Автор: Mobby_Dick
Дата: 11-03-08 17:53
Аман от истеризатори и мизерници, които да ти вкарват думитеСИ в устата
Аман от търгаши, които мерят и оценката на другите през собствената си мизерна ценностна система от един метров гащи-аршин
Моята позиция към проблема Косово е лична. ЛИЧНА. Тя е такава, защото сме изолирани от гражданското си право да упражним с гласа си легитимната позиция на страната ни - определят я самостоятелно шайка грабители, които са ни отнели гражданските права.
Засега моята позиция може да бъде изразена само на думи....не като легитимен глас.
Тя е изолирана от какъвто и да е интерес -ВЕРСКИ, ТЪРГОВСКИ, РОДНИНСКИ или подобен.
Ако разглеждам Косово като отделен аспект и независещ за България с нищо (какъвто би трябвало да е), то на мен ми е все тая чие ще е - защото аз няма да отида там, нито чакам някои от там мои роднина да дойде, нито чакам бизнес да правя, нито нищо.
Не чакам и България да си вземе Македония, защото виждам, че онези не искат и се самоопределят като други. Не ме интересуват факторите - щом го правят, нека е така. Аз когато съм се родил, съм заварил границите на моята родина такива. Те никога не са били по-малки - проучил съм историята. За по-големи няма да ламтя, но ако намалеят, върху всички нас ще падне исторически грях.
Ако докато съм жив, от страната ни отчупят свети места....трудно ще се побера в кожата си. Затова разбирам чисто състрадателно и съседски позицията на сърбите. Не тя е околно агресивната и дупелизническата....а тя е мъченическата и достойната!
Затова аз нямам никакви претенции към мои събрятя другаде.
Аз много внимателно следя развитието на проблема Косово още от зараждането му. Следя внимателно лъжите, инсинуациите и катализирането му от външни сили. Проучих исторически източници, говорих с много хора, чисто статистически разгледах от криминален аспект явлението - ничии гражданин - шиптър и нелегалното му попълзновение в Европа (особено Италия) въобще от чисто криминален аспект (често благодарение на родни тираджии).
Касапските проявления на тази порода на родната и почва -Косово са ме насълзявали! Гледал съм как колят, и не се спират пред нищо....и пред въглена....как рекетират за пари, как вандалстват. Това е една агресивна примитивна издънка, на която като дадоха власт една точка на Балканите стана въглен - хората избити и изгонени, храмовете им запалени, имотите им разграбени. ТЕ , "косоварите" при това се ползваха от християнската толерантност на съседите си дори в това време, и за тях нямаше....и още няма граница със сърбите....докато сърбин не може да си и помисли сега да влезе в Косово. И това важи не само за сърби....но и за всички т.н. европейци, с изключение на определени (като БНТ напр. за които косоварите питат в специални щабове...и ги пускат, щото са от помагачите, не за друго)
Нищо не може да нахрани развързаните така ръце на агресивната приматщина на тия единици. Косово не е кръпка, нито хапка която ще засити глада им. Днеска е Косово, утре други. Които така лесно е постигнал завоевателски успех, той не спира пред нищо...само пред достоен по сила ритник.
Ако не е наша работа да им го дадем, или не можем да го направим....то никои не ни е отнел насила честта, че да не можем да го заявим в държавната си или лична позиция по въпроса. Нея поне трябва да можем да понесем и защитим дори пред наплъзилите фанариоти, които си въобразяват, че могат да ни държат сметка за нея.
Позицията ми към проблема Косово е позиция на честта, а не на интереса!
Религии и етноси не ме интересуват....интересува ме туморният прецедент които се лансира.
Моята позиция на гражданин на света не съвпада с позицията на родните ми управници, а съвпада с позициите на следните страни, които не признаха Косово:
Китай, Русия, Гърция, Сърбия, Азербайджан, Аржентина, Беларус, Боливия, Босна и Херцеговина, Венецуела, Виетнам, Грузия, Испания, Казахстан, Кипър, Киргизстан, Куба, Лаос, Молдова, Румъния, Русия, Словакия, Таджикистан, Украйна, Шри Ланка.
не искам позицията да ми коментират и редактират лица, които вчера говореха за някакво изконно албанско право върху тая земя (задминали и най-смелите лъжи на политиците ни в това), а днес за наказателна акция срещу Сърбия (коствено признаваики така, че е била лъжа предишната позиция за изконност на шиптърлъка там)
|
|