Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Клубен живот
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Банки манки
Автор: exile   
Дата:   04-03-08 17:08

Начи искам следното.
Внасям пари когато си искам и тегля когато си искам. Ко може и с дебитна карта. Сумите - нищо особено и няма да се задържат много, лихвите се обезмислят почти. Важното за мен е да е сигурно и с такси-макси за преводи и тегления и внасяния да се занимавам минимално.

Нищо не разбирам, да си кажа [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Банки манки
Автор: nik1   
Дата:   04-03-08 17:13

Дай парата тука и няма да имаш ядове и с харченето
[beer] [beer] [beer]

Довечера ще питам знаещите...

Автор: 6traka4a   
Дата:   04-03-08 17:14

Ми -- разплащателна сметка -- във всяка банка --какъв е проблемът?

Автор: CTEHATA   
Дата:   04-03-08 17:19

Поради технолЪгиите на БОРИКА има сериозен проблем в държането на пари в сметката, към която е картата. Блокирани суми, забавяния и т.н.

Бих ти препоръчал две сметки - картова и разплащателна. Комбинирано със Интернет банкиране с ТИН, а не със сертификат е максимално гъвкаво.

Дата:   04-03-08 21:14

Ми има проблем.
Поблемът е, че хората не са доволни от обслужването в някои банки.
Интернет банкирането също изглежда е проблемно някой път.

Днес прегледах 2-3 теми от форуми за финанси, ама малко неща от там вдявам, в смисъл че половината термини са ми тъмна индия и се говорят някви хипер абстрактни неща...

Не искам да изкарам курс по икономика, за да си държа парите в някоя банка, искам да знам къде да си направя прасе-касичка[smilie21]

И, моля, нека някой с опит да сподели впечатления от обслужване и т.н.
Не няква лелка да ме гледа се едно съм и изпил кафето сутринта, шот в такава банка втори път няма да стъпя така или иначе.

Та тва са ми въпросите в общи линии.

Искам като взема няква сума на ръка да я сложа в банка и като се натрупа няква съответно по-голяма сума след като съм сложил 4-5 по-малки да я изтегля и да си купя нещо с минимум разправии[smilie5]
В коя банка и на ква схема, план или каквото се води?

Мерси [smile]

И умишлено не поствам във форуми за финанси, щото тва е еквивалента на това тук да питам какъв апарат да си взема, за да снимам пойни птички. [smilie21]

Автор: gogo   
Дата:   04-03-08 21:47

"Дебитна карта" се казва това дето го искаш... в коя да е банка може да го направиш (гледай най - близката до вас). В началото е малко патърдия докато ти дадат самата карта ама после е рахат.. [smile]

Другия филм е "кредитна карта" ама там нещата стоят по малко по друг начин... [smilie5]

УСПЕХ !!! [smilie5]

Автор: endlessdark   
Дата:   04-03-08 21:56

Миииии..неразбирам веееее-:)у мен пари не се задържат много[smilie8] [smilie8] [smilie8]

Автор: tutttifrutti   
Дата:   04-03-08 22:12

в Уникредит-Булбанк на Иван Вазов работят само каки [smilie5] Няма лелки.можеш да разгледаш в сайта им за видовете сметки. там обясненията не са сложни.

Дата:   04-03-08 22:12

ми май на гого съвета ше следвам.
Отивам в райфайзен-а, че предлагат виза без минимална сума за теглене и бутам. Че и сравнително близо.

ендлес, то проблема е, че и в мене, и за тва ся взимам мерки по въпроса [smilie21]

Дата:   05-03-08 00:38

exile: имам много лоши впечатления от общите условия на Райфайзен за карти. Чети особено внимателно точките 20,21 (за инвестициите).
Добра банка беше и Първа Инвестиционна, но напоследък толкова ме разочароваха, че ги зарязвам.
Не си уточнил какви са сумите. Дебитната карта не е добър вариант за суми над 1500 лв, освен ако Борика са променили нещо.
Ако ще теглиш и по-големи суми помисли за Прокредит Банк. Там, за разлика от ПИБ и Райфайзен всичко става на едно гише, вместо на две.

Автор: solo5   
Дата:   05-03-08 00:43

Автор: tutttifrutti
Дата: 04-03-08 22:12

в Уникредит-Булбанк на Иван Вазов работят само каки [smilie5] Няма лелки.можеш да разгледаш в сайта им за видовете сметки. там обясненията не са сложни.

дай линк към каките, да си изберем по една-две [smilie18]

Автор: djogata   
Дата:   05-03-08 00:47

Аз се отказах от опитите си да вникна в българската банкова система преди около 5 години.
Имах някакви пари на една сметка, теглех част от тях с дебитна карта, и реших да изтегля остатъка направо от гишето.
Отивам там, и искам да изтегля пари. Лелката седи, чука с маникюра по компютъра, и след 5 минути чудене ми казва "Ми ти нямаш пари на банковата сметка, парите са ти на картата, ходи си ги тегли с картата" [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

За.би [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Сега живея в Дания, не казвам, че нещата са перфектни, ама ако внеса пари в банката (на банковата сметка) мога след 2 минути да ида отвънка и да изтегля парите от банкомата [smilie18] [smilie18]

[beer] [beer] [beer]

Дата:   05-03-08 00:51

Я да се самоцитирам:
>Поради технолЪгиите на БОРИКА има сериозен проблем в държането на пари в сметката, към която е картата. Блокирани суми, забавяния и т.н.

Проблемите са доста големи, но за щастие по-шибаните засягат доста малко хора.

Автор: solo5   
Дата:   05-03-08 01:05

Автор: djogata
Дата: 05-03-08 00:47

Сега живея в Дания, не казвам, че нещата са перфектни, ама ако внеса пари в банката (на банковата сметка) мога след 2 минути да ида отвънка и да изтегля парите от банкомата

и тук е така
преди месец вкарах едни пари в дебитната ми карта
на излизане проверих на банкомата пред клона на банката и бяха вътре [smilie5]

но мога да тегля по 400лв на ден от банкомат
или 3000лв от гише в банката май

Автор: cade   
Дата:   05-03-08 01:16

ccbank.bg [smilie24]

Автор: bdin20a   
Дата:   05-03-08 06:11

Автор: cade
Дата: 05-03-08 01:16

ccbank.bg [smilie24]
==================================================
Да.Централна Кооперативна Банка и застрахователно дружество Армеец!!!При теглене с карта на ЦКБ, таксата е 0.20ст,независимо на коя банка е банкомота!Там,там-са[smilie24] мо там..........[smilie24] [smilie24] [smilie24] [smilie24] [beer] [beer] [beer] [beer] [beer]

Автор: nik1   
Дата:   05-03-08 08:27

exile, питах.Отговорите са същите като тук. Не разбрах къде е най-малко зле.

Автор: dephil   
Дата:   05-03-08 10:28

www.moitepari.com

СИЛНО съветвам да разгледате всички раздели, както и полезните съвети - в съвременния свят елементарната финансова култура е също толкова важна, колкото и личната хигиена.

Също така - не бъркайте служителките на гише, с които ще се сблъсквате в 99,999% от случаите, с тези, които на практика се грижат за картите ви в съответния картов център - със същия успех можете да си избирате фотоапарат, спрямо впечатлението си от продавачките в Технополис.

Иначе, ако става дума само за карти - ползвам и на български и на чужди банки.

От българските препоръчвам следните - Булбанк, ОББ и ПИБ.
Това са банките с най-големи (и най-отдавнашни) традиции в този вид бизнес, имат отработени практики за почти всички ситуации, вкл. - измами, загуби и пр.

Не ви го пожелавам, но - на човек му се случва да си загуби портфейл (аз съм го правил това приключение в чужбина) - и тогава се разбира каква е разликата между един Дайнърс (ако и ПИБ да ги поразвалиха напоследък) и една шарена евтинийка (тип ЦКБ или ПроКредит банк).
Денонощен картен център с възможности за реакция е скъпо удоволствие, просто мислете какво обслужване и каква степен на спокойствие искате.

За дебитни карти, карти в лева и предимно използване на територията на БГ - Булбанк и ПИБ.

За кредитни карти, карти във валута и такива, които ще се използват и по време на пътувания - Булбанк и ОББ.

За пазарувания в Интернет - ОББ (по-добре за чужбина) и ПИБ (по-добре за БГ), Булбанк е на 3то място, но е еднакво добра и в двете.

Ако смятате да си ползвате картата предимно за теглене на пари от банкомат - Райфайзен също не са лоши (както и всички останали банки, впрочем).

Автор: asenr   
Дата:   05-03-08 12:26

ПИБ - нямат вече нищо общо с Борика, с дебитна карта можеш да теглиш пари и от чужбина, можеш да правиш преводи онлайн и от картовата сметка, нямаш блокирани пари по картата, трябва ти само един електронен подпис за 20 лв на година. Теглене от банкомат на ПИБ е безплатно, от други банки - 0,30 лв, плащане на ПОС терминал - 0.15 лв, вътрешнобанков превод - 0.30 лв, междубанков - 0.80 лв. [smilie24]

Дата:   05-03-08 14:39

Мерси на всички [smilie24]
Над 1500 лв. и да се съберат по сметката, едва ли ще стоят дълго вътре [smilie5]

Начи скоро ще лъсна с карта. Сигурно от ПИБ[smilie21]

А още един въпрос - маестро или виза в такъв случай?

Автор: asenr   
Дата:   05-03-08 15:06

Моята е маестро, защото като я вадих преди 9-10 години нямах избор. Не знам какви са разликите. Но не съм имал проблеми с нея в Испания, Македония, Англия, Грузия, Гърция, другата седмица ще я пробвам и в Босна [smilie5]

Автор: dephil   
Дата:   05-03-08 15:33

Маестро.

Дата:   05-03-08 23:13

exile: ако няма да пазаруваш онлайн от чужбина - твърдо маестро, иначе е друга бира.

Автор: Стоев   
Дата:   05-03-08 23:23

странно, никой не препоръча "бурканбанк" като най-добро място[smilie10]

(отива да си премести сандъка в другата леха)

Автор: trace74   
Дата:   06-03-08 22:20

В ЦКБ също така мисля, че няма месечна такса.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.