Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Клубен живот
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна
 $ тръгна към небитието ...
Автор: pmartinov   
Дата:   27-02-08 09:40

Мдаам

Отговори на това съобщение
 Re: $ тръгна към небитието ...
Автор: tanass   
Дата:   27-02-08 09:48

Така е Мартинов...нооо това за съжаление е зле за европейската икономика ! НО е добре за тези които купуват фото техника от УСА ...скоро и 1:1 долар лев [smilie24] [shtrak]

Публикацията е редактирана (27-02-08 10:41)

Дата:   27-02-08 09:54

USA пропадайки ще увлече и EU надолу ...

Това вече е ясно [smilie24]

Автор: navy   
Дата:   27-02-08 09:55

и не е никак добре за хамериканците [smilie7]

Автор: IvoZafirov   
Дата:   27-02-08 09:57

Добре де не мога да разбера как така като беше скъп долара пак ни беше лошо, а сега като е евтин пак ни е зле???

Кога да го.... ни е добре в крайна сметка?

[smilie8]

Автор: equinox   
Дата:   27-02-08 09:58

Долара поевтинява ама от това Европа няма голяма полза. Еврото е много скъпо и спъва износа.

Кофти само за студентите, които ще ходят на бригада тая година.

Автор: Todd   
Дата:   27-02-08 10:02

Ебал съм ги - аз с долари не бачкам .Сичко е в рубли !!! [smilie19]

Автор: asahi   
Дата:   27-02-08 10:10

Дребните риби винаги го гризват червея.

Автор: RAFA   
Дата:   27-02-08 10:12

...няма случайни работи така си мисля аз [smilie5] сега го чакаме 1.52 е/$ [cool]

Автор: alsash   
Дата:   27-02-08 10:13

$ винаги е $

Дата:   27-02-08 10:24

Доларът се срина до 1.50 за евро

Автор: tofo   
Дата:   27-02-08 10:36

Ами, като покритието на собствената ти валута е чуждия петрол...[smilie8]

Автор: Императорът.   
Дата:   27-02-08 10:44

http://www.investor.bg/?id=60745

Зафе - когато САЩ кихне, Европа хваща грип, а БФБ се по.ира. От ноември до януари загубих доста пари заради американските чекиджии и то незаслужено.

Доларът се е обезценил страшно много спрямо златото, много повече отколкото спрямо еврото и това няма да спре скоро - скоро ще станат бананова република. Европа е най-добре да се оттърве от тяхното влияние, което е най-вече психологическо. И не е вярно, че петролът е поскъпнал - ситуацията е като със златцето - всъщност доларът се е обезценил.

Дата:   27-02-08 10:44

Доларът - с ново рекордно дъно спрямо еврото

Дата:   27-02-08 10:52

Жал ми е само за една наша форумска колежка и добра моя приятелка, която иска да избяга в тая летяща надолу в пропастта държава... това което сега става и го прогнозирах преди година и повече, когато един лаик не би видял нищо обезпокоително в САЩ - сега думите ми се потвърждават, ама тя все още сляпо вярва в "Американската мечта".

Автор: explorer   
Дата:   27-02-08 10:52

Криза ще има, и то глобална. С поевтиняването на долара американците се подготвят да смекчат удара по тяхната икономика и да подпомогнат изплащането на ипотечните кредити. Ние в България да му мислим, защото тук ще ни удари най-зле. Не вярвам някой да не е забелязал инфлацията в последните месеци - дори официално признават за нея, макар и да манипулират данните. Даже май някакъв директор на статистическия институт наскоро подаде оставка (вероятно несъгласен с лъжите, които го карат да оповестява).

Дата:   27-02-08 10:53

Българската статистика е стъкмистика ...

Дата:   27-02-08 10:58

Това, наблюдаваното в последно време не е инфлация, а стагнация. Щото нещо, доходите са си все там...[smilie2]

Дата:   27-02-08 11:12

Експлоъров право дума - да не стане както е рекъл Волтер навремето...

"Книжното сухо един ден ще достигне реалната си тойност - 0 !!!"

Дата:   27-02-08 11:19

"Книжното сухо един ден ще достигне реалната си тойност - 0 !!!"

Това може да стане само ако политиците имат твърде много власт и печатат пари без покритие, за да правят разходи. Така се получава инфлация. То и едно време са слагали олово в среброто. Същите методи, само техниката е различна.

Впрочем тая криза за сега обхваща само имотите и банките свързани със раздадени заеми. Спукаха се няколко балона. Просто няма как. Може пък да има оздравителен ефект в крайна сметка. [smilie21]

Дата:   27-02-08 11:24

Ми те политиците това и правят, кожичката им - според теб сухото има ли покритие? Как така външният дълг на Щатите като стойност превъзхожда ДВА ПЪТИ стойността на ВСИЧКОТО златце, съществуващо в светът?

Кризата обхваща всичко - потребителски стоки, имоти, петролец - ама то не петролът и златцето поскъпват, ами сухото се обезценява катастрофално.

Автор: vga   
Дата:   27-02-08 11:25

боли ме, аз ще избягам на някой сейшелски остров и ще работя за коктейли и храна а като ми омръзне ще стана професионален рибохващач в Австралия,а и като това ми омръзне винаги ще се намери място за мен в градчето на Антарктида, да видя и там свят. ниския долар е сигурен начин да се стимулира икономиката, всеки ходи да пазарува оттам. проблема на САЩ ще дойде от другаде и това другаде се нарича Китай, за тези които не са били в САЩ ще поясня че там всичко е китайско. даже дъвките им са китайски. но се питате как се плаща това? държавни ценни книжа. в момента Китай практически държи САЩ за гушата със количеството което притежава и само ги чака да сгафят някъде и света ше стане едно дота интересно местенце :? но много ме кефеше да чета американски списания и вестници-всеки ден по една цяла страница тип Доньо Донев с ташаци по повод китайските стоки :) а няма да забравя как един възрастен господин ми се обясняваше как бил на екскурзия до Италия, да види откъде идва рода му, и бил страшно изненадан че с долар не можеш да си купиш кафе! за 5 евро му взимали 7 долара и той не можел да си го обясни. аз го попитах дали знае че валутите си имат стойност и тя не е еднаква навсякъде но той за курс на долара и еврото дори не беше чувал камо ли помислял и беше потресен. каза че в европа няма да стъпи повече освен ако долара не стане по-скъп от еврото и аз му казах по-добре да ми даде тия 20 евро за бакшиш защото иначе няма да ги ползва тоя живот [smilie18]

Дата:   27-02-08 11:51

Освен Китай и Япония доколкото знам стискат много ДЦК. И ни на тия, ни на ония им е кеф да пада долара, щото нямат хич файда да им връщат дълга с хартийки за тапети...Ама пък ако почакат още малко - яко закъсаше...[smilie2]

Дата:   27-02-08 12:11

Императоре интересни въпроси задаваш, с които не съм много на ясно. За това си избрах да пиша дипломна работа на тема дали Еврото ще измести долара от ролята му на световна валута.

Постоянно излизат working papers на Европейската Централна банка, в които се говори по много въпроси. Намерих един от 2006 дискутуращ точно тоя въпрос (от 2006). В него се твърдеше, че еврото е надценено като световен банков резерв и реално трябва да бъде към 15% а не 25% както е сега.

Банките имат само 10% покритие, но това не им пречи да си работят нормално. Мисля, че е важно и доверието в системата. Ако всички панически почнат да теглят парите си от банките всяка една банкова система би се сринала. [smilie8]

Дата:   27-02-08 12:15

Англия нали за това наля 50милиарда лири в Нортън Банк и накрая я купи ...

Защото цялата банкова система щеше да се срине както беше почнал ефекта на доминото ...

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Форум "Клубен Живот" е спрян за публикуване.