Автор: navy
Дата: 17-05-08 19:58
Кайзере, абе знам си аз открай време, и за прожекционни апарати, и за кино режими, и за многоканални звуци и т.н.
Ама след като се опитаха да мислят вместо мен си викам - абе я да го задам въпроса, току виж съм научил нещо, дето хем не го знам, хем не съм го пробвал
Човек се учи докато е жив все пак
То ако трябва да бъдем и честни със себе си, тук в БГ да си вземеш голямо ТВ, но да няма КАКВО да гледаш си е чиста проба простотия
Сега, ако имаш 30-40 квадрата хол и гледаш от 4-5 метра, да, едни 40-42 инча си пасват идеално.
Опитно съм остановил, че пал сигнала, дето приемаме най-добре се възпроизвежда от качествен кинескоп. Но ако си имате понятие от ТВ електроника ще разберете защо... както и да е.
Аз взех ЛСД поради няколко причини - не заема място и е по безопасно за очите.
Другия факт е начина на представяне на сигнала на ЛСД и неговата интерполация.
Като вземем впредвид ограничената способност на окото да възприема детайл от определено разстояние, опитно съм установил едни граници за ЛСД!!! говоря за ЛСД, не за кинескоп, при приемане на ПАЛ сигнал върху определени инчове диагонал и разстояние на гледане.
Приближиш ли се и почваш да виждаш дефекти и ниска резолюция.
Това да гледаш 40 инча НАША телевизия от 2 метра си е жив мазохизъм!
При моя прием от Булсатком, на 32 инча и разстояние 2.5-3 метра нещата заспиват, ако гледам в режим 16:9.
Пробвал съм да се приближавам или отдалечавам, тук ще кажа, че за МЕН това е идеалното разстояние.
Сега... защо ние върха на сладоледа, ако ще е топъл и размекнат ха ха ха, демек - защо парадираме с фул ХДТВ, след като НЕ гледаме такова
Колко филми има на блурей?
Колко са достъпни?
От кои сателити приемаме ХДТВ сигнал. С кой ресийвър? И плащаме ли 200 евро месечно за кефа?
НЕ
Ами тогава? Кефи ни лъскавото надписче ХДТВ на лицевия панел?
Наивност пълна
Най-разумното на този етап е да се гледат ХДТВ рекомпресирани филми.
Защото са достъпни!
Тогава на 32-40 инча от 2 метра си е просто амейзинг!
Приближа ли се повечко и зрителния ъгъл става голям, уморяват се очите, главата, има напрежение, остави какво пишат в големите сайтове... съди по себе си!
Никога не ме е кефело да седна на първата 1/2 в кино !!! След филма имаш напрежение, умора... просто за мен е тъпо. Сядам отзад и кефа е не по малък... е, верно, тук звука малко се обърква но... затова си ги гледам в къщи на 6-7 колони и тва е
Рекомпресирания формат 1280х720 в прогресив мод е по некачествен от фулл ХДТВ, разбира се. Прецакването на интерлийза осакатява малко движението на обектите и т.н. и т.н. НО... филми на 720р излизат всяка седмица, че и по начесто! Плейването не изисква толкова можно ЦПУ и видео като за фулл ХДТВ.
И си хепи.
Тва е
Публикацията е редактирана (17-05-08 20:02)
|
|