Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: navy   
Дата:   20-04-08 21:54

... някой яка рецепта за мезе?

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: matataupa   
Дата:   20-04-08 21:55

Сурови[smilie8]

С много къри

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: plamenp   
Дата:   20-04-08 21:58

Вариш двадесетина минути.
Изчистваш ги, изплакваш ги и вариш с малко сол и дафинов лист около час.
Вадиш, изцеждаш и панираш в смес от брашно, яйце, бира и чер пипер.
Наздраве!



Публикацията е редактирана (20-04-08 21:59)

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: solo5   
Дата:   20-04-08 21:58

за манджа - охлюви с ориз
за мезе - сварени, подсолени и овкусени по твой вкус

[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: kaiser.soze   
Дата:   20-04-08 21:59

малко едри или малко ??[smilie8]
някой май се е логнал в профила на нейви [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: navy   
Дата:   20-04-08 22:01

Много и едри [smilie7]
Това с панирането го знам, хубаво е... ама това второто варене не разбирам защо [smilie10]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: tnt   
Дата:   20-04-08 22:02

и докат' съ наведеш съ шмугнали в храстите [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: plamenp   
Дата:   20-04-08 22:03

Второто варене е за по-лесно.
След като чи изчистиш се събират в по-малък съд и се варят по-лесно и по-икономично...
Охлювите, след като се варят час и половина - два, стават с много крехко месо. Типичната жилавост изчезва и направо се топят в устата!!!
Наздраве отново!



Публикацията е редактирана (20-04-08 22:11)

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: SLR   
Дата:   20-04-08 22:10

Първото варене е за да умрат и за да ги почистиш, а второто е за да достигнат кулинарна готовност[smile]
Иначе може да ги запържиш след това със масло,чесън и магданоз/смлян на паста/.

Питай все пак TNT, нали е френска "невъзпитаничка"[smilie5]

...Совиньон Блан върви екстра с тях[smile]

[beer] [beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: sasi   
Дата:   20-04-08 22:10

Сваряваш, изчистваш, имзмиваш и после в тигана с малко масалце /може и мъничко чесън в маслото само за вкус:[beer] [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: navy   
Дата:   20-04-08 22:16

Благодаря Ви [smilie24]
Саси, в тигана с масълце се припържват, така ли?

Аз изчистените охлюви втория път няма да ги варя повече от половин час... нема време [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: sasi   
Дата:   20-04-08 22:18

Ми мама и баба ги пържат и стават страхотни [beer]

Да ти е сладко, само ги изчисти много добре че иначе май горчаха мъничко

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: tnt   
Дата:   20-04-08 22:26

нема време, ма съ чистят бая време... питай френските кулинари [ezik] [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: emovla   
Дата:   20-04-08 22:38

нЕмаше ли некъф чалъм да ги държиш гладни известно време докато отидат по голяма нужда [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: ecobo   
Дата:   20-04-08 22:40

Изчистени и задушени с масло [smilie24]

Варят се минимум 2 часа....

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: navy   
Дата:   20-04-08 22:45

Повече от 30 минути няма да ги варя [smilie7]
После отделям половината, изчиствам ги, половината на половината с масълце, другата пане...
Първата половина



ОПСССС...
Докато пиша вече втори път кипват и правят печката на гъз... дано не влезе жената [smilie8]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: SLR   
Дата:   20-04-08 22:58

Повече от 30 минути няма да ги варя- направо ги оваляй в ориз, слагай Уасаби и ги яж като суши[smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: tnt   
Дата:   20-04-08 22:59

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: navy   
Дата:   20-04-08 22:59

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: Skic   
Дата:   20-04-08 23:11

Тук в Пулия рибарите ловят ricci - морски таралежи, цепят ги на две и съдържимото се апва суровко - е т'ва е бърза рецепта. Инак са прочути с рибните си ястия и трее да фана некой макаронаджия да ме светне кое как се готви и после да предам челен опит в БГ, кой знае може и рестораН да отвора [smilie7]



Публикацията е редактирана (20-04-08 23:13)

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: SLR   
Дата:   20-04-08 23:11

Ми така де, това все едно да кажеш че нямаш време и ше ядеш пилешки сърчица след като си ги варил 30 мин.

Ако нямаш време, изпечи си пържола, ама да си играеш да чистиш охлюви и след това да не стават за ядене си е загуба на време[smilie8]

Иначе продават едни готови,с масло и подправки в черупките, само ги подгряваш и сипваш винцето[smilie21]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: Lalinda   
Дата:   20-04-08 23:12

Ето ти една рецепта за охлюви по бургундски:

50 сварени охлюва и празните им черупки
250 г масло
4 скилидки чесън
1 глава арпаджик
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
сол и пипер на вкус

За плънката:
Размачкайте маслото в купичка така, че да може да го разбъркате по-лесно.
Добавете чесъна, лука и магданоза.
Добавете сол и пипер.
Размесете до получаване на хомогенна смес (може да и използвате и миксер).
В маслото може да добавите и горчица и счукани орехи, както и бяло сухо вино и бадемов прах.

Отцедете охлювите.
Поставете парче масло с големината на лешник във всяка черупка.
Поставете по един охлюв във всяка черупка и я запушете с масло.
Поставете черупките в тавата с отворите нагоре.
Печете във фурна, загрята до 210° в продължение на 5 до 10 минути.
Ястието е готово, когато маслото закипи.
Сервирайте с хляб за соса.

И с бяло вино, разбира се, което може да сипете на дъното на всяка купичка.
Наздраве!
[smilie24]

Следващият път, като събираш охлюви след дъжд, набери и манатарки, ще ти дам и рецепта, пак френска, за манатарки, пълнени с охлюви!
[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: SLR   
Дата:   20-04-08 23:15

морски таралеж с лимонов сок си е даже по хубаво от стрида[smilie24]

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: canonio   
Дата:   20-04-08 23:21

Задушени с масло, и после в тавичка, с ориз и коприва.

Отговори на това съобщение
 Re: Хванах си... малко едри охлюви ...
Автор: Императорът.   
Дата:   20-04-08 23:36

Що първом не поснимаш стадото охъли?

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.