Автор: bobihot
Дата: 16-02-08 14:23
Здравейте,
Бях на дежурни машини- готовите да излетят изтребители през едни от най-напрегнатите 1986-7г. Трябва да ви кажа, че ни правеха луди- по цял ден турски и американски военни самолети кръжаха покрай границата и нашите летци трябваше да киснат в кабината. Това си беше пак нарушение на международните правила, според които не трябваше да се доближава собствената граница на 20км, което се възприема като възможност за нападение - при ракетните войски за нападение се възприема изстрелването, а не поражението.
Бях чувал, че е имало разстреляни пилоти, отказали да го свалят? В Русия, като го изпуснаха Метея да кацне на червения площад... - бяха военните виновни.
Бях свидетел на следния случай:
Дежурният самолет излетя въоръжен. Бил навлезнал нерегистриран самолет. По едно време нашият пилот се обажда:
-Това е ЯК-40, т.е. наш самолет.
От него се оплакват, че военен самолет с ракети обикаля около тях. И се оказа, че военния, докато го настигне, са го пренасочили към наш граждански, а чуждия през това време се изнесъл... Добре, че военния пилот беше от тези, дето първо гледат, после стрелят. А за аналогичният случай 1988г, още не е ясно какво точно е станало- има сведения, че е имало въздушне битка с поне 3 свалени самолета и корейския е бил покрай тях, но само за него се чу?
|
|