Автор: Lalinda
Дата: 20-04-08 23:12
Ето ти една рецепта за охлюви по бургундски:
50 сварени охлюва и празните им черупки
250 г масло
4 скилидки чесън
1 глава арпаджик
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
сол и пипер на вкус
За плънката:
Размачкайте маслото в купичка така, че да може да го разбъркате по-лесно.
Добавете чесъна, лука и магданоза.
Добавете сол и пипер.
Размесете до получаване на хомогенна смес (може да и използвате и миксер).
В маслото може да добавите и горчица и счукани орехи, както и бяло сухо вино и бадемов прах.
Отцедете охлювите.
Поставете парче масло с големината на лешник във всяка черупка.
Поставете по един охлюв във всяка черупка и я запушете с масло.
Поставете черупките в тавата с отворите нагоре.
Печете във фурна, загрята до 210° в продължение на 5 до 10 минути.
Ястието е готово, когато маслото закипи.
Сервирайте с хляб за соса.
И с бяло вино, разбира се, което може да сипете на дъното на всяка купичка.
Наздраве!
Следващият път, като събираш охлюви след дъжд, набери и манатарки, ще ти дам и рецепта, пак френска, за манатарки, пълнени с охлюви!
|
|