Автор: fotorafi
Дата: 21-05-08 21:58
Яд ме е,че тьма не е разбрал същността. Винаги към професията "фотограф" са се отнасяли/ голямата част от българското население/ с пренебрежение. Профани са коментирали нашите снимки, съдбата на прекрасни снимки е била в ръцете на полуграмотни началници. Десетилетя в миналото и сега даже, във вестниците и списнията фотографа е последната дупка на кавала. Когато един вестник просперира, приноса е на ръководството и на редакторите, когато не се развива добре-причината е във фотографите. И така десетилетия от наи-обикновенния ,прост човек до президента, ние фотографите сме второ качество хора. Тази ми беше болката, защото вие, младите трябва със зъби нокти да издигнете престижа на фотографа
А за мойте снимки, аз съм спокоен.Мои учители бяха едни от наи-колоритните фотографи,които казваха: Един фотограф,творец
през целия си живот ще направи наи-много три големи снимки, всичко друго е ширпотреба. Аз съм направил трите си снимки. С първата спечелих първa награда на конкурса на FIAP и бях поканен да присъствам на Олимпйските игри в Мюнхен 1972 г. Втората е с диплом от Уорлд прес фото и диплом от Холахдската кралица, а третата е един портрет отпечатан през 1988 г. в 16 европейски и 2 японски вестника. Останалите снимки са ширпотреба. А ако не те мързи, ела ми на госте един ден, ще ти покажа малко мои авторски албуми. Ще си побъбрим и ще те почерпя едно питие. И запомни, бъдете горди с хобито и професията: фотограф, ние сме летописци с нашите снимки на историята. Всичко друго е ала-бала приказки. Късмет на всички желая,фоторафи
|
|