Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 ех, този КАТ
Автор: simeon_simeonov   
Дата:   04-03-08 09:32

http://vbox7.com/play:7af12dc1

Отговори на това съобщение
 Re: ех, този КАТ
Автор: studionula   
Дата:   04-03-08 09:43

[smilie5]

Автор: tofo   
Дата:   04-03-08 09:43

Изпращеха тия[smilie23]

Автор: Todd   
Дата:   04-03-08 10:09

Щом има кой да дава винаги ще има и кой да взема !!!!

Кога им дам тогава ще вземат нещастниците ...на Върба в сряда .

Автор: Brummaker   
Дата:   04-03-08 10:16

хайде сега, нали сме в Европа, като една нормална европейска държава - да се издирят тези сладури, да се уволнят дисциплинарно и да не си намерят работа посмъртно никъде !

а не вътрешния да дърдори постоянно глупости ...

когато това, по-горното, стане, тогава ще повярвам че има тук държава .

Автор: abyser   
Дата:   04-03-08 10:28

Вчера ме спряха. На удобно място, за пресичане на двойна непрекъсната линия. Наврели са се като мишоци в една тясна уличка до парка "Заимов" и очакват премии за празничния следобед. Изкара ме от колата - уж да ми покаже откъде е трябвало да мина (махна описателно с ръка), а всъщност да сме насаме.
Много тежко нарушение, как може да си разваляме празника...
Какво да правим? Стана ми ясно - викам му глоба с фиш и да си стискаме ръцете.
На става, вика, това си е за акт... Какво да правим? Пиши нещо друго, дето става за глоба с фиш. Пак не ставало. По правилник моето нарушение било за акт, 4 точки и глоба до 150 лв. Какво да правим? Ми не знам тогава, викам, оправяйте се.
Пуснаха ме, но в очите им се четеше разочарование, че условията не са удобни за празнична премия.

Има няколко неща, дето много ме дразнят в поведението на всички катаджии, щото цялата система е измислена да има заобикалки и мегдан за даване на кинти на ръка и да ни правят на маймуни.
1. Какво работите? - кво ги интересува???
2. Имате ли актове до момента? - имам си, мои са си
3. (част от 2) вдигат талона към светлината да видят дали има следи от телбода, с който прищипват талона към акта в КАТ

3-тото най-много ме дразни. Случайно ли в КАТ ползват телбод или просто ни третират като аборигени?

Не ми стана ясно защо докато си говорим ми записваше данните (име, номер на колата...) в един халваджийски тефтер - тип календар. По 2-ма - 3-ма на страничка. Време да минава и приказка да става.

Автор: gdulev   
Дата:   04-03-08 10:43

[smilie23]

Автор: Vinsent   
Дата:   04-03-08 10:47

Brummaker написа:

>
> когато това, по-горното, стане, тогава ще повярвам че има тук
> държава .
>

Нищо не им пречи да ни замажат очите![smilie23]

Автор: Brummaker   
Дата:   04-03-08 10:50

имах предвид, когато стане нормална практика, а не с един - два случая и после онзи, вътрешния да тръби колко бил уволнил [smilie23]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   04-03-08 10:51

Като те питат какво работиш им отговаряш - Ебач на любопитни

[smilie7]

Автор: Dani_Koev_BG   
Дата:   04-03-08 11:27

Голяма част от нарушенията могат да се "санкционират" с устно предупреждение. Аз винаги се държа с катаджиите много любезно и с нужното уважение и винаги съвсем дискретно ги питам дали не мога да мина с предупреждение. И си мисля, че всички все пак сме хора и е нормално един катаджия да е склонен на подобен компромис, ако се увери, че нарушителят си признава грешката и се разкайва за нея. Уви само веднъж са ми прощавали. ... Ами давам им. Последно преди два дни. Писна ми на всеки 20 дни да ходя до КАТ да презаверявам акт в продължение на седем месеца и накрая да се връщам до Русе за да си получа талона. Не искам повторно този лукс. И да уточня, става въпрос за нарушения, които по никакъв начин не са застрашили живота, здравето и имуществото на мен и околните. ... Мисълта ми беше, че докато те се отнасят по този надменен начин с нарушителите и се крият умишлено в храстите, ще им давам рушвети. Не ми остават друг (разумен) избор.

Публикацията е редактирана (04-03-08 11:29)

Автор: boreto   
Дата:   04-03-08 11:45

Еми като нямаш търпение и имаш излишни пари, плащаш. Аз пък съвсем кротко, смирено и възпитано изчаквам (както abyser) да се изиграе целия театър и си заминавам с предупреждение.
[smilie5]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   04-03-08 11:54

Незнам за вас аз проблеми с нарушенията нямам

[smilie21]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   04-03-08 12:05

Brummaker написа:

> хайде сега, нали сме в Европа, като една нормална европейска
> държава - да се издирят тези сладури, да се уволнят
> дисциплинарно и да не си намерят работа посмъртно никъде !
>
> а не вътрешния да дърдори постоянно глупости ...
>
> когато това, по-горното, стане, тогава ще повярвам че има тук
> държава .
>

Бруме, прав си, и Винсент е прав, че могат да ни замажат очите. Обаче... Докато има даващи, ще има и вземащи. А и трябва да се научим, че когато си нарушил правилата, трябва да си понесеш и наказанието. А не минал с преевишена скорост и да искаш да не ти съставят акт. Та не знам... Да не е и държавата като народа...

Автор: ALBIREO   
Дата:   04-03-08 12:06

Тия дето давате "бакшиши" [smilie23]
Вие сте също толкова виновни, колкото и ченгетата, които си ги просят.

Като си направил нарушение, ще си платиш шибаната глоба и няма да се правиш на интересен!

Тоя правилник за движение, трябва да се спазва. От всички. Каруци, скъпи коли, евтини трошки... всички. Като не те кефи - не караш бе [smilie9]

Автор: Todd   
Дата:   04-03-08 12:06

Та не знам... Да не е и държавата като народа...

Е как ???? Държавата е такава какъвто е народа в нея !!! Друг начин няма ....

[smilie7]

Автор: asahi   
Дата:   04-03-08 12:59

Не бутам. Губя им времето до последно. Писва им, предупреждават ме и ме пускат. Всъщност рядко правя нарушения.

Автор: boreto   
Дата:   04-03-08 13:08

Именно!

asahi

[smilie24]
[beer]

Автор: NeDDRaG   
Дата:   04-03-08 13:49

Асахи! [smilie24]

Автор: CanoniO   
Дата:   04-03-08 14:01

Единствения шанс да не правиш нарушения, е да не караш. При моите 25 хил километра на година шансът да ме докопат е много по-голям от този, на някой дето си вади колата в неделя, за да я измие.

И това да се оставиш да ти пишат акт е тъпо. Взимат ти пари и точки (точките съшо са пари).Да не говорим за разправиите в КАТ.

Също, организацията на движението е така направена, че да има предпоставки за изнудване. Караш си извън града с 60 да речем. Следва някакъв странен завой, веднага след него знак 30. Казваш си - ооо, тука има нещо. Да, ама няма нищо. Навремето може и да е имало, ама са забравили да си приберат знака. Другият път минаваш от там, не намаляш и - о, чудо, спират те за 30 километра превишена скорост. Те не се крият. Те са честни и съвестни. Просто много държат да се спазват правилата[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   04-03-08 14:08

Аааа, и още нещо:

Ако тръгнеш от Варна за София, и спазваш всичко по пътя, за има-няма 12 часа си там[smilie24] Проверено е от жена-шофьор[smilie24]

Автор: ALBIREO   
Дата:   04-03-08 14:08

Канонио - ми тогава няма какво да се сърдите, че системата е корумпирана, щото вие сами избирате да я финансирате.
Що не се обедините и не си отстоявате правата? Ако нещо не е наред по пътя - сигнализирайте. Ако не ви забелязват - информирайте медиите, отидете пред парламента и си защитете правата...
Как си мислите, че ще се оправят нещата? С надцакване? [smilie23]

Българинът винаги търси начин да мине метър, да заобиколи някое правило... И винаги се оплаква, че нещо не му е наред, заради някой друг, но не и заради собствените му грешки...

Дата:   04-03-08 14:11

Не знам аз ли съм куцуз или останалите имат късмет, но за последните шест месеца съм изминал 13 000км и са ме сприрали 10 или 11 пъти, от които три пъти ми писаха акт, веднъж ме пуснаха, три пъти подкупих и останалите бяха рутинни проверки. Как така Вас никога не Ви спират не знам. Явно толкова карате.

Всъщност като се замислих два пъти ме пускаха. Вторият път си бях забравил портмонето с все документи вътре и след 20 минути дебати склониха.

Дата:   04-03-08 14:14

ALBIREO,
структурата на пътната мрежа и маркировка е морално остаряла и неадекватно проектирана. Караш ли редовно - рано или късно си изгорял. После и да обжалваш, все тая. Много трудно е да докажеш, че пътищата са виновни за нарушенията ти.

На магистралите се кара много бързо, няма много контрол, но жертвите там са безобразно нисък процент.

Неправилното паркиране е 99% от всички градски нарушения. В крайна сметка какво - като няма къде да паркирам законно, да не ходя с кола ли?[smilie10]

Дата:   04-03-08 14:19

Наскоро слушах по Хоризонт, че грешно поставените знаци в Софийска област са над 4000. Интересно, преброили са ги, а сега? А за паркирането, CanoniO [smilie24]

И не мога да проумея, има толкова много места където може да се направи синя зона, но вместо това са нашаткали знаци "забранено паркирането и престоя". Явно приходите от паяците повече им се нравят на Паркинги и гаражи ЕАД. Хеле пък сега говорят и че ще вдигат таксите почти три пъти.

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.