Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Снимка на полицай, когато е по служба ?
Автор: skaishev   
Дата:   06-03-08 10:37

Здравейте,
Мисля че съм срещал подобна тема тук, но за съжаление не успях да я намеря.
Случката е следната - тази сутрин паркирах неправилно, за което ми написаха акт. Понеже в акта написах обяснение, че полицаите седяха на няколко метра от мен и не ми направиха забележка, а изчакаха да паркирам и след това направо ми писаха акт, аз извадих фотоапарата и започнах да снимам ситуацията - моята кола и на 6-7 метра патрулката и полицаите. Като се започна едно викане, едни разправии - нямал съм право да ги снимам, когато са на служба и подобни. Аз им обясних че си снимам собствената кола, а патрулката е случайно в кадър.
Как стоят правово нещата - имам ли право да ги снимам или не ?

Отговори на това съобщение
 Re: Снимка на полицай, когато е по служба ?
Автор: nsirakov   
Дата:   06-03-08 10:45

нямаш

а и е нагло да чакаш да ти направят забележка че си нарушила правилата на движение.. предполага се, че знаеш кога и къде можеш и не можеш да паркираш....

Публикацията е редактирана (06-03-08 10:47)

Автор: matataupa   
Дата:   06-03-08 10:57

Ноооо, колата си можеш да снимаш когато и където си поискаш, стига да няма специална забрана за снимане [smilie24] [smilie7]

Автор: Mobby_Dick   
Дата:   06-03-08 11:12

казаха ти вече [smilie7]

Автор: Brummaker   
Дата:   06-03-08 11:12

не съм юрист

но както мен ме снимат камерите, когато отивам на работа и въобще си снимат, логично би било и аз да си извадя апарата на улицата и да, когато няма специални забрани, да си снимам на воля колкото и където си искам [smile]

конкретно в този случай, определено мисля че катаджиите се дънят ....

Автор: HP   
Дата:   06-03-08 11:17

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-03-08 11:24

за 1 и 2 си абсолютно прав [smilie24]
за 3 е смешно - всеки си знае правата, или би следвало и не виждам никаква логика полицая /особено в нашата мила родина !/, като започне да говори каквото си иска и аз да падна на земята и да си прибера апарата ...

и понеже човекът просто си е написал възражението в акта - за което има право и е снимал ситуацията, не виждам никакви проблеми [smile]

или греша ? [smile]

Автор: HP   
Дата:   06-03-08 11:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: matataupa   
Дата:   06-03-08 11:32

не разбрах какво стана. Акта- акт. Възраженнието- Възражение. Но накрая могат и да ти забранят да си снимаш колата? дали изпуснах нещо или са им пораснали пправомощията на служителите на Вътрешно?[smilie8]

Автор: lucky_lychano   
Дата:   06-03-08 14:36

Наскоро имаше подобна тема,където беше изкаран закона точно по този въпрос.Имаш право да снимаш всеки полицай,министър,депутат,обществена личност....т.н.Това са хора,които трябва да са за пример на осталите и всяка тяхна неправомерна постъпка,може и трябва да бъде наказвана,и ако не е с снимане как може да бъде доказана.Така че господа полицаите работят за обществото и имаш право да си ги снимаш когато поискаш,стига да не им пречиш на служебните задължения и в случая са се направили на интересни.
Иначе за наглоста ти да паркираш на забранено място пред погледа на патрулка,няма да коментирам,то е ясно че не си прав.

Публикацията е редактирана (06-03-08 14:37)

Автор: CTEHATA   
Дата:   07-03-08 00:14

За пряко неизпълнение на устни разпореждания на полицай се носи отговорност. [smilie23][smilie23] [smilie23] Не знам как е в другите държави, предполагам е подобно.
Иначе тъпо възражение си написал, с нищо няма да ти помогне, така или иначе си в издънка.

Автор: asahi   
Дата:   07-03-08 00:23

Можеш да го снимаш винаги, когато е на служба, с изключение на случаите, когато извършва следствени действия. Последните сами по себе си са тайна.

Разпореждането да не го снимаш е незаконосъобразно. Можеш да му предложиш да ти състави акт че го снимаш.

Автор: Стоев   
Дата:   07-03-08 00:24

Кажи че си от БТВ репортерите..[smilie21]

Автор: cade   
Дата:   07-03-08 00:32

HP написа:

> 3 може и да е смешно , но е така.
> Като ти казват, че не трябва, значи не трябва.

а като ти кажат "дай 20лв." трябва ли или не трябва?! [ezik]

и не ми обяснявай че са басни и не се случвало [smilie23]

Дата:   07-03-08 00:35

Интересно как биха реагирали, ако след като ти напишат акта отидеш и им намушиш предна лява гума с джобно ножче[smilie7]

Автор: esc   
Дата:   07-03-08 01:19

бе в германия и белгия ми се е случвало полицаи да ме предупреждават, че с действията си извършвам нарушение. и не ме глобяват, защото разбират, че не познавам тяхното законодателство. съвсем вежливо и приветливо.[smilie24]

Дата:   07-03-08 01:25

Те нашите не си познават и българското законодателство, след като "пешаците" не носят отразяващи жилетки, когато излизат/"работят" на пътното платно, а искат шофьорите да ги имат/носят, ако правят същото..[smilie7]

Дата:   07-03-08 10:36

ха хаха а какво ще кажете за това вчера :

пиян полицай, не на служба се задява със сестрата на една жена /двете са заедно/ и и опира пистолет в главата, клатушкайки се като и заква : чакай бе, кой те е пуснал да си ходиш [smilie18] [smilie18]

та, какво би станало казвате, в една европейска държава след това ...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.