Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 КЪДЕ БИЛ РАЯТ ЗА ФОТОГРАФИТЕ ИЛИ КОГА щЕ ГИ СТИГНЕМ...
Автор: fotorafi   
Дата:   10-03-08 23:08

Толкова съжалявам ,че съм се родил на юг от Дунава и много на изток. Има страна, където отиваш във фотомагазина. На площ е два пъти колкото партера на ЦУМ. Камери, обективи,стативи,светкавици...Гледаш,разглеждаш,текат ти лигите, пробваш и накрая купуваш. Отиваш си и запазваш касовата бележка.Снимаш си месец,два,три...
Пътуваш си насам-натам и пак си снимаш. И един ден ....Отиваш пак в магазина с касовата бележка и връщаш фотоапарата. Те ти предлагат друг модел или да ти върнат парите... Кога ще ги стигнем....

Отговори на това съобщение
 Re: КЪДЕ БИЛ РАЯТ ЗА ФОТОГРАФИТЕ ИЛИ КОГА щЕ ГИ СТИГНЕМ...
Автор: Amigo   
Дата:   10-03-08 23:10

каква трева пушиш? [smilie8] [smilie8] дай и на нас малко от нея [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie21] [smilie21]

Автор: Снежанка   
Дата:   10-03-08 23:10

[smilie10]

Автор: Cristinel   
Дата:   10-03-08 23:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: vladod   
Дата:   10-03-08 23:14

Аман от авантаджии!!!
Като минеш през тоалетната, защо после не си искаш друго ястие в ресторанта [smilie19]

Автор: elmaduro   
Дата:   10-03-08 23:17

Това в Щатите се прави с абсолютно всичко, което го има на пазара[smilie5].Дори ако си купил нещо за цена 100$ и след 5 дена е намалено на 30$ отиваш с касовата и си взимаш кеш парите, които са ти "надвзели" преди 5 дена отгоре[smilie5]Нашето "пазар" и след 200 години няма да е такъв.Това си е ориента на балканите батко, ако не ти харесва се чупиш и толкова[smilie5]
Е жена си май не можеш да я върнеш и да вземеш някой "по-нов" и запазен модел, нищо че не е купувана[smilie25]

Автор: Amigo   
Дата:   10-03-08 23:18

elmaduro написа:

> Е жена си май не можеш да я върнеш и да вземеш някой "по-нов" и
> запазен модел, нищо че не е купувана[smilie25]
>

абе ако си купил някоя надуваем модел, що да не може [smilie8] [smilie8] [smilie5] [smilie5] пък нали скоро и робот(к)и ни обещават, така че всичко ще е ок [smilie5] [smilie5] [smilie6]

Автор: fotorafi   
Дата:   10-03-08 23:23

Нито съм авантаджия, нито трева пуша. Но мисля като съвременен човек от 21 век. Това съм го видял и изпитвал.Така живеят и такива закони имат, защото са богати духом и матерялно и не са кокощкари. А някои от кенефчиите ...просто не им се сърдя, такъв проиход и манталитет имат и са откърмени с идеите на бащицата Джугашвили...

Дата:   10-03-08 23:28

Искам робот(к)а...само за чисто научни експерименти разбира се[smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   10-03-08 23:36

Рафи, онова общество хората там сами са си го направили. Ако ти се напънеш, ако аз се напъна и 99% от хората се напънем ще го направим и тук. Ако обаче мислим за авантата вервай ми нищо няма да стане.

Автор: e-mil   
Дата:   11-03-08 10:01

Това за "богатите духом", пак ли за Щатите се отнася?
А розовите очила на границата ли ти ги дадоха или оттук си ги носеше? [smile]

Автор: lakigo   
Дата:   11-03-08 10:25

Мдаа, не сме като тях и затова при нас е по-различно. Май всеки е експерт за чуждите и нашта култури. И кой на кого всъщност пречи да е духовно богат? [smilie11]

Автор: overflow   
Дата:   11-03-08 10:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: n1x0n   
Дата:   11-03-08 10:46

Това в Щатите се прави с абсолютно всичко, което го има на пазара[smilie5].Дори ако си купил нещо за цена 100$ и след 5 дена е намалено на 30$ отиваш с касовата и си взимаш кеш парите, които са ти "надвзели" преди 5 дена отгоре[smilie5]Нашето "пазар" и след 200 години няма да е такъв.Това си е ориента на балканите батко, ако не ти харесва се чупиш и толкова

Ти дали се замисляш, тази потребителска злоупотреба колко струва на производители, търговци и в крайна сметка на потребителя?
Защото това си е чиста злоупотреба, но е станало начин на живот за половината американци.

Те затова едни маратонки Nike излизат от Китай на цена 12$ и влизат в магазина в САЩ за 70$. После американеца връща и сменя 3 чифта "за без пари" и щастлив си вика "Как ги преебах тия гадове!".[smilie8]

Дата:   11-03-08 12:33

То това е донякъде така никсън , но нали се сещаш, че пазара и доходите им са такива, че свободно се генерира и поддържа подобен тип пазарна политика там.Аз лично имах случай да споря с клиент който не беше прав, не само по мое, но и по мнение на другите ми колеги, тоя бунак отиде при store manger-a оплака му се лично "ЧЕ СЪМ МУ СПОРИЛ" и ме смъмриха естествено.Мениджъра показа загриженост само пред клиента защото такава е политиката на всички търговци, те искат да си задържат тези така наречени от мен генератори на доходи.След това ми каза да не ти пука смъмрих те само за пред него, защото е клиент и си плаща(ето това е пък пример за прословутото им лицемерие)Трябва да знаеш, че на простите американци им се набива в главите от малки че имат права и трябва да си ги отстояват.Но смисъла на това е не да се чустват те свободни, а да бъдат потребители и консуматори, защото само така икономиката им може да функционира адекватно.Всеки си знае мястото,работи си работата,купува като потребител, всички са доволни и кръга се затваря.Мисля, че разбра за какво иде реч.[beer]

Автор: Reptile   
Дата:   11-03-08 12:35

Мечтиии мечиии...[smilie8] Поне киселото мляко ни е без пари [beer]

Автор: n1x0n   
Дата:   11-03-08 12:42

Икономически погледнато, тази система с връщането не е полезна нито за икономиката, нито за потребителя.

Просто е проява на фалшива "загриженост" към потребителските права. Търговеца винаги печели от потребителя колкото си е наумил. Никакви return policies не могат да променят този факт.

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   11-03-08 12:52

и фантазиите вече са ни болни явно [smilie5]
[smilie23] [smilie23] [smilie23]

Автор: vladomatev   
Дата:   11-03-08 12:56

За да имаме такъв пазар трябва да се научим да пазаруваме първо, ние не знаем стойността на продуктите ...ако спрем да харчим по една залплата за маратонки примерно може и да мислим за друго ...

Автор: CanoniO   
Дата:   11-03-08 13:11

Има хора, които си купуват 10 сд-та с музика, записват си ги, и после ги връщат.
То е същото, като да дърпаш от интернет[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-03-08 15:05

elmaduro:
"Но смисъла на това е не да се чустват те свободни, а да бъдат потребители и консуматори, защото само така икономиката им може да функционира адекватно.Всеки си знае мястото,работи си работата,купува като потребител, всички са доволни и кръга се затваря."

Така, както гледам положението в Щатите, хич не ми прилича на затворен кръг. И не ми приличат на доволни. Масова разпродажба на жилища, голям брой дела на банки срещу длъжници, планове за обща валута между Канада, Щатите и Мексико... Откъде идва това? Само от финансовата политика на правителството ли? И пазарът да няма принос в бъркотията? Не може вечно да харчиш повече отколкото получаваш, точно защото кръгът невинаги се затваря.

И откога щатската икономика функционира адекватно? Последните 50 години масово влизат японски капитали. Хиляди затворени заводи, изнесено производство къде ли не... Само Китай държи близо 900 милиарда долара в ценни книжа и 1300 милиарда във валутни резерви. Това е около 20% от щатския БВП.
Може би трудно се схваща, затова ще повторя. Блага на стойност една пета от щатското богатство се намират във враждебно настроена страна. Това не е адекватна икономика.

Не мисля, че от позицията на продавач в магазин се разбира за какво иде реч.

Автор: _OmegaTransFer_   
Дата:   11-03-08 15:46

Така се разхождах из Б&Х в NYC и си излязох със сапунеркааа;) КеВ. Нищо, че момчетата със странни прически искаха да ми продадат и гаранция, която важи и извън слънчевата система + 16 комплекта резервни батерии [smilie5]

Автор: Todd   
Дата:   11-03-08 15:51

Автор: e-mil
Дата: 11-03-08 15:05

elmaduro:
"Но смисъла на това е не да се чустват те свободни, а да бъдат потребители и консуматори, защото само така икономиката им може да функционира адекватно.Всеки си знае мястото,работи си работата,купува като потребител, всички са доволни и кръга се затваря."

Така, както гледам положението в Щатите, хич не ми прилича на затворен кръг. И не ми приличат на доволни. Масова разпродажба на жилища, голям брой дела на банки срещу длъжници, планове за обща валута между Канада, Щатите и Мексико... Откъде идва това? Само от финансовата политика на правителството ли? И пазарът да няма принос в бъркотията? Не може вечно да харчиш повече отколкото получаваш, точно защото кръгът невинаги се затваря.

И откога щатската икономика функционира адекватно? Последните 50 години масово влизат японски капитали. Хиляди затворени заводи, изнесено производство къде ли не... Само Китай държи близо 900 милиарда долара в ценни книжа и 1300 милиарда във валутни резерви. Това е около 20% от щатския БВП.
Може би трудно се схваща, затова ще повторя. Блага на стойност една пета от щатското богатство се намират във враждебно настроена страна. Това не е адекватна икономика.

Не мисля, че от позицията на продавач в магазин се разбира за какво иде реч.

Майкооо , добре че не отидох в тоя щурав край на света .....те тия са изгорели бре !!!!
Ша ода в Индия ......поне мангали бол па някой ден може и ляп да си купя....

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   11-03-08 16:21

Спокойно, не са тръгнали да мрат. [smile]
Просто ВиК-то в Рая е намалило подаването на мед и мляко по чешмите.

Автор: GioX   
Дата:   11-03-08 21:33

Сменете дилЪра

Публикацията е редактирана (11-03-08 21:33)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.