   22-05-08 20:26

Без майтап... Мен ме кефи тая промяна, защото тъкмо се чудех от кого да искам 5 бона назаем да си регистрирам ЕООД... Дано го минат на второ четене скоро... [smilie21] [smilie21]

Дата:   22-05-08 20:34

АД ми изглежда най хараби [smilie5]

Автор: Vinsent   
Дата:   22-05-08 20:58

Изискването за ниво на капитала при регистриране наистине беше безмислено! Така или иначе този капитал не стои в банка или гаранционен фонд. Като те издумкат някои партньори с голяма сума, ходи после да си я търсиш от капитала им - химера! Въобще не капитал трябва за да бъдат фирмите почтенни а сериозни закони.

Хайде отиди в Австрия и завлечи някого - не той ще те търси, ти ще го търсиш като наближи времето за връщане или плащана или някакво друго задължение.[smile][smilie18] [smilie18]

Автор: kaiser.soze   
Дата:   22-05-08 21:02

oпс [smilie7]

Публикацията е редактирана (22-05-08 21:03)

Автор: explorer   
Дата:   23-05-08 13:29

Някои фирми изискват от партньорите си застраховка "отговорност", която да покрива евентуални щети до дадена сума, същото е и за много държавни поръчки (те все пак си се раздават само на свои хора де). Това е решението на проблема с "гаранционния фонд". Макар че, както всеко нещо в България и това е извратено - подобна застраховка тук е в пъти по-скъпа от еквивалентната в Германия например.

Според мен за ООД сумата трябва да е доста над 5000 лева. Който не може да си ги позволи, да си регистрира ЕТ, пък като посъбере пари, тогава да си прави ООД. Така поне има някакво разделение между малките и малко по-големите фирми.

Автор: Императорът.   
Дата:   23-05-08 13:34

...а за АД тоже 5 бона... чудех вчера какво АД да си направя... дали да не си направя холдинг?

Имперски холдинг АД свучи много секси - до есента ще имам собствена компания на БФБ... така и така съм твърде прочут в тези среди... ;-)

Дата:   23-05-08 14:00

explorer какъв е смисъла от такива суми, когато не са гаранция
да събереш някаква сума, да я покажеш и после пак да я върнеш на този, който ти е дал
а и защо в мног одържави няма такива такси или са пренебрежимо малко
само в БГ сме голяма работа и ще слагаме бариери пред хората
който иска да си направи фирма, поне да му се даде шанс
ако не може да се справи ще затвори кепенците и готово

Автор: Marillion   
Дата:   23-05-08 14:22

От вчера сме го задъвкали с колегите това. Няма по-голяма глупост. Това си е чисто популистко решение с оглед действащата нормативна уредба. И без това се чудим как да събираме задължения на фирми. Капиталът е ОСНОВНАТА гаранция за кредиторите в търговския оборот. Сега ще се започне да се иска при сключване на д-р да се ипотекира имот, като обезпечение или да се впише особен залог. Да не говорим, че съдружниците отговарят за задълженията на това дружество до размера на вноските си - а за останалото не им пука. Познайте какво ще стане с бизнеса. Направо ще му се е..... майката.

Те тези, който източват фирми и 50 хил да им искат за ООД пак ще си го направят. Няма никакъв контрол над капитала на едно дружество. Вместо държавата да си върши работата, като осъществява контрол и така гарантира гражданскоправните задължения и да подпомага търговския оборот.

Сега, на практика ще регистрирате фирма за 500 лв., но няма да можете да я ползвате за друго, освен да продавате семки на пазара или да си отворите магазинче за плод-зеленчук. Нито една банка няма да ви даде кредит, без надлежно обезпечение (ипотека или особен залог). Да не говорим, че бюрократщината и корпуцията, която се вихри е на път съвсем да откаже честните бизнемени да работят в България.

Вместо да се решават проблеми, които бавят бизнеса - като новия, безумен търговски регистър, чиито срокове са до 1 седмица за регистрация на фирма, а реално се чака над 2 месеца, както и кредитиране от страна на държавата и даване на гаранции от нейна страна за усвояване на евро пари от малкия и среден бизнес те се занимават с популистки решения като намаляване на капитал на ТД с ограничена отговорност.

Вече няма да се казва ООД (дружество с ограничена отговорност), а ОБД (дружество БЕЗ отговорност).

Дата:   23-05-08 14:37

това за семките не е точно така
едно обикновено ЕТ може да е фирма за продажба на недвижими имоти и пак да печели добре

Автор: explorer   
Дата:   23-05-08 14:42

solo5, ако това се приеме, на практика всички фирми ще станат ЕТ. Каква е "отговорността" (пък била тя и ограничена) на дружество без никакъв капитал?

Автор: Marillion   
Дата:   23-05-08 14:42

solo5 - ти не си ме разбрал правилно.

Ет-то не е КАПИТАЛОВО дружество. Там собственика на ЕТ отговаря с размера на ЦЯЛОТО си имущество за задълженията си като търговец.

При капиталови дружества нещата са съвсем различни и нямат нищо общо. Там съдружниците отговарят до размера на капитала - 500 лв. Телефона ми струва 2 пъти повече... смешно е просто.

Автор: CTEHATA   
Дата:   23-05-08 14:56

Те пък сега банките са се скъсали да кредитират ООД-та заради 5-те хиляди капитал...
Не виждам особен проблем в малкия капитал - който ще прави измами, 5000 капитал няма да го спрат - та това са 3500 да покажеш, смешно просто.
От друга страна хиляди дребни предприемачи се озовават в абсурдна ситуация с тия ЕТ-та. Да не говорим, че не можеш да "ъпгрейднеш" ЕТ до ЕООД. Като се намалят изискванията за (Е)ООД, това ще облекчи малко старта им.
Но в никакъв случай това не трябва да влиза в сила преди да оправят регистъра!

Автор: Vinsent   
Дата:   23-05-08 15:01

Да, наистина ЕТ-то на практика е неограничено отговорно. Собственика отговаря с цялото си имущество.

И все пак, отнесете съм към съда да ви помогне за фирмените вземания - след това ще говорим. Законодателството разрешава фирмите да бъдат некоректни. Не че точно разрешава, но при настоящото правораздаване нямаш никаква гаранция че съдът ще ти помогне на вземанията. Трагедия, 21 век, Европа![smilie2]

На мен софийския градски съд ми отговори: "...имате основания за исканията си, но такива мерки считаме че не са необходими...". А мярката която исках беше (да не объркам дефиницията) възбрана на имуществото на длъжника! Какво по-логично от това? Естествено, длъжника не се издължи! [smilie2]

Дата:   23-05-08 15:11

Доколкото съм чувал да се говори, ЕТ-тата трябва да се пререгистрат в дружества... Не знам точно кога ще го приемат това, но май е изискване на ЕС... [smilie21]

Публикацията е редактирана (23-05-08 15:13)

Автор: NeDDRaG   
Дата:   23-05-08 15:26

...
Франция, които толкова много държат на социалните практики, са премахнали минималния изискуем капитал за регистрация на ООД. Там фирма се създава за един ден и струва 150 евро
...

Тук само адвоката ще иска толкова....

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.