Автор: Amigo
Дата: 20-02-08 16:10
Софиянски чист като сълза
Падна и последното обвинение срещу бившия кмет
Стефан Софиянски си върна усмивката. Той е чист като сълза, обяви съдът. Магистратите постановиха "невинен" и по последното, четвърто дело срещу бившия кмет. Няма данни за нарушения на закона при сделката за бизнес център "Гурко" 1, отсече съдът.
Аз съм единственият доказано некорумпиран политик, грейна Софиянски. Прокуратурата да се извини, поискаха защитниците. Така 7-годишната съдебна сага срещу бившия кмет приключи безславно за Темида. Преди време на въпрос откъде има пари за имотите си Стефан Софиянски отговори, че дължи всичко на богата леля в чужбина. (баси, що нямах и аз една такава леля в чужбина! ) По делото за "Гурко" 1 той бе обвинен, че е ощетил общината с 1,035 млрд. стари лева. В пледоариите си обаче прокурорът изненадващо обяви, че сваля обвиненията си.
Велчев: Защо все оправдават известните хора?
20 февруари 2008 / News.dir.bg
Съдебни актове не коментирам, но ме притеснява това, че бившият кмет Стефан Софиянски излиза винаги чист от делата срещу него, за това трябва да си направим самоанализ. Това заяви главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на Висшия съдебен съвет, цитиран от БГНЕС. Не коментирам съдебните актове, защото това е въпрос на прокурора, който е гледал делото и той е взимал собственото си решение. "Когато говоря за самоанализ не казвам, че трябва да направим проверка на дейността на прокурора, който вчера е бил на делото срещу Софиянски, а общ анализ на това защо шумните дела срещу известни хора завършват оправдателно. Със сигурност това означава, че са недобре подготвени делата и за това не издържат в съда, което е притеснително, но решението на всеки прокурор е важно само по себе си", допълни главният прокурор.
Той отказа да коментира защо прокурорът по делото на Софиянски сам е решил да се откаже от обвинителната теза по делото за бизнес център Гурко 1.
Ето затова обичам нашта държава: Защото в нея всички невинни хора се измъкват от правосъдието и всички големи престъпници ги оставят на свобода, че да се мъчат как да похарчат честно спечелените от тях милиони
|
|