Автор: Lalinda
Дата: 09-04-08 14:42
Гледах изложбата на живо в зала "Средец" миналата есен и работите много ми допаднаха; въпреки че не съм пейзажист, харесах изключително много композициите и кадражите, рязкостта, цветовете, отпечатъците, изобщо давах изложбата за пример наред как може да се работи, без да се сатурира до дупка и въздействието на естествените, и дори леко десатурирани цветове да бъде по-силно.
Сега се загледах и в линка тук, но ми се струва, че на живо нещата изглеждаха много по-естествени, отпечатъците бяха превъзходни. Докато разглеждах изложбата, забелязах, обаче, че публиката бе предимно от жени, имаше и доста чужденци, доведени от наши тукашни хора, които на висок глас обясняваха кое какво е...
Успех на изложбата и в Скопие!
P.-S.: Трудно ми е да кажа дали съм патриот, тъй като корените ми са от Крушево и Западните покрайнини, места, останали извън България, но си харесвам Балканския полуостров!
Македония също е много красива, ако не сте били на Пелистер, на Матка, на Солунска глава, или пък на Галичица и Шар планинана, ако не сте седели на стружките кепенци да гледате стружките моми, отидете!
|
|