Автор: Todd
Дата: 11-03-08 15:51
Автор: e-mil
Дата: 11-03-08 15:05
elmaduro:
"Но смисъла на това е не да се чустват те свободни, а да бъдат потребители и консуматори, защото само така икономиката им може да функционира адекватно.Всеки си знае мястото,работи си работата,купува като потребител, всички са доволни и кръга се затваря."
Така, както гледам положението в Щатите, хич не ми прилича на затворен кръг. И не ми приличат на доволни. Масова разпродажба на жилища, голям брой дела на банки срещу длъжници, планове за обща валута между Канада, Щатите и Мексико... Откъде идва това? Само от финансовата политика на правителството ли? И пазарът да няма принос в бъркотията? Не може вечно да харчиш повече отколкото получаваш, точно защото кръгът невинаги се затваря.
И откога щатската икономика функционира адекватно? Последните 50 години масово влизат японски капитали. Хиляди затворени заводи, изнесено производство къде ли не... Само Китай държи близо 900 милиарда долара в ценни книжа и 1300 милиарда във валутни резерви. Това е около 20% от щатския БВП.
Може би трудно се схваща, затова ще повторя. Блага на стойност една пета от щатското богатство се намират във враждебно настроена страна. Това не е адекватна икономика.
Не мисля, че от позицията на продавач в магазин се разбира за какво иде реч.
Майкооо , добре че не отидох в тоя щурав край на света .....те тия са изгорели бре !!!!
Ша ода в Индия ......поне мангали бол па някой ден може и ляп да си купя....
![[smilie18]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley18.gif)
|
|