Автор: Lalinda
Дата: 29-04-08 11:53
Петроцвет напомня за Каменното цвете, какво му е лошото? По-добре ли щеше да е Петрофлор, примерно?
Не ми се вярва, обаче, да има имена като горните, мрежата е доста ненадеждно място за черпене на информация.
Преди години, все пак, бях чела във в-к "Стършел", че на площада в Ямбол имало капанче на има "Лимфа". Не ми се вярваше, и на връщане от морето съвсем насериозно предложих на спътниците ми да минем през Ямбол и да си купим нещо оттам. Истината е, че го открихме веднага! И наистина се казваше "Лимфа", продаваха сандвичи и кифли, кафе, имаше си и голяма клиентела, но явно никой не бе се осмелил да обясни на собствениците какво е лимфа...
Бих ви предложила да пишете тук единствено за неща, на които лично сте свидетели, а не да споделяте нещо, което не сте проверили, така де.
В нашия квартал, например, живееше мъж на име Паганини, няма да му казвам фамилията. Синът му, разбира се, се казва Николо! И защо не?
Любов Френска също е действителна личност, виждала съм името й на едно шкафче, както и Трендафилка Немска, за която няма как да не сте чували по телевизията (ако сте гледали и едно време де). Познавам и възрастни жени на име Сталинка и Трифунка (с у).
|
|