Автор: explorer
Дата: 21-03-08 12:08
Значи, имам и други причини да искам Мак, но едната е Aperture. Дори бих си го купил Aperture ако ми хареса много, 380 лева е доколкото видях.
Сега, изниква въпроса на какво да го сложа?
Вариант 1: купувам си Мак. Да ама какъв? Лаптоп не искам - имам си. На по-старите Макове Aperture не върви (заради видеокартите, пък и не са достатъчно мощни). В момента продават следните:
- Mac mini: би било чудесно, но Aperture не върви на него, доколкото разбрах от форумите, пък и 1 GB памет ще ми е малко
- iMac: не ща компютър с вграден монитор. Имам и други компютри и искам всичко да ми е на същия монитор, пък и по принцип не мисля че това е добра идея
- Mac Pro: е толкова пари никога няма да дам за компютър. Тия са луди.
Вариант 2: да си направя сам PC на което ще може да се инсталира Mac OS X Leopard и да върви Aperture. Тук проблема е какъв хардуер да се използва? Някой от вас да си е правил сам "Мак"?
- мисля че със стандартно Intel дъно и Core 2 Duo и SATA 2 диск няма да има проблем
- каква видокарта да използвам? Гледам че Aperture върви само на конкретни нови модели... аз имам на единия си компютър една ATI X800 ама май не е баш същата като тези в Маковете. Има ли карта, която се знае че със сигурност ще може да се използва - например вградена на интелската дънна платка?
- каква мрежова карта, интелската от дънната платка supported ли е?
|
|