Автор: kkkolelo
Дата: 21-03-08 22:17
Днес отивах на работа с автобус. На светофара на Чаталджа (8 без 3'-4') посока към центъра, погледа ми попада отсреща на спирката. Една смачкана кола на тротоара,усукана около стълб, катаджиите отпращаха линейката. Тогава видях човек да лежи неподвижно на тротоара, главата повдигната леко. Помислих, че не е жив и защо не го покрият. В този момент бях потресен и изваден от равнодушните си мисли. На фона на мрачната обстановка - мрачно и влажно, тъмен тротоар, тъмни, мисля дълги къдрави коси и тъмно яке се открояваше като маска бяло като платно лице. (Виждал съм мъртвец, но такова бяло като маска лице - това ме разтърси). ... Точно отсреща пътя към пазара преди няколко години загина малко дете пред очите на майка си, затрупано от товара (пясък) на неуправляем камион. На 1 км посока центъра на 2. 01 загина младо момиче, затрупано от козирка, във влака изгоряха млади хора ... - нелепо. Дали няма начин без кампанийност и помпозност да се подсещаме за тези рано прекъснати животи и това да ни подсеща да бъдем по човечни в отношенията си, всеки да го осъзнае в себе си, а не да му го вменяват отвън.
|
|